Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása

SZOLNOK, DEBRECENI ÚT, CSOKONAI UTCA GYŰJTŐUTAK FELÚJÍTÁSA
 
Projekt azonosító száma: ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0046
Projekt címe: Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása
 
Kedvezményezett neve: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
 
Projekt összköltség: 424.626.814,- Ft
Támogatás mértéke: 90 %
Projekt befejezési dátuma: 2015.05.31.

Projekt rövid összefoglalója

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak- Alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-4.1.1/A-11 azonosító számú, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése” című pályázati felhívásra a „Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása” című pályázatával 90 %-os mértékű támogatásban részesült.
A projekt keretében Szolnokon két nagy forgalmú gyűjtőút, a városközpontban futó Csokonai utca, valamint a régi 4.sz főközlekedési út egy szakasza, a Debreceni út kerül felújításra.
A Debreceni út (CORA körforgalom és a kialakításra kerülő 4-es úti TURBÓ körforgalom közötti) közel 2700 m hosszú szakaszának felújítására kerül sor kátyúzással, szegély cserével és új aszfaltszőnyegezéssel. A felújítás során az útszakaszhoz kapcsolódó 8 db buszöböl felújítása is megtörténik, továbbá a Debreceni út - Vízpart körút csomópontjában gyalog és kerékpáros átvezetés valósul meg, melyhez a Vízpart körúttól a TURBÓ körforgalom becsatlakozó ágáig két oldalon kerékpársáv kerül burkolati jellel kialakításra.
A pályázat második eleme a Csokonai út (Thököly út - Szántó krt. közötti) mintegy 400 méteres szakaszának burkolat felújítása, az út jobb oldali parkolóinak felújítása és térkövezése, valamint ezek víztelenítését szolgáló meglévő zárt csapadékvíz elvezető rendszer akna és víznyelő fedlapjaniak cseréje.
 
2014. december 17.

Befejeződött a Csokonai út felújítása

Befejeződött az utóbbi években nagyon rossz állapotú Csokonai utca felújítása, illetve infrastrukturális fejlesztése. Az eredményről Szalay Ferenc polgármester a sajtó képviselőinek jelenlétében tájékoztatott.
 
Szolnok önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program keretében „Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása” című pályázatával 90 %-os támogatásban részesült.
A projekt során két nagy forgalmú gyűjtőutat, a városközpontban futó Csokonai utcát, valamint a régi 4. sz. főközlekedési út egy szakaszát, a Debreceni utat újítják fel. A 382 millió forintos támogatás segítségével a Debreceni út (Szandai réti körforgalom és a turbó körforgalom közötti) 2,5 km hosszú szakaszát újították fel aszfaltszőnyegezéssel és megtörtént a kapcsolódó buszöblök újáépítése is.
A pályázat másik elemét képezte a Csokonai út (Bihari út és Szántó körút közötti) 444 méteres szakasza burkolatának felújítása, az út páratlan számozású oldalán parkolók felújítása és térkövezése, valamint az ezek víztelenítését szolgáló, már meglévő zárt csapadékvíz-elvezető rendszer aknafedlapjainak és víznyelő rácsainak cseréje, illetve az út páros számozású oldalán a járda és a kapubejárók felújítása.
 
2015. május 26.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Európai Uniós támogatás keretében valósult meg Szolnokon a Debreceni út és a Csokonai utca felújítása, infrastrukturális fejlesztése
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-3.1.2/A-11 „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott „Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása” című pályázatával 90 %-os mértékű támogatásban részesült.
 
Szolnok, Debreceni út, Csokonai utca gyűjtőutak felújítása
 
A projekt kivitelezési munkái keretében Szolnokon, két nagy forgalmú gyűjtőút, a városközpontban futó Csokonai utca, valamint a régi 4. sz főközlekedési út egy szakasza, a Debreceni út került felújításra. 
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban megvalósuló projekt keretében, 382.164.132,- Ft támogatás segítségével, a Debreceni út (Szandai Réti körforgalom és a TURBÓ körforgalom közötti) 2650 m hosszú szakaszának felújítására került sor a teljes szakaszon aszfaltszőnyegezéssel. A felújítás során az útszakaszhoz kapcsolódó buszöblök felújítása történt meg, a Debreceni út - Vízpart körút csomópontjában gyalogos- és kerékpáros átvezetés valósult meg, melyhez a Vízpart körúttól a TURBÓ körforgalom becsatlakozó ágáig két oldalon kerékpársáv került burkolati jellel kijelölésre.
 
A pályázat második elemét képezte a Csokonai út (Bihari út - Szántó krt. közötti) 444-m-es szakasz burkolatának felújítása, az út páratlan számozású oldalán parkolók felújítása és térkövezése, valamint ezek víztelenítését szolgáló meglévő zárt csapadékvíz-elvezető rendszer akna és víznyelő fedlapjainak cseréje, illetve az út páros számozású oldalán járda és a kapubejárók felújítása. A projekt kivitelezési munkáinak műszaki átadás átvételi eljárása 2014. december 12-én zárult le.
 
A projekt keretében sor került egy, a biztonságos közlekedést népszerűsítő és a projekt eredményeit kommunikáló kampány lebonyolítására, mely a 14-60 éves korosztályt célozta meg.  A kampány a Szolnoki Rendőrkapitánysággal együttműködve került megrendezésre.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app