Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása

TOP-6.6.2-16-SL1-2018-00001

Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március 9-i rendkívüli ülésén, 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben indításra tervezett pályázatok benyújtásáról, többek között az „Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása” című projektről.

A pályázat a felhívásban rögzített határidőben benyújtásra került, melyet a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője 300.000.000 Ft összegű bruttó finanszírozású támogatásra érdemesnek ítélte, 100 %-os támogatási intenzitás mellett.

A Támogatási Szerződés aláírására 2016. november 21.-én került sor.

Az engedélyes tervek elkészültek, jogerős építési engedély 2017. május 8.-án kiadásra került a Szolnoki Járási Hivatal részéről.

A projekt pályázati költségvetésében rögzített kivitelezési költségek az építési engedély kiadását követően felülvizsgálatra kerültek. Megállapítást nyert, hogy a pályázat benyújtása óta eltelt időszakban az építésipari árak nagymértékű emelkedése miatt a kivitelezésre tervezett támogatási összeg nem fedezi a felülvizsgált, tervezői költségbecslés során kimutatott reális építési költségeket.

A keletkezett forráshiány ellensúlyozása érdekében szükségessé vált a projekt bruttó elszámolású költségvetéséről nettó elszámolású költségvetésre történő átvezetése. Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. október 28-i ülésén, 250/2017 (IX.28.) számú közgyűlési határozatával döntött a „Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása” című pályázat nettó finanszírozás keretében történő újbóli benyújtásáról.

A pályázatot a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője 2018. június 21-én 300.000.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte, 100 %-os támogatási intenzitás mellett

A Támogatási Szerződés aláírására 2018.  július 23-án került sor.

A projekt keretében az 5000 Szolnok, Levente út 1. szám alatti, korábban idősek otthonaként működő épület a fejlesztési elképzelések szerint a szociális és gyermekjóléti alap -, nappali-, és szakellátásokat integráltan biztosító Humán Szolgáltató Központ székhelyévé válik, amely helyet ad több alapszolgáltatásnak és annak koordinációját, kiszolgálását végző szervezeti egységnek. A fejlesztés eredményeként az épületben helyet kap a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása, valamint a család- és gyerekjóléti központ. A projekt hatására az eddig különálló telephelyeken működő szolgáltatás és ellátás egy városközponti telephelyen tud működni, ezáltal lehetővé válik mind a településen, mind a járás településein élő, hátrányos helyzetű társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférése.

A beruházás befejezésének dátuma: 2021. július 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app