Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszaliget

Tiszaliget

A Tiszaliget a város sportjának egyik fő központja, az ott található sportlétesítmények számos sportrendezvénynek adnak otthont az egész évben, a rendezvények, programok által képviselt sportágak köre igen színes, és egyre bővülő.

A Tiszaligetben található a Városi Sportcsarnok, a többször bajnokságot nyert Olaj Kosárlabda csapat bázisa. A létesítmény számos rangos sporteseménynek, illetve a sport mellett egyéb kiemelkedő városi rendezvényeknek ad otthont egész évben.

A füves labdarúgópálya a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. központi épülete mellett (labdarúgó stadion főépülete) helyezkedik el a Tiszaligetben. Itt edz és játssza hazai mérkőzéseit a Szolnoki MÁV FC labdarúgó csapata.

A Tiszaligeti Stadion közvetlen szomszédságában a „Szolnok épül” projekt keretében megépült Műfüves Labdarúgó-Központ és a Tiszaligeti Squash Club, illetve a közelben lévő tenisz központ egyaránt a Tiszaligetben fellelhető sportlehetőségek sorát gyarapítják.

A szolnoki Vízilabda Arénát 800 millió forintot meghaladó beruházás keretében fejlesztették 2013-ban. A kétezer négyzetméter alapterületű csarnokban a medencetér mellett edzőtermek, öltözők és irodák kaptak helyet. Kialakítottak egy, akár 1100 nézőt befogadóra bővíthető lelátórendszert, a parkolók 66 személygépkocsit és 3 autóbuszt fogadnak be egyszerre, és az épület mellett új termálmedencét építettek.

A létesítmény bejárata előtt felavatták Kanizsa Tivadar, Boros Ottó és Hasznos István, a három szolnoki pólós olimpiai bajnok mellszobrát.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app