Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

U17 Európa Kupa Selejtező

Program kezdete:
2022-08-06 09:00
Program vége:
2022-08-07 20:00
Helyszín:
Tiszai hajósok tere
Szervező:
Program típusa:
sport
U17 Európa Kupa Selejtező: 08.06-07.
 
A szombati napon az Nemzetek Ligája mezőnyét az U17-es korosztály váltja, ahol a szeptember 2-4 között Athénban megrendezendő Európa Kupára való kijutásért küzd majd meg 12 férfi és 9 női U17-es válogatott.
 
A férfi korosztályban a részvevő országok: Magyaroroszág, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy Britannia, Észtország, Írország, Svédország, Németország, Ukrajna, Dánia, Grúzia.
 
A női korosztályban résztvevő országok: Magyarország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy Britannia, Észtország, Írország, Svédország, Hollandia
A férfi kategóriában 4 db 3 csapatos csoportra osztják majd a válogatottakat. A csoportok első két helyezett csapatai továbbjutnak a negyeddöntőkbe. A negyeddöntők győztesei kvalifikálják magukat az Európa Kupára. A negyeddöntők vesztesei egy egyenes kieséses rendszerben (elődöntő, döntő) döntik el ki lesz az utolsó válogatott, aki kijut az Európa Kupára. Így összesen 5 csapat kvalifikálja magát Szolnokról.
 
A női kategóriában két csoportra osztják a csapatokat. A körmérkőzések után a csoportok győztesei automatikusan kijutnak az Európa Kupára. A csoportok 2. és 3. helyezett csapatai pedig egy mindent eldöntő mérkőzésen döntik el a fennmaradó két kijutó csapat kilétét. Női kategóriában összesen 4 ország kvalifikálja magát az Athéni Európa Kupára.

További programok