Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése

Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése

TOP-6.5.1-16-SL1-2017-00001

A Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének várhatóan 2018 év végére egy széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítása valósul meg.

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. május 25-i ülésén 164/2017 (V.25) számú közgyűlési határozatával döntött a „Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. június 26-án pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.5.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra.

Aláírták a Támogatási Szerződést

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.5.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámmal, 2017. november 3-i támogatói döntésében 286 869 770 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. január 26-án lépett hatályba.

A projekt célja:

Jelen projekt célja az épület komplex épületenergetikai fejlesztése. A beruházás eredményeként egy minden tekintetben korszerű, a mai igényeknek megfelelő épület jön létre, mely épületenergetikai jellemzői révén gazdaságosan üzemeltethető, és növeli a komfortérzetet.

A fejlesztés során megvalósul:

-          a külső nyílászárókat teljesen kicserélik

-          a külső falak és a lapos tető is hőszigetelést kap

-          korszerűsítik a hőleadó rendszert

-          napelemes rendszer telepítése (ezáltal csökken az iskola villamos fogyasztása)

-          akadálymentesítés; akadálymentesített bejárat a Malom utca felől

-          a fejlesztés következtében a földgáz alapú távhő energiahordozó fogyasztása jelentősen csökken, a villamos energia pedig jelentős részben megtermelésre kerül.

A projekt várható befejezése: 2018. december 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app