Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ahol a politikát köbméterben mérik - Földgáz- és rezsiválság Európában

Program kezdete:
2022-01-26 17:00
Program vége:
2022-01-26 19:00
Helyszín:
RepTár
Szervező:
Program típusa:
rendezvény
Magyarország a több millió szövetségi kapitány országává válik, ha egy kicsit is jobban megy a foci, és a koronavírus-járvány idején azt is megtapasztalhattuk, hogy hazánk a virológus és járványtani szakértők országa is egyben. Most, hogy dübörög az európai energiaválság természetesen megjelentek az önjelölt energia-guruk is, ezért elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy bár csendesen és halkan, de nagyon határozottan tiszta vizet öntsünk a pohárba és elmagyarázzuk, hogy a kormány egy szisztematikus szuverenitásra törekvő energiapolitika megvalósításával érte el azt, hogy mostanra Magyarország válságálló lett, hogy a rezsipolitika nem egy politikai lózung, hanem nagyon komoly infrastrukturális alapjai vannak.
 
Modern gazdaságunk és mindennapi jólétünk alapjai azok a fosszilis energiahordozók, amelyek lelőhelyei egyenlőtlenül helyezkednek el Földünkön, és ezáltal geopolitikai előnyt biztosítanak az országok számára, amelyek birtokolják e lelőhelyek többségét. Vannak országok, amelyek ezt a kiszolgáltatottságot geopolitikai és hatalmi céljaik elérésére használják fel, nyomást gyakorolva a térség energiaszegény államaira. Ez valóban egy hibrid hadviselési eszköz? Sötétbe és hidegbe borulhat Európa? Milyen geopolitikai átrendeződést eredményezhet az energiaháború?
 
A kerekasztalbeszélgetés résztvevői:
- Dr. Ferkelt Balázs, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskola és a Külgazdasági Műhely vezetője
- Dr. Vigóczki Máté, Oroszország kutató, MCC Geopolitikai Műhely
- Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője
Moderátor: az MCC Klímapolitikai Intézet gyakornoka
 
Programterv:
16:30-17:00 – érkezés, helyszíni regisztráció
17:00-18:30 – „Ahol a politikát köbméterben mérik – Földgáz- és rezsiválság Európában” című előadás
18:30-19:00 – Lehetőség a szakmai kérdések megvitatása
Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.
A rendezvény kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.
 
Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-szolnok-eloadas-2022-01-26
 
A regisztráció határideje: 2022.01.25.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

További programok