Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnoki foglalkoztatási paktum

Szolnoki foglalkoztatási paktum

FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM - EGYÜTTMŰKÖDÉS SZOLNOK GAZDASÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉÉRT ÉS A SZOLNOKI MUNKAHELYEKÉRT 

TOP-6.8.2-15-SL1-2016-00001 SZOLNOKI 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.8.2-15 kódszámú, „Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében” című pályázati konstrukcióra, mely pályázatot az Irányító Hatóság 1.266.496.244.-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, 100 %-os támogatási intenzitás mellett. 
 
A formálódó együttműködés hosszútávra szóló megállapodást készít elő. A projekt, mely 868 fő hátrányos helyzetű álláskereső részére biztosít képzési, elhelyezkedési támogatást 2020. június 30-ig tart, a fenntartási időszak pedig öt év. 
Az összefogás célja a település foglalkoztatási helyzetének megismerése, a munkanélküliség okainak feltárása. A feltárt problémákra megoldás keresése, foglalkoztatást segítő programok megvalósítása. A gazdasági, humánerőforrás fejlesztési elképzelések összehangolása, a szolnoki székhelyű, telephelyű vállalkozások foglalkoztató képességének a növelése, vállalkozások igényeinek a megismerése, kielégítése, a település humánerőforrásának fejlesztése, továbbá a lakosság elvándorlásának a csökkentése. 
 
A közösen kialakított stratégia és az azokat megvalósító beavatkozások eredménye segíti a helyi szereplők közötti információcserét, a vállalkozói környezetet javítását, a munkáltatók humánerőforrás igényének kielégítését. A hátrányos helyzetű álláskeresők részére a piaci igényeknek megfelelő munkavállalásra felkészítő programok valósulnak meg. A partnerek közötti szinergikus kapcsolatok hozzájárulhatnak továbbá a vállalkozások fejlesztéséhez, a munkakörülmények javításához.  
A partnerség építését az elmúlt év decemberében megnyílt Paktum Iroda segíti. Címe: Szolnok Kossuth tér 1. 3. emelet 
Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app