Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Vitalitas praxisközösség az egészségfejlesztésért Szolnokon

VITALITAS PRAXISKÖZÖSSÉG AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSÉRT SZOLNOKON

150,00 millió forint 100% európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata EFOP-1.8.2-17-2017-00012 azonosítószámú „Vitalitas praxisközösség az egészségfejlesztésért Szolnokon” című pályázata.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az EFOP-1.8.2-17 kódszámú Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése - alapellátás fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázat megvalósítása Szolnok. I. sz, IV.sz, V. sz., VIII. sz., IX. sz. és XXIV. sz. felnőtt háziorvosi körzeteket, valamint Szolnok III. sz. gyermekorvosi körzetet érinti.

A fejlesztés eredményeként Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a lakosság egészségtudatosságát kívánja növelni. Célja – az egészség fejlesztését célzó programokon keresztül – hogy az egyéni egészségállapot-felmérésen és tanácsadáson résztvevők aránya elérje a területi ellátási kötelezettség alá eső lakosság 25%-át, az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programokban részt vevő személyek száma pedig a 700 főt.

A projektben részt vevő háziorvosi és gyermekorvosi praxisok területi ellátási kötelezettsége alá eső lakosok körében a praxisok orvosai és nővérei elvégzik a lakosok egészségi állapot felmérését, majd annak eredményeképpen szükség esetén különböző többletszolgáltatásokat nyújtó szakemberekhez irányítják őket. A projekt keretében az állapotfelmérés eredményétől függően lehetőség nyílik gyógytornász, dietetikus és mentálhigiénés szakember igénybevételére is.

A projektben részt vesznek a területen érintett védőnők is, akik a 18 éven aluli lakosság egészségi állapotának a felmérését végzik, célzott felvilágosítást, tanácsadást és minimál intervenciót tartanak. A program keretében baba-mama csoport, testsúly kontroll csoport, diabetes betegklub működtetése tervezett, valamint nagyobb tömegeket megmozgató közösségi egészségfejlesztő rendezvények kerülnek megtartásra.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.03.31.

A projektről bővebb információt a www.szolnok.hu oldalon olvashatnak

További információ kérhető:

Gagna Ildikó projektmenedzser

Elérhetőség: +36-30-224-8750, vitalitaspraxis@gmail.com

 

Vitalitas praxisközösség az egészségfejlesztésért Szolnokon

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app