Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása

2020-07-27
Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása
KEHOP-1.2.1-18-2019-00253
 
Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.612.769Ft forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozva, hogy megvalósítsa a „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektet. 
 
A projekt előkészítése 2020 júniusában kezdődött és 2022. decemberéig tart. 
 
A projekt célja Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása, valamint a lakosság klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása.
 
A projektben, várhatóan a megrendezésre kerülő rendezvényeken, illetve a szabadtéri teraszokon interaktív workshopok és fórumok várják az érdeklődőket. A klímaváltozás és a környezetvédelem témakörében számos kérdést boncolgatnak majd a programok, mint például a klímaváltozás okai, hatásai, kiemelten a Tisza folyó és élővilága szempontjából. 
 
Ezen kívül filmvetítés, közösségformáló mozgalmak, iskolai kampányok és pályázati kiírások várhatóak a program népszerűsítése szempontjából. 
 
ELFOGADÁSRA KERÜLT SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KLÍMAVÉDELMI CSELEKVÉSI TERV
(2023. december 7.)

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2023. december 7-i Közgyűlésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiájához kapcsolódó Klímavédelmi Cselekvési Tervet, mely a „Letölthető anyagok” rész alatt érhető el.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ELFOGADÁSRA KERÜLT SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJA
(2022. november 24.)

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2022. november 24-i Közgyűlésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját. A dokumentum elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.
A dokumentum a társadalmasítás során beérkezett észrevételek, javaslatok alapján véglegesítésre került.
A Klímastratégia, illetve a társadalmasítás során beérkezett vélemények, valamint az azokhoz tartozó szakértői válaszok a „Letölthető anyagok” rész alatt érhetőek el.

Köszönjük az aktív részvételt, mellyel a szakemberek munkáját segítették!

--------------------------------------------------------
 
BEFEJEZŐDÖTT SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJÁNAK TÁRSADALMI EGYEZTETÉSE
(2022. augusztus 31.)
 
„Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiája” dokumentum társadalmasítása 2022. augusztus 31-én befejeződött.
Az érdeklődés a dokumentum aktualitása következtében igen jelentős volt. Számos vélemény és javaslat érkezett a lakosságtól, a szakmai és a civil szervezetektől.

Köszönjük a társadalmasításban való részvételt!
 
--------------------------------------------------------
 
FELKÉRÉS
SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJÁNAK VÉLEMÉNYEZÉSÉRE
(2022. augusztus 12.)
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében a projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiája.
A Klímastratégia egy átfogó helyzetértékelés, célmeghatározás és terv a következő 20-30 évre, melynek eléréséhez a dokumentum javaslatokat, intézkedési irányokat fogalmaz meg.
Megkezdődött a Klímastratégia társadalmi egyeztetése, melynek keretében szeretnénk felkérni a településen élőket, a település fejlődésében aktívan résztvevőket a Klímastratégia véleményezésére. A véleményformálás kiemelten fontos, mivel a dokumentum a város egészét érintő célokat határoz meg.
Kérjük, hogy 2022. augusztus 31-ig szíveskedjen megküldeni véleményét, javaslatát a klimastrategia@ph.szolnok.hu e-mail címre a lenti „véleményezési és javaslattételi adatlap” kitöltésével, a „Szolnoki Klímastratégia véleményezése” tárgy feltüntetésével.
(Az e-mail cím és az adatlap 2022. augusztus 31-ig érhető el.)

Kérjük, szánjon időt a dokumentum véleményezésére, ezzel segítse a szakemberek munkáját, hiszen a klímastratégia Önökkel és Önökért készül!
 
 
Facebook poszt
 
--------------------------------------------------------

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

2024-06-18
Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
 
    

Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

2024-06-06

Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

2024-05-31

A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

2024-05-30

A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

2024-05-28

Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.