Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola energetikai korszerűsítése

SZEGŐ GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA - A KOR SZELLEMÉNEK MEGFELELŐ PATINÁS ÉS KORSZERŰ INTÉZMÉNYBEN TANULHATNAK A DIÁKOK

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 484.840.500 forint összköltségű beruházással valósította meg a Szegő Gábor Általános Iskola épületének fejlesztését. A diákok már a 2018/2019-es tanév kezdetére birtokba vehették az felújított iskolát.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeként a támogatásra benyújtott tartalom 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forint Európai Uniós támogatást nyert. Az épületkorszerűsítés megvalósítására a nyújtott támogatást meghaladó 107.496.805.- forint költséget az önkormányzat saját forrásból biztosította.

A projekt célja, hogy egy teljeskörű épületenergetikai fejlesztésen keresztül, minden tekintetben korszerű, a mai igényeknek megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető épületté váljon az általános iskola. Az épület energetikai minőség szerinti besorolása FF-ről (átlagos) AA+-ra módosult (kiemelkedően nagy energiahatékonyságú).

A diákok már a tanév kezdetre birtokba vehették az felújított iskolát, a projekt véglegesen azonban csak a napokban zárul le.

Az épületenergetikai és megújuló energiatermelési fejlesztési munkák során megvalósultak:

  • külső nyílászárók cseréje,
  • a külső falak, valamint a padlásfödém szigetelése.

Gépészeti beruházásként önálló kondenzációs kazánok kerültek kialakítására indirekt tárolóval, valamint  megtörtént a hőleadók szabályozhatóvá tétele.

A meglévő rossz állapotú radiátorokat azonos hőleadó képességű acéllemez radiátorokra cserélték.

A beruházás során a szabványnak nem megfelelő villamos vezetékek és az elavult fényforrások cseréje is megvalósult. Kiépítésre került egy napelemes rendszer, melynek hatására az iskola villamos fogyasztásra fordított kiadásai a jövőben jelentős mértékben csökkennek. A fejlesztés következtében az épület földgáz fogyasztása is mérséklődik.

Az épület minden szintjén a folyosók új padlóburkolatot kaptak és a tantermi padlók is felújításra kerültek. Ahol szükséges volt, új parketta, vagy új laminált padlóburkolat került lerakásra.

A tantermek falburkolatainak cseréje is megtörtént.

A beruházás során megvalósult az épület akadálymentesítése, ennek megfelelően a vizesblokkokat és bejárati ajtókat átalakították, valamint az iskola egy új liftet is kapott.

Az épület az átalakítás során maradéktalanul megőrizte műemléki jellegét.

A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app