Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Gorkij utca utcanév változás

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Utcanevet szerte a világon olyan emberekről neveznek el, akik sokat tettek az adott városért, a közösségért, életpályájukkal példát mutattak. Szolnokon is több olyan utcanévvel találkozhattunk eddig, melyeknek névadói nem érdemelték meg ezt a megtiszteltetést. Ezért Szolnok város önkormányzata az utóbbi időszakban néhány közterület esetében a változtatás mellett határozott, melyre egyébként jogszabály kötelezi.

Az Önök utcája, a Gorkij utca is új elnevezést kap a Közgyűlés februári ülésén, tekintettel arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleménye értelmében Maxim Gorkij az 1900-as évek elejétől részt vett a szovjet önkényuralmi rendszer fenntartásában, neve ezért közterület és közintézmény elnevezésére nem használható.

Az utca új nevére Ön is javaslatot tehet 2015. február 15-ig a polgármesteri hivatalhoz (Szolnok, Kossuth tér 9.) eljuttatott levelében, vagy elektronikus úton a szolnph@ph.szolnok.hu e-mail címen.

A régi utcanevek nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra, a régi táblák áthúzva még két évig ott láthatók az újak mellett, hogy átmeneti időre megkönnyítsék a tájékozódást mindenki számára. A régi címre érkező leveleik nem vesznek el, azokat a Posta továbbra is kikézbesíti!

Fontos tudni, hogy Önnek és családtagjainak semmilyen hatósági költséget nem jelent a változás.Az utca új elnevezését követően, az új lakcímkártyákat az okmányiroda juttatja el minden érintettnek. A közműszolgáltatókkal, így a Tigáz Zrt.-vel, az Eon Zrt.-vel, valamint a Víz és Csatornaművek Szolnok Zrt-vel felvettük a kapcsolatot, így önkormányzatunk jelzése alapján ők is automatikusan módosítják számlázási rendszerükben az utca nevét, nem kell Önnek intézkednie. Egyeztettünk az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel, a kéményseprő-ipari közszolgáltatást végző társasággal, a vezetékes- és mobiltelefon-szolgáltatókkal, a kórházakkal, az egyéb hivatalokkal, akik ugyancsak automatikusan rögzítik az új utcaneveket. Amennyiben van a birtokában gépjármű, akkor új lakcímkártyája birtokában az okmányirodában kell módosítani az ahhoz tartozó forgalmi engedély adatait. Önnek ezen kívül semmilyen egyéb teendője, s ami a legfontosabb, semmilyen költsége nincs a változást illetően.

A vállalkozások, cégek a városháza Kossuth téri Ügyfélközpontjában, a www.szolnok.hu weboldalon részletes felvilágosítást kaphatnak arról, mennyiben érinti őket a változás. Amennyiben ezzel kapcsolatosan bármilyen kérdése van, érdeklődhet személyesen a Kossuth téri Ügyfélközpontban, vagy telefonon az 56/503-428-as számon. Munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére.

Szolnok, 2015. február 5.

Üdvözlettel:

Szalay Ferenc

polgármester

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

2022-08-04
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022-08-02

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

2022-08-01

Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

2022-07-21

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

2022-07-19

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.