Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ÉAOP-5.1.3-10-2010-0036 Gazdára találva – korszerű állatotthon Szolnokon

 • ÉAOP-5.1.3-10-2010-0036 Gazdára találva – korszerű állatotthon Szolnokon
 • ÉAOP-5.1.3-10-2010-0036 Gazdára találva – korszerű állatotthon Szolnokon
 •  

  A „Gazdára találva – korszerű Állatotthon Szolnokon” projekt keretén belül, a Szolnok Városi Állatotthon új telephelyének megépítésével régi probléma oldódott meg. A város és az alapítvány közös erőfeszítése eredményeképpen 2012 októberében átadják Szolnok új állatotthonát. A 41.052.00 Ft pályázati összértékű beruházás megvalósítására Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány alkotta konzorcium közel 30 millió Ft 72%-os vissza nem térítendő ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatást nyert. A projekt keretében a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány új telephelyre költözik.

  Az önkormányzat által használatba adott területen az átköltöztetett kennelek mellé egy – komplexen akadálymentesített - fogadóépület (158,28 m2) épült, amelyben helyet kap az alapítványi iroda mellett egy információs fogadótér, fehér és fekete öltözők a kapcsolódó szociális helyiségekkel, hűtőkamra és raktár, valamint egy műtő, vizsgáló és lábadozó helyiségekből álló blokk. A fogadó épület előtt telken 6 db parkoló került kialakításra.

  A terület beépítése még a fejlesztés után is alacsony marad, több mint 2 hektár zöldterület áll rendelkezésre a szabadtéri szemléletformáló akciók megrendezésére. Akorszerű eszközökkel felszerelt állatorvosi részlegben ezután el tudják végezni a sürgős beavatkozásokat, helyben tudnak gondoskodni a bekerült állatok általános állapotának feljavításáról, szükség szerint ivartalanításáról, hogy a befogadókhoz jó kondícióban lévő, egészséges állatok kerülhessenek.

  A projekt másik fő célkitűzése, hogy ösztönözze a menhelyi állatok örökbefogadását, a felelős állattartás fejlődését és egyben megakadályozza az állatok újbóli utcára kerülését. A végrehajtott fejlesztést követően az otthonba került állatok között várhatóan csökken az elhullás aránya, több egészséges, jó kondícióban lévő állat kerülhet új gazdákhoz.

  A kivitelezési munkálatok október 8-án befejeződtek, a használatba vételi eljárás jelenleg folyamatban van. Az állatotthon működése a projekt ideje alatt viszonylag zökkenőmentes, a pályázatban vállalt új programok megvalósítása folyamatos, a projekt keretében az alábbi programok zajlottak:

  • négy örökbefogadás népszerűsítő nyílt nap került megrendezésre;
  • folyamatos a nyílt biológia órák szervezése is, 4 iskolában több alkalommal szervezett bemutatókat kisiskolások számára az alapítvány munkatársa;
  • a „Találj rám szerda” elnevezésű program keretében tartottak állatsimogatással egybekötött foglalkozásokat a Liget Úti Általános Iskola, Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI szakembereinek együttműködésével.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

  2022-08-18

  Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

  Jelentkezz szerződéses határvadász képzésre!

  2022-08-17

  Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. 

  Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

  2022-08-12

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

  Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

  2022-08-12

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.