Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

együtt-es-ély

„együtt-es-ély” – a Szolnoki járás településeinek területi együttműködése az esélyegyenlőség biztosításában 

kedvezményezett neve: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
a projekt címe: „együtt-es-ély” – a Szolnoki járás településeinek területi együttműködése az esélyegyenlőség biztosításában 
a szerződött támogatás összege: 21.678.285 Ft
a támogatás mértéke: 100%
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. november 30.
a projekt azonosító száma: ÁROP-1.A.3-2014-2014-0053
 
A projekt együttműködő partnerei: a Szolnoki járásban az együttműködést vállaló települések, az esélyegyenlőségi programok célcsoportjainak valamelyikével - romák, mélyszegénységben élők, nők, idősek, gyerekek és fogyatékossággal élők - foglalkozó civil és egyházi szervezetek, roma nemzetiségi önkormányzatok.
 
A program fő célja egy, a helyi együttműködésen alapuló, a feltárt problémákat komplexen kezelni tudó járási szintű esélyteremtő programterv elkészítése. Ezt megalapozandó 
- Felzárkózási Kerekasztal működtetése, melynek tagjai az együttműködő települések delegáltjai (esélyegyenlőségi programért felelős tisztviselők), a területen tevékenykedő civil szervezetek és egyházak delegáltjai, a roma nemzetiségi önkormányzatok képviselői és szakértők
- kutatás elvégzése, tanulmányok, adatbázisok összeállítása
- szakértők alkalmazása.
 
Fontos feladat a járás lakosságának tájékoztatása a programról és a helyi esélyegyenlőségi programok célcsoportjaival kapcsolatos információkról, melyhez szórólap, kiadvány készül és 11 db HEP délután kerül megszervezésre a járás településein.
 
Képzés tartásával információnyújtás, érzékenyítés, a más területen dolgozó szakemberek szemléletének, ismereteinek megismerése, melynek eredményeként az ellátást nyújtók jobban átláthatják a célcsoporthoz tartozók helyzetét, kultúráját, az esélyegyenlőséget akadályozó problémákat, a konfliktus- és problémakezelés lehetséges módszereit.
 
A program bemutatása, eredmények disszeminációja nyitó és záró rendezvény tartásával. 
 
A program várható eredményeként elkészül a járási szintű, a települések együttműködésével készült összehangolt, elfogadott Esélyteremtő Programterv, erősödik a járási települések közötti együttműködés, párbeszéd, sikeresebb esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósulhatnak meg, illetve a helyi lakosság megismeri a készülő Esélyteremtő Programtervet, mely által csökkenhet a társadalmi előítéletesség. 
együtt-es-ély együtt-es-ély

 

 

 
Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app