Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szabályzat

2019-03-01

A „KedvencVárosom Szolnok” egy városi 4 fordulós helytörténeti vetélkedő. Célja, hogy a résztvevő középiskolás korosztály a tanórákon tanultakon kívül megismerkedjen a város történelmével. A verseny során a feladatok megoldása, a könyvtári és internetes kutató-gyűjtő munka mellett a médiatudatosság, a csoportmunka, a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a versenyzők, valamennyiük közös munkájaként küldhetik be a feladatsorok megoldásait.

A vetélkedő 5 fős középiskolás tanulókból álló csapatok számára kerül meghirdetésre.

A verseny részei

A vetélkedő első része 3 internetes, levelezős feladatlapból áll.

Az 1. fordulónak része a csapat és az iskola regisztrációja.

Jelentkezés

A vetélkedőre az 1. online forduló alkalmával lehet jelentkezni, melynek űrlapja a Szolnok Megyei Jogú Város honlapján (http:// info.szolnok.hu) található linkről érhető el. A csapat nevével, elérhetőségükkel, iskolájuk és felkészítő tanáruk megjelölésével jelentkezhet.

Fordulók és beküldési határidők

  1. online forduló: 2019. március 4. – beküldési határidő: március 11.
  2. online forduló: 2019. március 18. – beküldési határidő: március 25.
  3. online forduló: 2019.április 1. – beküldési határidő: április 8.
  4. szóbeli döntő: 2019. május 16. (csütörtök)

Az 1. - 2. – 3. online forduló feladatait amegadott határidőig kell elkészíteni.

A csapatok eredményeit a verseny honlapján olvashatják.

Értékelés, sorrend

Az online fordulók sorrendje a feladatsorra kapott pontszámok alapján alakul ki.

A legtöbb pontot gyűjtött 10 csapat kerül a döntőbe.

A szóbeli fordulóhoz előfeladatok kapcsolódnak, amelyek 2019. április 16-án kerülnek ismertetésre. Így egy hónap felkészülés áll a csapatok rendelkezésre.

A végeredmény a döntő során szerzett pontok összesítése nyomán alakul ki.

Nincs megosztott helyezés az első három helyen. Azonos pontszám esetén villámkérdés dönt a dobogós helyezésekről.

Díjazás

Minden olyan csapat, aki mind a három levelezős fordulót teljesíti, ám a szóbeli döntőbe nem jut be, a versenyen való eredményes részvételt igazoló emléklapot kap, amelyet postán küldünk el.

A döntőbe jutott 10 csapat ismereteiket bővítő könyvjutalomban és ajándékcsomagokban részesül. Tanáraik felkészítő munkáját is szeretnénk megköszönni.

A változás jogát a szervezők fenntartják.

Információ:

online: www.info.szolnok.hu, illetve: https://www.facebook.com/kedvencvarosomszolnok/

telefon: 06/56/503-475

e-mail: bagdig@ph.szolnok.hu

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Húszéves jubileumot ünnepelnek a szolnoki nyugdíjas klubok

2019-03-22

Éves közgyűlését tartotta a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, a rendezvényen szó esett a szervezet előző évi gazdálkodásáról és az idei tervekről. Alkalom volt ez egyúttal a 20 éves jubileum megünneplésére is, hiszen éppen az ezredfordulón, 2000-ben jött létre az egyesület.

Családbarát önkormányzati döntések

2019-03-21

Három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. – A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

2019-03-18

A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

2019-03-18

Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

2019-03-18

Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.