Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Turizmus és kultúra

Bevezető

Szolnok közel 75 ezer lakójával ha nem is az ország legnagyobb, de egyik legszebb megyeszékhelye. Neve hallatán először a Tisza, a Szigligeti Színház, a Művésztelep, a kosárlabda, a vízisportok, és a megannyi érintetlen természeti szépség jut eszünkbe, a Tiszavirágzás látványa pedig olyan élmény, amit minden természetszeretőnek látnia kell.

A Tisza és Zagyva folyók, valamint ezek holtágai a város életében rendkívül fontos szerepet játszanak. A két folyó találkozásánál épült fel a mi városunk, amelynek lakói szorgalmas, kitartó emberek. Mindaz, amivel a természet megajándékozott minket, párját ritkítja, s elszakíthatatlan köteléket képez ember és város között.

Szolnok a folyóvölgy élővilágán túl egy másik kincs birtokosa is. Gyógyvizünk csodáit egyre többen ismerik és kedvelik meg.

A város vonzerejéhez hozzájárulnak olyan nagyszabású rendezvények is, amelyek már hagyományossá váltak. Minden év március-április hónapjában megrendezik a Szolnoki Zenei Fesztivált, amelyen rangos művészek lépnek fel. A város alkotó közösségei közül nemcsak a művésztelep művészei váltak híressé az évek során, hanem ismert a Tisza táncegyüttes, a Bartók Béla kamarakórus, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

Szolnokon nagy hagyománya van a vízilabdának, a kosárlabdának, a vízi sportoknak. A Holt-Tiszán nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kajak-kenu pályát alakítottak ki. A horgászat, a vadászat és a lovaglás kedvelői is találnak lehetőséget hobbijukhoz.

A városba látogatót színes programok sokasága, elragadó természeti környezet várja. Színvonalas szálláshelyeink a minőségi turizmust szolgálják az ifjúsági szállásoktól, szabadidőközpontoktól kezdve egészen a 4*-os hotelekig. A széles kínálat egyéni és csoportos, szabadidős és üzleti turisták fogadását egyaránt lehetővé teszi. A városban található konferenciahelyszínek szintén az üzleti turizmust szolgálják.

Éttermek sokasága várja a gasztronómiai élményre kívánkozókat, a finom falatok mellé barátságos kiszolgálás és vendégszeretet társul.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez számtalan szórakozási lehetőség áll az idelátogatók rendelkezésre. Termálvizünk a regenerálódást, gyógyulást szolgálja, érintetlen folyóvizeink, holtágaink világa, természeti értékeink a kikapcsolódást segítik.

Tudta Ön?

Tudta Ön, hogy Szolnokon található

  • az ország legmagasabb lakóépülete
  • az ország legrégebbi művésztelepe
  • az ország legrégebben alakult tánccsoportja
  • az ország egyetlen profi női kara
  • az ország legnagyobb szabadtéri játszótére
  • az ország legnagyobb repülőmúzeum
  • az első fahíd a Tiszán
  • az első gyalogoshíd a Tiszán
  • az ország  második vasútvonala
  • az ország  legrégebbi vasútállomása

Ha válaszai közt akár egy nem is szerepel, kerekedjen fel és látogasson el hozzánk!

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app