Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Gorkij utca utcanév változás

2015-02-05

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Utcanevet szerte a világon olyan emberekről neveznek el, akik sokat tettek az adott városért, a közösségért, életpályájukkal példát mutattak. Szolnokon is több olyan utcanévvel találkozhattunk eddig, melyeknek névadói nem érdemelték meg ezt a megtiszteltetést. Ezért Szolnok város önkormányzata az utóbbi időszakban néhány közterület esetében a változtatás mellett határozott, melyre egyébként jogszabály kötelezi.

Az Önök utcája, a Gorkij utca is új elnevezést kap a Közgyűlés februári ülésén, tekintettel arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleménye értelmében Maxim Gorkij az 1900-as évek elejétől részt vett a szovjet önkényuralmi rendszer fenntartásában, neve ezért közterület és közintézmény elnevezésére nem használható.

Az utca új nevére Ön is javaslatot tehet 2015. február 15-ig a polgármesteri hivatalhoz (Szolnok, Kossuth tér 9.) eljuttatott levelében, vagy elektronikus úton a szolnph@ph.szolnok.hu e-mail címen.

A régi utcanevek nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra, a régi táblák áthúzva még két évig ott láthatók az újak mellett, hogy átmeneti időre megkönnyítsék a tájékozódást mindenki számára. A régi címre érkező leveleik nem vesznek el, azokat a Posta továbbra is kikézbesíti!

Fontos tudni, hogy Önnek és családtagjainak semmilyen hatósági költséget nem jelent a változás.Az utca új elnevezését követően, az új lakcímkártyákat az okmányiroda juttatja el minden érintettnek. A közműszolgáltatókkal, így a Tigáz Zrt.-vel, az Eon Zrt.-vel, valamint a Víz és Csatornaművek Szolnok Zrt-vel felvettük a kapcsolatot, így önkormányzatunk jelzése alapján ők is automatikusan módosítják számlázási rendszerükben az utca nevét, nem kell Önnek intézkednie. Egyeztettünk az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel, a kéményseprő-ipari közszolgáltatást végző társasággal, a vezetékes- és mobiltelefon-szolgáltatókkal, a kórházakkal, az egyéb hivatalokkal, akik ugyancsak automatikusan rögzítik az új utcaneveket. Amennyiben van a birtokában gépjármű, akkor új lakcímkártyája birtokában az okmányirodában kell módosítani az ahhoz tartozó forgalmi engedély adatait. Önnek ezen kívül semmilyen egyéb teendője, s ami a legfontosabb, semmilyen költsége nincs a változást illetően.

A vállalkozások, cégek a városháza Kossuth téri Ügyfélközpontjában, a www.szolnok.hu weboldalon részletes felvilágosítást kaphatnak arról, mennyiben érinti őket a változás. Amennyiben ezzel kapcsolatosan bármilyen kérdése van, érdeklődhet személyesen a Kossuth téri Ügyfélközpontban, vagy telefonon az 56/503-428-as számon. Munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére.

Szolnok, 2015. február 5.

Üdvözlettel:

Szalay Ferenc

polgármester

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnokot is elvarázsolta az Európai Mobilitási Hét

2021-09-20

Vasárnap a Tiszaligetben rendezték meg a „Fenntartható közlekedés, a biztonság és egészség jegyében” programot, melyen rengeteg érdeklődő vett részt, többnyire azért, hogy kipróbálhassa a környezettudatos járművek sokaságát.

Átadták a megyei Prima-díjakat

2021-09-18

Az idei már a 17. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak.

Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

2021-09-17

Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

Ismét Bringás reggelizett Szolnok

2021-09-17

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

A hősök köztünk élnek

2021-09-13

Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.