Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Temető úti rendelő újjáépítése

Projekt megnevezése:   Temető úti rendelő újjáépítése

Projektazonosító:            TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00003

Kedvezményezett:          Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatási összeg:        487 510 714 Ft

Támogatási intenzitás:  100%

 


2023. december


 

Megújult a Temető úti rendelő

 

A közel 490 millió forintos beruházásnak köszönhetően a déli városrészben élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat.

 

Európai uniós forrás bevonásával teljeskörű felújításon esett át a Temető úti orvosi rendelő épülete, melynek köszönhetően a mai kornak megfelelő környezetben történhet a jövőben 1 felnőtt háziorvosi praxis, 2 házi gyermekorvosi praxis, 1 vegyes fogorvosi praxis, 1 iskolafogászati körzet és 4 védőnői körzet lakosainak ellátása.

A projekt keretében a Temető úti orvosi rendelő épületének komplex felújítása valósult meg a Kelet-Út Kft. kivitelezésében. A rendelő teljes külső és belső megújuláson esett át.

A korábbi épület kibővült, a funkció nélküli belső udvar befedésre került, ez ma már központi fogadótérként funkcionál. Sor került az épület külső és belső szigetelésére, a külső és belső nyílászárók cseréje megtörtént. Új gépészet és új elektromos hálózat gondoskodik a mai kor igényeinek megfelelő alapfeltételek biztosításáról. A homlokzatszigetelésen túl a tető hő- és vízszigetelésére is sor került, felületére napelemeket telepített a kivitelező, ami a gazdaságos üzemeltetést teszi lehetővé.

Az átgondolt belső átalakításnak köszönhetően a Gyökér úti felnőtt háziorvosi rendelés is az épületbe költözhet, ami még többeknek teszi elérhetővé a mai kor színvonalának megfelelő infrastruktúrával rendelkező egészségügyi ellátást.

A parkoló új burkolatot kapott, az épület előtt kerékpártámaszok kerültek elhelyezésre, a rendelőt övező zöldfelületek megújultak. Az itt dolgozók kényelmét zárt parkoló és kerékpártároló szolgálja.

A projektet eszközbeszerzés tette teljessé, melynek keretében fogorvosi kezelőegységet szerzett be a kedvezményezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

A fejlesztés átfogó célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése a déli városrészben.

 

A projekt fizikai zárása: 2023.12.31.

 


2023. szeptember


 

Célegyenesbe ért a Temető úti rendelő felújítása

 

A közel 490 millió forint uniós forrásból megújuló szolnoki Temető úti rendelő kiviteli munkái elérték a 80%-os készültségi szintet, a szolgáltatók hamarosan újra a megszokott helyen folytathatják a rendelést.

 

A Déli városrészt kiszolgáló rendelőépületben 2 házi gyermekorvosi praxis, 1 vegyes fogorvosi praxis, 1 iskolafogászati körzet és 4 védőnői körzet lakosainak ellátása valósult meg eddig.

Az 1975-ben épült rendelőben jelentős átalakítási munkálatok korábban nem történtek, napjainkra korszerűtlenné vált. A felújítás nélkülözhetetlen eleme lett a fennmaradásnak, a városvezetés pedig az épület megmentése mellett tette le a voksát.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Temető úti rendelő újjáépítése” címmel a TOP-6.6.1-16 kódszámú, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” felhívásra, melyet a Támogató TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00003 azonosítószámmal regisztrált és 487.510.714 Ft támogatásban részesített.

A projekt keretében a Temető úti orvosi rendelő épületének komplex felújítása valósul meg a Kelet-Út Kft. kivitelezésében.

Az épület teljes külső és belső megújuláson esik át. Az épület szerkezetig történő visszabontása megtörtént, ezt követően új padlószerkezet, új nyílászárók, új gépészet, új elektromos hálózat kerül kiépítésre. Az energiahatékonyság jegyében teljes homlokzat és tetőszigetelés történik, új vízszigetelést kap az épület, a tetőre pedig napelem kerül.

A belső átrium lefedésre kerül, tágasabb közlekedő teret kialakítva egy központi fogadótérrel.

