Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnoki piacterek fejlesztése

Megújultak a szolnoki piacok

A „Szolnoki piacterek fejlesztése” című pályázat keretén belül 89 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg a Széchenyi körúti piac és az Ady Endre úti Vásárcsarnok fejlesztése. A projektben, a Széchenyi körúti piacon a meglévő piactér befedése valósult meg. A piac belső udvara fölé egy acél szerkezetű lapos tető készült, mely hozzásegíti az egyedi árusok, kistermelők, őstermelők és kereskedők klasszikus piaci árusítását az év minden napján. A tetőszerkezet mellett, a piactér teljes felületét mára egy új aszfalt burkolat borítja. A fejlesztéseknek köszönhetően a termelők már nem csak időszakosan folytathatják az árusítást.

Az Ady Endre úti Vásárcsarnok esetében pedig sugárzó ernyős fűtés kialakítása valósult meg. Ezen felül az elektromos világítást egy modernebb és energiatakarékos, led-es világító berendezésre cserélték, illetve a kamerás biztonsági rendszert és a hangtechnikai rendszert is korszerűsítették.

A fejlesztések hatása hatékonyan hozzájárul a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való bekerülésének.

A beruházás 2020. június 30-án befejeződött.

Szolnoki piacterek fejlesztése

TOP-6.1.3-16-SL1-2017-00001

A „Szolnoki piacterek fejlesztése” című pályázat keretén belül 89 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg a Széchenyi körúti piac és az Ady Endre úti Vásárcsarnok fejlesztése. A projekt a Széchenyi körúti piac esetében a meglévő piactér befedését, az Ady Endre úti Vásárcsarnok esetében pedig sugárzó ernyős fűtés kialakítását, az elektromos világítás korszerűsítését led-es világító berendezésekkel, kamerás biztonsági rendszer korszerűsítését, illetve a hangtechnikai rendszer fejlesztését tartalmazza.

Előzmények:

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. május 25-i ülésén 168/2017. (V.25) számú közgyűlési határozatával döntött a „Szolnoki piacterek fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. június 23-án pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.1.3-16 Helyi gazdaságfejlesztés” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.1.3-16-SL1-2017-00001 azonosítószámmal, 2017. augusztus 10-i támogatói döntésében 89 000 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2017. november 2-án aláírásra került.

A projekt 2020.06.30-án lezárult.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app