Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnokon indította el a TOP információs napok sorozatát a Magyar Államkincstár

2015-11-24
A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból mintegy 54 milliárd forint jut Jász-Nagykun-Szolnok megyére, ezen felül Szolnokra még csaknem 15 milliárd forint - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.
 
Településvezetők és területfejlesztési szakemberek részéről élénk érdeklődés kísérte a Magyar Államkincstár szervezésében a TOP Tájékoztató Napot a Megyeházán.
 
Az európai uniós források 2014-2020-as megyénkbe dedikált, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felhasználható 53,78 milliárd forintos forrás felhasználásával kapcsolatban juthattak fontos és hasznos információhoz a résztvevők. 
 
A hamarosan megjelenő pályázati kiírások keretében többek között gyermekintézmény- és turizmusfejlesztési, helyi gazdaságfejlesztési, barnamezős ,foglalkoztatási, helyi identitást erősítő projektre lehet benyújtani támogatási kérelmet. Mellékút fejlesztésre csak kijelölt szereplők pályázhatnak majd TOP forrásból. Fontos hangsúlyozni, hogy a hazánkba érkező uniós források 60%-a gazdaságfejlesztési célokat szolgál. 
 
A hatékony forrásfelhasználáshoz elengedhetetlenül fontos a térségi szinten érintett szereplők - a miniszteri fejlesztési biztos, a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága, a települési vezetők és szakemberek - szoros együttműködése és gördülékeny munkakapcsolata. 
 
A sikert az alapos előkészítő munka és a konszenzusos megoldásra törekvő egyeztetésekkel kikövezett út jelentheti a megye számára. Mi felkészülten várjuk a startpisztoly dördülését.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

2019-11-18

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a város nevében a szociális területen dolgozókat és adta át az Adorján Ildikó-díjat.

Elkészült 44 új parkolóhely a Hild Viktor úton

2019-11-14

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

2019-11-14

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

Megalakult Szolnok város közgyűlése

2019-11-13

Megtartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyen döntöttek a bizottságok elnökeinek, alelnökeinek és tagjainak összetételéről, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve szavaztak az illetményekről és tiszteletdíjakról is.

Szolnok is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához

2019-11-13

Még az időjárás is a kezdeményezés mellé állt, amikor szerdán délelőtt a Jubileum téren Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Dégi Zoltán, a Nefag Zrt. vezérigazgatója fát ültetett az Országfásítási Program részeként.