Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Erzsébet Liget

Az Osztrák-Magyar Monarchia területén minden idők legtöbb emlékfáját 1899-ben ültették a meggyilkolt Erzsébet királyné emlékére. A korabeli földművelésügyi miniszter felhívására a telepített fák, bokrok, cserjék száma 1899-ben meghaladta a 3 milliót. Erzsébet-ligeteket, Erzsébet-kerteket, fasorokat, parkokat, sőt egész erdőségeket létesítettek.

Szolnokról a Tisza jobbpart gátján Északi irányba Nagykörű felé a 76+300 gátkilométernél a volt Fokorupuszta-i gátőrháznál egy csoportban látható 14 db tölgyfa. A fákat az elbeszélések alapján az akkori rendelet hatására a Közép-Tiszai Ármentesítő Társulat ültette.

Az emlékhely a Tisza-menti galériaerdőkbe simuló foltja, maradék rejtett emléke a Monarchia romantikára hajló kultúrájának.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app