Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Felhívás. Kálmándi Mihály-díj - a város egészségügyi dolgozóinak díjazása

 • Felhívás. Kálmándi Mihály-díj - a város egészségügyi dolgozóinak díjazása
 • Felhívás. Kálmándi Mihály-díj - a város egészségügyi dolgozóinak díjazása
 •  

  F E L H Í V Á S

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

  a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránti tisztelete és megbecsülése jeléül

  „Kálmándi Mihály-díj”-at

  alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában magas színvonalú munkát végeznek és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A díj plakettből, az odaítélést tanúsító oklevélből, valamint pénzjutalomból áll, mely ünnepélyes keretek között a Semmelweis-napi rendezvényen kerül átadásra.

  A díj 2024. évi odaítéléséhez az önkormányzat – az alábbiak figyelembevételével – kéri és várja a városban tevékenykedő intézmények, pártok, érdekvédelmi-érdekképviseleti, társadalmi, civil és karitatív szervezetek, valamint az állampolgárok javaslatait:

  •  A díj alapításának és adományozásának rendjét szabályozó 15/2010. (IV.30.) önkormányzati rendelet alapján a díj minden olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Szolnok város egészségügyi ellátásáért kimagasló tevékenységet folytat, illetve folytatott.
  • A díjat egy évben legfeljebb négy személynek vagy közösségnek lehet odaítélni melyből kettő a járványügyi védekezésben közreműködők elismerésére szolgálhat.
  •  Megosztott díj kiadására egy szakmai közösségen belül van lehetőség.
  •  A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését.
  • Amennyiben a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésében ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, ha a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül.

   

  A javaslatokat 2024. április 15. napjáig kell írásban eljuttatni a polgármesterhez.

  Szalay Ferenc

  Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

  2024-02-22

  Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

  A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

  2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

   

  Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

  2024-02-14

  A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

  Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

  2024-02-06

  Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

   

  Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

  2024-02-02

  A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.