Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése

 • Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése
 • Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése
 • 2020-07-29

   

  Soron kívüli közgyűlést tartott szerdán Szolnok város önkormányzata. Több olyan beruházásról, sikeres pályázatról egyeztettek a képviselők, melyek milliárdokkal gazdagítják Szolnokot. Emellett iskolai ösztöndíjról, költségvetésről, illetve ipari parki lehetőségekről is egyeztettek többek között a városháza dísztermében.

  Kétszeresére nőtt az ösztöndíj

  Rögtön a közgyűlés elején a középiskolai ösztöndíjak kerültek terítékre. A képviselők egyhangú döntésének értelmében kétszeresére emelkedik a megpályázható összeg fejenként. Azaz egy sikeres, 4,5-es tanulmányi átlag fölött teljesítő, tanulmányi vagy sportversenyeken eredményes diák az eddigi ötvenezer forint helyett 100 ezer forintot kaphat egy tanévben. A pályázat szeptember 30-ig nyújtható be, a www.szolnok.hu oldalról tölthető le az igénylő lap.

  A koronavírus átrajzolta a költségvetést

  Nehéz helyzet elé állította Szolnokot is a koronavírus-veszély, a költségvetésben komoly átcsoportosításokat kellett végrehajtani. Az önkormányzat várható bevételkiesése 2 milliárd forint, a koronavírus elleni védekezésre 300 millió forintot különítettek el. Nehezíti a helyzetet, hogy a pandémiás helyzet miatt a következő évi bevételek egy részével sem számolhat a megyeszékhely hivatala.

  Komoly károkat okozott az esőzés

  Többszáz millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának a júniusi nagy esőzés. Számos iskola, óvoda, s egyéb intézmény szenvedett komoly beázások miatt, ezek összesített helyreállítási költsége bizony többszáz millió forintra rúg. A város ezért a kormányzat vis maior alapjához fordul.

  Óvodát épít a város

  Két óvoda megújul, egy pedig újjáépül annak a 940 millió forintos támogatásnak köszönhetően, melyet a város kap. A közgyűlésnek döntenie kellett arról, hogy beadja pályázatát erre a forrásra. A képviselők természetesen igent mondtak a fejlesztésre, így a konkrét elképzeléseket és terveket augusztus 31-ig kell benyújtani az illetékes minisztériumnak.

  Négy játszótér megújul

  Pályázati forrásból 160 millió forintot fordít a város négy játszótér modernizálására. A Csokonai-Gerle úton, a Moha úton, a Mátyás király úton, valamint a Tiszaligetben lesznek új játszóeszközök, ivókutak, új ütéscsillapító felületek.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elbúcsúztatták Balázs Pétert

  2021-06-14

  A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

  Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

  2021-06-11

  A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

  Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

  2021-06-10

  A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

  Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

  2021-06-10

  Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

  Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

  2021-06-08

  2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.