Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szervezetfejlesztés Szolnokon

UNIÓS FEJLESZTÉSEK A PELIKÁN SZÍVÉBEN: MEGÚJULÓBAN A SZOLNOKI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETE

Projekt azonosító száma: ÁROP-1.A.5-2013-2013-0080

Projekt címe: Szervezetfejlesztés Szolnokon 

Kedvezményezett neve: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt összköltsége: 39.966.900,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt befejezési dátuma: 2014.12.31.

Projekt összefoglaló

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot adott be az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program támogatási rendszeréhez „Szervezetfejlesztés Szolnokon” címmel.  2013 októberében a Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóságának vezetője 39.966.900 Ft összegű támogatásra a benyújtott pályázatot érdemesnek ítélte. A közel 40 millió forintos költségvetés szervezeti fejlesztések megvalósulását tette lehetővé Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának berkein belül.

A projekt 2013 decembere és 2014 decembere között valósult meg. Az egy éves időtartam alatt a bevont szereplők újragondolták az Önkormányzat munkatársainak feladatköreit és munkafolyamatait annak érdekében, hogy az megfeleljen az új járási rendszer elvárásainak
 
Az ÁROP-1.A.5-2013-2013-0080 azonosítószámú projekt alapvető célja, hogy a megváltozott közigazgatási környezetben (járási rendszer bevezetése) elősegítse az Önkormányzat munkatársainak helytállását. A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program céljaival összhangban a projekt fő célkitűzései a következők voltak: hatékonyság és eredményesség növelése, a lakossággal való együttműködés javítása és nagyobb fokú bevonása, transzparencia biztosítása, állampolgár-barát ügyintézés létrehozása, teljesítőképesség növelése, valamint a kiadások csökkentése és optimalizációja is.
 
Szemináriumok és rendezvények segítségével, valamint tanácsadói háttérmunka bevonásával, külső tanácsadó cégekkel karöltve az Önkormányzat felülvizsgálta a szervezet működését, szerződéses kapcsolatait, a támogató infrastruktúrát. Mindennek eredményeképpen a szereplők kidolgoztak egy új finanszírozási és feladat ellátási modellt, átvilágították a munkaköröket és munkafolyamatokat, továbbá készítettek egy térségi feladat ellátás modellt is.    
 
A lakosság bevonása két darab, egyenként 1500 fős kérdőív feldolgozásával zajlott. Az elégedettségmérések tükrében készültek a szervezetfejlesztésre vonatkozó javaslatok, így a polgárok igényei érvényesültek az őket érintő fejlesztési területeken. Az egyszerűsített munkafolyamatok kialakítása, az intézményszerkezet és kapacitásgazdálkodás optimalizálása egy fejlettebb és korszerűbb intézményirányítási modell kialakulásához vezetett. A folyamatszerepek átláthatóbbá váltak, és a köztisztviselők is egy összeszedettebb, magasabb minőségi szintet képviselő hivatalban dolgozhatnak, ami eredményesebben tudja felhasználni a rendelkezésre álló erőforrásait.
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett a szolgáltatások hatékonysága, a költségvetési kiadások csökkentése, a munkatársak munkavégzési teljesítményének növelése és az ügyfelek elégedettségének folyamatos növelése iránt. Mindezen projekttevékenységek hozzásegítették Önkormányzatunkat jövőbeli terveinek megvalósulásához.
Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app