Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szandai rét

Szandai rét

A Szandai rét számos ritka és védett növényével, különleges társulásaival hívta fel magára a természetkedvelők és környezetvédők figyelmét, illetve vált Szolnok és környéke egyik kevéssé ismert, ugyanakkor annál inkább értékes területévé. 
 
Májusban a reptér felőli oldalon több ezer védett korcs nőszirom és réti iszalag bontja virágait réti boglárkákkal, vetési pipacsokkal, szarkalábakkal, mocsári nőszirmokkal és kakukkfűpárnákkal, amelyek változatos színekbe öltöztetik a tájat. Megóvásukhoz nem kell mást tenni, mint a kaszálás idejét pontosan be kell tartani. Miután elvirágoztak és szaporító képletük megjelent, csak azután lehet őket lekaszálni. 
 
A Szandai rétet környezeti nevelés színteréül is lehet használni az óvódások, iskolások számára.  
 
A legritkább itt élő faj a korcs nőszirom, amelyet országos szinten is alig lehet megtalálni. Ezért ez a gyönyörű virág szolnoki jelenléte mindenképpen figyelemre méltó és becsülendő.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app