Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szakemberek szakmai fejlesztése Szolnok város bölcsődéiben

EFOP-1.9.9-17-2017-00008

Még jobb kezekben a szolnoki bölcsődések. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósággal együttműködve pályázati keretek között biztosít lehetőséget az intézményben dolgozó kisgyermeknevelők szakmai tudásának mélyítésére.

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. november 30-i ülésén 298/2017 (XI.30) számú közgyűlési határozatával döntött a „Szakemberek szakmai fejlesztése Szolnok város bölcsődéiben” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. november 30-án pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül az EFOP-1.9.9-17 „Még jobb kezekben – bölcsődei szakemberek szakmai fejlesztése” tárgyú felhívásra.

Aláírták a Támogatási Szerződést

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság a támogatási kérelmet EFOP-1.9.9.-17-2017-00008 azonosítószámmal, 2018. február 6-i támogatói döntésében 15.000.000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. február 7-én aláírásra került.

A projekt célja:

A projekt keretében a szolnoki bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelők szakmai tudástárának mélyítésére nyílik lehetőség. A módszertani képzésnek köszönhetően az intézmények, szolgáltatások alkalmassá válnak a Kodályi zenei nevelési elvek és módszer befogadására, és tovább közvetítésére. 46 fő kisgyermeknevelő zenei nevelési képzése valósul meg, ezáltal 23 bölcsődei csoport zenei módszertani kincsestára gazdagodik. A projekt során megszerzett készségeket ölbeli játékos zenei foglalkozásokon, családi délutánokon kamatoztatják a kisgyermeknevelők, melynek köszönhetően a bölcsődés gyermekek és családjaik is közvetlenül részesülhetnek a projekt eredményeiből.

A képzést eszközbeszerzés egészíti ki, hangszerek, mondókás és daloskönyvek segítik a megszerzett tudás mindennapos hasznosítását a bölcsődei élet során.

A projekt másik pillére a kisgyermeknevelők nyelvi képzése, mely segítséget nyújt számukra a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakra való jelentkezéshez, vagy a végzettség megszerzéséhez. A projekt keretében angol, német és eszperantó középfokú nyelvvizsgára felkészítő nyelvi képzéseken vehetnek részt a bölcsődei szakemberek.

A projekt befejezése: 2020. február 29.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app