Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Megemlékezés és koszorúzás a kommunizmus áldozatai tiszteletére

Program kezdete:
2024-02-23 16:30
Program vége:
2024-02-23 17:00
Helyszín:
Tisza Szálló
Szervező:
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Program típusa:
rendezvény
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében meghívom Önt, családját, barátait, munkatársait a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésre.
 
Időpont: 2024 február 23. (péntek) 16:30
Helyszín: a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktábla
 
Kérem, hogy koszorúzási szándékukat 2024. február 20-ig jelezzék az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ kulturális szervezőjénél, Tiger Enikőnél a tiger.eniko@ankk.hu e-mail címen.
 
Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította. Az időpont arra utal, hogy 1947-ben a szovjet megszálló hatóságok ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát, akit országgyűlési képviselőként mentelmi jog védett.
 
Ez volt az első lépés Magyarországon a totális egypárti diktatúra kiépítése felé, amely a kommunistáktól még távolságot tartó erők megfélemlítésével, az FKGP feldarabolásával járt, s egyben megnyitotta az utat Nagy Ferenc miniszterelnök májusi eltávolítása előtt.

További programok