Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Móra Úti Bölcsöde fejlesztése

TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00001

2019-re átalakul a Móra Úti Bölcsőde épülete. Fejlesztésre és átalakításra kerül az épület szerkezete. Megtörténik a szennyvíz vezetékek cseréje, a belső vakolatok javítása, belső falak festési munkái, belső nyílászárók szükség szerinti cseréje, a villamoshálózat korszerűsítése, tűzvédelem és akadálymentesítés is.

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. május 25-i ülésén 167/2017 (V.25) számú közgyűlési határozatával döntött „Móra Úti és a Kolozsvári Úti Bölcsődék fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 31-én pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.2.1-16 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a támogatási kérelmet TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámmal, 2017. október 10-i támogatói döntésében 85.000.000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte a kérelmet.

Azonban a konstrukció keretében rendelkezésre álló keretösszeg nem adott lehetőséget a pályázat keretében korszerűsítendő nevelési intézmények komplex felújítására, így a műszaki tartalom energetikai korszerűsítéshez illeszthető részét mindkét intézmény esetében a TOP-6.5.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” pályázati konstrukcióra benyújtandó pályázatból valósítja meg az Önkormányzat. Az energetikai projekt műszaki előkészítése során kiderült, hogy a Kolozsvári Úti Bölcsőde tervezett felújítása a TOP-6.5.1-16 konstrukció belső költségkorlátai miatt csak jelentős önerő biztosítása mellett tudna szakmailag és műszakilag fenntarthatóan megvalósulni. Emiatt a Kolozsvári úti tagintézmény helyett az Aranyi Sándor Úti Bölcsőde komplex felújítását tervezzük megvalósítani a két konstrukcióból.

A „Móra úti és a Kolozsvári úti bölcsődék fejlesztése” című projekt Támogatási Szerződésének megkötését követően műszaki- és támogatáscsökkentés tartalommal módosult a Szerződés 2018. március 22-én, melyben Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Móra Úti Bölcsőde fejlesztése” című projektre nyert 36.953.000 forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Jelen projekt keretében megvalósítani tervezett munkálatok:

Belső felújítás:

 • meglévő válaszfalak bontása
 • belső vakolatok javítása
 • teljes belső festés
 • új gipszkarton válaszfalak készítése

Belső nyílászárók szükség szerinti cseréje

Gépészeti felújítások:

 • szennyvízcsövek cseréje új pvc csövekre
 • meglévő vizesblokkok felújítása

Akadálymentesítés:

 • mosdók akadálymentesítése
 • indukciós hurok kihelyezése
 • tapintható térkép, infótáblák kihelyezése
 • akadálymentes bejárat készítése rámpával
 • akadálymentes kapu létesítése
 • akadálymentes parkoló és útvonal kiépítése

Villamoshálózat korszerűsítése

Tűzvédelem:

 • jelzőfények kiépítése
 • biztonsági fények kiépítése
 • Egyéb:
 • meglévő teraszok burkolatának bontása, gumikő burkolat készítése
 • külső árnyékolók cseréje

A projekt célja:

A projekt közvetlen célja, hogy egy, 3 éves kor alatti kisgyermekek számára napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei intézmény infrastrukturális fejlesztése megvalósulhasson, fejlesztve ezzel a szolgáltatások minőségét. A beruházás hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának és munkaerőpiacra történő visszajutásának támogatásához, a munkavállalói mobilitás támogatásához, a családok segítéséhez. A projekt Szolnok Megyei Jogú Város Integrált Területi Programjának megvalósulását is biztosítja.

A kivitelezés várható befejezése: 2019. szeptember 15.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app