Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Móra úti és Aranyi Sándor úti bölcsődék energetikai fejlesztése

Móra úti és Aranyi Sándor úti bölcsődék energetikai fejlesztése

TOP-6.5.1-16-SL1-2017-00006

2020-ra elkészül a Móra Úti és Aranyi Sándor úti bölcsőde energetikai fejlesztése. A két bölcsődeépület széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújításokon esik át. A fejlesztés során megtörténik a külső nyílászárók cseréje, valamint a külső falak és a lapos tető hőszigetelése. Gépészeti beruházásként a hőleadó és HMV rendszer korszerűsítése és egyéb gépészeti beavatkozások valósulnak meg. Az Aranyi Sándor úti épület esetében a szabványoknak nem megfelelő villamos vezetékek cserére kerülnek. Megújuló energetikai elemként napelemes rendszer telepítése is történik minden épületre, mely a bölcsődék villamos energia fogyasztását hivatott csökkenteni. A bölcsődék a jövőben akadálymentes épületté válnak.

 

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. november 30-i ülésén 301/2017. (XI.30.) számú közgyűlési határozatával döntött „Móra úti és Aranyi Sándor úti bölcsődék energetikai fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. november 30-án pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.5.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra.

Aláírták a Támogatási Szerződést

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.5.1-16-SL1-2017-00006 azonosítószámmal, 2018. március 13-i támogatói döntésében 314 000 000Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. május 23-án aláírásra került.

 

A projekt célja:

Jelen projekt célja az épületek komplex épületenergetikai fejlesztése. A beruházás eredményeként egy minden tekintetben korszerű, a mai igényeknek megfelelő épület jön létre, mely épületenergetikai jellemzői révén gazdaságosan üzemeltethető, és növeli a komfortérzetet.

 

A projekt várható befejezése: 2020. augusztus 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app