Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szabályzat

2019-03-01

A „KedvencVárosom Szolnok” egy városi 4 fordulós helytörténeti vetélkedő. Célja, hogy a résztvevő középiskolás korosztály a tanórákon tanultakon kívül megismerkedjen a város történelmével. A verseny során a feladatok megoldása, a könyvtári és internetes kutató-gyűjtő munka mellett a médiatudatosság, a csoportmunka, a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a versenyzők, valamennyiük közös munkájaként küldhetik be a feladatsorok megoldásait.

A vetélkedő 5 fős középiskolás tanulókból álló csapatok számára kerül meghirdetésre.

A verseny részei

A vetélkedő első része 3 internetes, levelezős feladatlapból áll.

Az 1. fordulónak része a csapat és az iskola regisztrációja.

Jelentkezés

A vetélkedőre az 1. online forduló alkalmával lehet jelentkezni, melynek űrlapja a Szolnok Megyei Jogú Város honlapján (http:// info.szolnok.hu) található linkről érhető el. A csapat nevével, elérhetőségükkel, iskolájuk és felkészítő tanáruk megjelölésével jelentkezhet.

Fordulók és beküldési határidők

  1. online forduló: 2019. március 4. – beküldési határidő: március 11.
  2. online forduló: 2019. március 18. – beküldési határidő: március 25.
  3. online forduló: 2019.április 1. – beküldési határidő: április 8.
  4. szóbeli döntő: 2019. május 16. (csütörtök)

Az 1. - 2. – 3. online forduló feladatait amegadott határidőig kell elkészíteni.

A csapatok eredményeit a verseny honlapján olvashatják.

Értékelés, sorrend

Az online fordulók sorrendje a feladatsorra kapott pontszámok alapján alakul ki.

A legtöbb pontot gyűjtött 10 csapat kerül a döntőbe.

A szóbeli fordulóhoz előfeladatok kapcsolódnak, amelyek 2019. április 16-án kerülnek ismertetésre. Így egy hónap felkészülés áll a csapatok rendelkezésre.

A végeredmény a döntő során szerzett pontok összesítése nyomán alakul ki.

Nincs megosztott helyezés az első három helyen. Azonos pontszám esetén villámkérdés dönt a dobogós helyezésekről.

Díjazás

Minden olyan csapat, aki mind a három levelezős fordulót teljesíti, ám a szóbeli döntőbe nem jut be, a versenyen való eredményes részvételt igazoló emléklapot kap, amelyet postán küldünk el.

A döntőbe jutott 10 csapat ismereteiket bővítő könyvjutalomban és ajándékcsomagokban részesül. Tanáraik felkészítő munkáját is szeretnénk megköszönni.

A változás jogát a szervezők fenntartják.

Információ:

online: www.info.szolnok.hu, illetve: https://www.facebook.com/kedvencvarosomszolnok/

telefon: 06/56/503-475

e-mail: bagdig@ph.szolnok.hu

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Korszerű üzleteket adott át a Coop Szolnokon

2019-05-24

Két új üzletet is átadott a napokbana  vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt. Fekete Tibor vezérigazgató Szalay Ferenc polgármesterrel tekintette meg a teljes egészében modernizált üzleteket.

Szolnokra érkezett a Békefutás

2019-05-23

Fáklyával, zászlókkal érkeztek Szolnokra csütörtökön délelőtt a Békefutás résztvevői, az országokon átívelő program életre hívója Sri Chimnoy volt. A futókhoz a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Széchenyi Körúti Általános Iskola diákjai csatlakoztak.

45 év Szolnok város szolgálatában

2019-05-22

Szolnok város köztiszteletben álló polgárának, dr. Koncz Józsefnek a könyvbemutatójára várták az érdeklődőket szerdán a Verseghy könyvtárban. A 45 év Szolnok szolgálatában című kiadvány egy kivételesen gazdag életút állomásait mutatja be. A könyvet Szalay Ferenc polgármester is méltatta.

Adományoztak a helytörténeti könyv szerzői

2019-05-22

Kétszeresen is nemes szándék vezérelte a Történelmi séta a Holt-Tisza mentén című könyv megjelenését. Egyrészt a szerzők, Kovács Gyuláné dr. és Békési István fáradozásainak eredménye egy színvonalas, hiánypótló kiadvány lett, másrészt az értékesítésből befolyt összegből több intézménynek is adományoztak.

Modernizálják a problémás szivattyút

2019-05-22

Személyes utasítására felgyorsította hálózat-modernizálási munkálatait a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt. - jelentette be a sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A hét elejéna Pozsonyi út végn lévő aluljáróban felgyülemlő esővíz miatt döntött így a város vezetője.