Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Helyi termelői szín kialakítása

Színt adunk a helyi termékekhez! - Helyi termelői szín kialakítása

TOP-6.1.3-15-SL1-2016-00001

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Színt adunk a helyi termékekhez! - Helyi termelői szín kialakítása” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.1.3-15 „Helyi gazdaságfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé. A felhívásra Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. június 30. napon TOP-6.1.3-15-SL1-2016-00001 azonosító számon regisztrált támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató 2016. november 15. napon kelt támogató döntése alapján 130.000.000,- forint összegű támogatásra érdemesnek ítélt, 100 %-os támogatási intenzitás mellett.

A Támogatási Szerződés hatályba lépésének dátuma 2016. december 6.

A projekt keretein belül Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnok, Kiss János út 116., 11768 hrsz. alatt nyilván tartott telken található épületet korszerűsíti, melyben lehetővé teszi a csomagoló, válogató, üzem és raktár, valamint annak technológia kialakítását. Megvalósul az 525 m2-es csarnoképület felújítása, átalakítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása, 106 m2 napelem rendszerrel, 292 m2-es fedett szín felújítása.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt eredményeként a város polgárait, civil szervezeteit, vállalkozóit szeretné szembesíteni a térség értékeivel, miszerint fenntartható megőrzésük közös felelősségünk. A helyi termékek előállítása növeli a térség foglalkoztatottságát és javítja a jövedelemszerzési lehetőségeket a nem vidékies térségben is. A projekt célja az infrastruktúra beruházással és eszközbeszerzéssel a kisléptékű mezőgazdasági termék-előállításhoz kapcsolódó szolgáltatások színvonalának javítása, lakosság közeli szükséglet alapú ellátások számának növelése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. március 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app