Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel

„Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel"

azonosító: TOP-6.3.2-15-SL1-2016-00001

Átalakul és megújul a Verseghy Gimnázium előtti Tisza park. A fejlesztés során nem csupán a parkot, a járófelületeket, hanem a játszóteret is felújítják, valamint megépítik a város második nyilvános illemhelyét is. A park az eddigieknél jobban illeszkedik majd a Tisza-parti sétányhoz és a rendezetten elhelyezett virágágyásoknak, illetve térköves burkolatnak köszönhetően igazi pihenőövezetté válik.

Szolnok Megyei jogú Város Önkormányzata 2016. augusztus 8-án kelt támogatói döntés szerint 253 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a 2016. május 23-án benyújtott pályázatával, melyet a TOP-6.3.2-15 jelű,” Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra nyújtott be.

A nyertes Kivitelező, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2018 júliusban megkezdte a Tisza park rehabilitációját, a park teljes területe lezárásra került, a kávézó épületének átalakítása várhatóan ez év végén kezdődik majd.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2018. december 6-án ünnepélyes keretek között adja át a rehabilitáció után létrejött megújult Tisza Parkot. A munkálatok azonban tovább folytatódnak, 2019. év tavaszától egy teljesen új játszótér fogadja az oda látogatókat.

A PROJEKT CÉLJA:

Átalakításra kerül a Tisza park, mely park közösségi funkciók ellátását is biztosítani fogja.

A projekt előkészítése során a város gondoskodott a beteg és balesetveszélyes fák szakszerű kezeléséről. Növénytelepítési és parképítési feladatok kerülnek megvalósításra, mely feladat hozzájárul az új park színesebbé tételéhez.

A közkedvelt pihenőhellyé átalakítandó parkban a városi aktív rekreációs zöldterület rekonstrukciója is fontos feladat, mely a belváros legkedveltebb játszóterének átalakításával valósul meg. 

Egymáshoz kapcsolódó új ütéscsillapító felületeken kapnak helyet az új játszótéri eszközök. A gyermekek biztonsága érdekében pedig kerítés védi majd az új játszóteret.

Sétautak kerülnek kialakításra, új utcabútorok kerülnek kihelyezésre. A fejlesztés során az utak burkolatai beton térkővel újulnak meg, illeszkedve a már felújított és meglévő utakhoz, járdákhoz. Az új burkolatokakadálymentessé teszik a park járófelületeit.

A terület használatához, és a fogadóépület kialakítása kapcsán elengedhetetlen berendezési tárgyak, utcabútorok, a sétányok megvilágításához szükséges lámpatestek és ivó kút kerültek tervezésre, illeszkedve a Tiszai Hajósok terének berendezéséhez, egységes arculatot teremtve a Tisza-parti sétányon.A projekt várható befejezése.

2019. augusztus 31.

Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel

 

Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app