Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

H2O: Használd Okosan, Helyesen!

KEHOP-2.1.7-19-2019-00015

H2O: Használd Okosan, Helyesen!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumi partnerként, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. kedvezményezettként nyújtotta be pályázatát a KEHOP- 2.1.7. kódszámú felhívásra.

A kedvezményezett 30 413 275 Ft,

azaz harmincmillió-négyszáztizenháromezerkétszázhetvenöt Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A Támogatás intenzitása: 100%

A Támogatói Okirat 2020. június 19-én lépett hatályba. A projekt várható befejezése 2023. június 30.

A projekt átfogó célja a pályázati felhívás céljaival összhangban a lakosság vízfelhasználásához kapcsolódó környezettudatos személetének kialakítása, fejlesztése, a takarékos, felelős vízhasználat ösztönzése, mint például a vezetékes ivóvíz fogyasztásának népszerűsítése, a felszíni és felszín alatti vizek, a vízbázis védelmének támogatása lakossági zemléletformálással, a takarékos vízfelhasználás szükségességének és módszereinek bemutatása.

A projekt átfogó célja a pályázati felhívás céljaival összhangban a lakosság vízfelhasználásához kapcsolódó környezettudatos személetének kialakítása fejlesztése, a takarékos, felelős vízhasználat ösztönzése.

A projekt specifikus céljai a következők:

  • a vezetékes ivóvíz fogyasztásának népszerűsítése
  • a felszíni és felszín alatti vizek, a vízbázis védelmének támogatása lakossági szemléletformálással
  • a takarékos vízfelhasználás szükségességének és módszereinek bemutatása.

A célok teljesítése érdekében szemléletformáló programok, akciók megvalósítása, a vezetékes ivóvíz elterjedését segítő üzemlátogatások szervezése, valamint demonstrációs bemutatóhely kialakítása történik meg a projekt keretein belül.

A projekt célcsoportja a Víz- és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok szolgáltatási területének lakossága, ezen belül kiemelten két korcsoport:

  • A térség általános iskolás gyermekei – a célcsoport számára az üzenet továbbítása több szempontból is előnyös: egyrészt ebben a korban a megfelelő attitűdök, szemlélet, viselkedés kialakítása egyszerűbb, mint a felnőttek, idősebb generáció esetében, másrészt a gyermeken keresztül a szülők szemlélete is alakítható.
  • Fiatal felnőttek: a célcsoport rendszeres látogatója közösségi programoknak, fesztíváloknak, így ezen eseményeken a megszólításuk viszonylag hatékonyan megvalósítható.
  • A projekt Illeszkedik továbbá a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Program 2. prioritási tengelyének célkitűzéseihez, valamint kapcsolódik a Nemzeti Vízstratégia célkitűzéseihez.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app