A felújítás az eredeti tervek szerint, jó ütemben halad, már a befejező munkák vannak hátra mindenhol: aszfaltozás, szerelvényezések, burkolás, festés, beépített bútorok elhelyezése.

A fejlesztés átfogó célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése a déli városrészben.

Az átgondolt belső átalakításnak köszönhetően a Gyökér úti felnőtt háziorvosi rendelés is az épületbe költözhet, ami a későbbiekben még többeknek biztosítja a modern színvonalú egészségügyi ellátást.

 

A projekt várható zárása: 2023.10.31.

 


2022. december


 

Megkezdődött a Temető úti rendelő felújítása

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Temető úti rendelő újjáépítése” címmel a TOP-6.6.1-16 kódszámú, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” felhívásra, melyet a Támogató TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00003 azonosítószámmal regisztrált és 487.510.714 Ft támogatásban részesített.

 

A projekt előkészítési szakasza lezárult, melynek köszönhetően megkezdődhet a rendelőépület komplex felújítása a közbeszerzési eljárást megnyerő KELET-ÚT Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft. kivitelezésében.

A munkaterület átadására 2022.09.23-án került sor.

A projekt keretében a Temető úti orvosi rendelő (5000 Szolnok, Temető út 1/A.) épületének komplex felújítása valósul meg.

A fejlesztés átfogó célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése a déli városrészben.

A rendelő 1975-ben épült. Építése óta az épületben jelentős átalakítási munkálatok nem történtek, infrastrukturális szempontból rendkívül elavult, a fenntartási költsége magas. Belső funkcionális kialakítása szervezetlen, amelyből adódóan indokolatlanul sok a kihasználatlan terület. Ezt - a mai kor elvárásainak megfelelő ellátás érdekében - funkcióval célszerű megtölteni.

Az önkormányzati tulajdonú rendelőben 2 házi gyermekorvosi praxis, 1 vegyes fogorvosi praxis, 1 iskolafogászati körzet és 4 védőnői körzet lakosainak ellátása valósult meg eddig. Az átgondolt belső átalakításnak köszönhetően megvalósulhat a Gyökér úti felnőtt háziorvosi rendelés épületbe költöztetése, ami a későbbiekben még többeknek biztosítja a modern színvonalú egészségügyi ellátást.

A felújítás keretében megújul az épület külső és belső megjelenése. A hosszú távú fenntarthatóság érdekében sor kerül az épület homlokzati- és a tetőszigetelésére. A külső nyílászárókon túl a belső nyílászárók is cserére várnak. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében akadálymentesítésre kerül sor a pályázati felhívás előírásaival összhangban. Az elektromos hálózat felújításával, valamint napelem telepítésével az épület fenntartási és üzemeltetési költségei csökkenthetők. Az épület körül tereprendezésre kerül sor, új parkolók létesülnek és a fejlesztés által a kerékpárok tárolása is megoldottá válik.

A projektet eszközbeszerzés teszi teljessé, melynek keretében fogászati egységkészülék beszerzését tervezi Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

A projekt várható zárása: 2023.10.31.

 


2018. október


 

Újjáépül a Temető úti rendelő

 

A „Temető úti rendelő újjáépítése” című pályázat keretén belül 250 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztésre kerül 4 db alapellátási funkció: a házi gyermekorvosi ellátás, a védőnői szolgálat, a fogorvosi ellátás, valamint az iskolai-ifjúsági egészségügyi ellátás (iskolafogászat). A projekt hozzájárul a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításához, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának fokozásához. A fejlesztés eredményeként javulnak a védőnők és orvosok munkafeltételei, a várandós nők, gyerekek és fiatalkorúak szempontjából az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés lehetősége. Az energetikailag megújuló, korszerűbb épület élhetőbb környezetet is teremt, mely javítja a városrészhez történő kötődést.

 

Előzmények

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. november 30-i ülésén 300/2017 (XI.30.) számú közgyűlési határozatával döntött a „Temető úti rendelő újjáépítése”című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 29-én pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.6.1-16 „Temető úti rendelő újjáépítése” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00003 azonosítószámmal, 2018. szeptember 6-i támogatói döntésében 250 000 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. október 4-én aláírásra került.

 

A projekt várható befejezése: 2020. június 30.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app