Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése

 • Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése
 • Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése
 • 2020-07-29

   

  Soron kívüli közgyűlést tartott szerdán Szolnok város önkormányzata. Több olyan beruházásról, sikeres pályázatról egyeztettek a képviselők, melyek milliárdokkal gazdagítják Szolnokot. Emellett iskolai ösztöndíjról, költségvetésről, illetve ipari parki lehetőségekről is egyeztettek többek között a városháza dísztermében.

  Kétszeresére nőtt az ösztöndíj

  Rögtön a közgyűlés elején a középiskolai ösztöndíjak kerültek terítékre. A képviselők egyhangú döntésének értelmében kétszeresére emelkedik a megpályázható összeg fejenként. Azaz egy sikeres, 4,5-es tanulmányi átlag fölött teljesítő, tanulmányi vagy sportversenyeken eredményes diák az eddigi ötvenezer forint helyett 100 ezer forintot kaphat egy tanévben. A pályázat szeptember 30-ig nyújtható be, a www.szolnok.hu oldalról tölthető le az igénylő lap.

  A koronavírus átrajzolta a költségvetést

  Nehéz helyzet elé állította Szolnokot is a koronavírus-veszély, a költségvetésben komoly átcsoportosításokat kellett végrehajtani. Az önkormányzat várható bevételkiesése 2 milliárd forint, a koronavírus elleni védekezésre 300 millió forintot különítettek el. Nehezíti a helyzetet, hogy a pandémiás helyzet miatt a következő évi bevételek egy részével sem számolhat a megyeszékhely hivatala.

  Komoly károkat okozott az esőzés

  Többszáz millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának a júniusi nagy esőzés. Számos iskola, óvoda, s egyéb intézmény szenvedett komoly beázások miatt, ezek összesített helyreállítási költsége bizony többszáz millió forintra rúg. A város ezért a kormányzat vis maior alapjához fordul.

  Óvodát épít a város

  Két óvoda megújul, egy pedig újjáépül annak a 940 millió forintos támogatásnak köszönhetően, melyet a város kap. A közgyűlésnek döntenie kellett arról, hogy beadja pályázatát erre a forrásra. A képviselők természetesen igent mondtak a fejlesztésre, így a konkrét elképzeléseket és terveket augusztus 31-ig kell benyújtani az illetékes minisztériumnak.

  Négy játszótér megújul

  Pályázati forrásból 160 millió forintot fordít a város négy játszótér modernizálására. A Csokonai-Gerle úton, a Moha úton, a Mátyás király úton, valamint a Tiszaligetben lesznek új játszóeszközök, ivókutak, új ütéscsillapító felületek.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

  2020-08-14

  A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

  Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

  2020-08-11

  Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.