Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!

Program kezdete:
2021-09-19 10:00
Program vége:
2021-09-19 16:00
Helyszín:
Tiszaliget
Szervező:
Program típusa:
család

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!

2021. szeptember 19.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozik a szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Héthez, melynek idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”.

Az idei év tematikája azon helytállás előtt tiszteleg, amelyeket Európa – és a világ – átélt a COVID-19-világjárvány alatt. Továbbá reflektál az Európában korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is. A kampány célja most az, hogy minden korábbi és leendő résztvevőt arra ösztönözzön, hogy vegyen részt a jubileumi, 20. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉTEN, amelynek szlogenje: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”.

Önkormányzatunk kiemelt fontossággal kezeli a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését, a közösségi közlekedés használata mellett a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. 2021-ben is célként fogalmazódik meg a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.

A rendezvénysorozat keretében Önkormányzatunk 2021. szeptember 19. vasárnap 10:00 - 17:00 – Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! címmel aJövő Mobilitása Szövetséggel közösen tudás és élmény alapú programot szervez, melynek a Tiszaliget, ad otthont a Debreceni Egyetem Szolnok Campus előtti területen. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy tesztelhessék az elektromos közlekedési eszközöket, elektromos rollereket, kerékpárokat és gépjárműveket, valamint megismerhessék a különböző elektromos jármű töltési lehetőségeket és egyéb okos város megoldásokat.

A résztvevők közt gazdára talál a helyszínen egy kerékpár is. (Részletekről Szolnok standjánál kaphat bővebb felvilágosítást a program ideje alatt)

A legkisebbekre is gondoltunk, akik tudásukat bővíthetik a klíma és energiatudatos eszközök játékos kipróbálása során élmény- és ismeretszerzés közben 5 állomáson.

A vállalkozó kedvűek elkészíthetik saját kresz táblájukat is, de azt is megtudhatják, hogyan készülnek az újrahasznosított tárgyak, vagy akár az elkészítésük rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek.  Szakképzett animátorok az aktivizáló eszközök segítségével támogatják a vendégeket a magatartásformák megismerésében, amelyek segítségével a mindennapi életben is automatikussá válhatnak a környezetet óvó megoldások.

A legalább 5 állomást teljesítő első 50 gyermek ajándékban részesül.

Kiegészítő szolgáltatásként ingyenes kerékpárszervízt vehetnek igénybe a kerékpárral érkezők.

Program:

10:00-17:00  Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! elektromos közlekedési
                     eszközök tesztelése

10:00-17:00  Légy te is környezettudatos! – tudás és élmény alapú programok
                     gyermekek részére

16:00            Közlekedj fenntarthatóan! rajzverseny eredményhirdetése

16:20           Kerékpár sorsolása az elektromos közlekedési eszközöket tesztelők közt

További programok