Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Piacok, gombavizsgálat

Piacok

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a települési önkormányzati feladatok lehető leggazdaságosabb módon történő megvalósítása érdekében, 2007. október 01. napjától a SZOLLAK Kft. kezelésébe adta az önkormányzat által fenntartott piacokat.
A piacokon bérelhető üzletek és pavilonok bérleti szerződéseit a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztálya köti meg a bérlőkkel. Az üzlethelyiségek, pavilonok üzemeltetése mellett, biztosítjuk az árusok számára a területet és asztalokat. Szükség szerint mérlegeket, súlyokat, mozgatható asztalokat kölcsönzünk.
A városban csak „nálunk” működik az árusok és a lakosság részére is ingyenes –gomba szakellenőr által végzett– gombavizsgálat.

A Kft. Jelenleg három piacot működtet:

I. számú piac - Ady E. u. 11. (belvárosi, nagy piac)

hétfő-péntek 6-18 óráig
szombat-vasárnap 6-14 óráig
A téli időszakban vasárnap csak 12-ig van nyitva.

Gombavizsgálat szolgáltatás:

Hétfő 9:00-10:00
Csütörtök 9:00-10:00
Péntek 9:00-10:00

„Lengyel piac” – Abonyi út 55. (bolhapiac)

szombat 6-13 óráig

Széchenyi piac – Széchenyi körút 127.


Miután nyitott piacról van szó, elvileg bármikor lehet árulni, ám a hivatalos rend szerint hétfőn zárva, a többi napon pedig 6-18 óráig van nyitva.

Árulási rend

Az Ady úti és a Széchenyi piac élelmiszer piac. Ezeken a helyeken csak zöldség, gyümölcs, tej, tejtermékek, húsok és hústermékek, húskészítmények, halak, stb. árulása lehetséges. Élő állat árusítása tilos.
A „Lengyel piacon” (bolhapiacon) minden árusítható, amit a jogszabály nem tilt.

A Széchenyi és az Ady úti piacon árulhatnak:

- őstermelők
- egyéni vállalkozók
- jogi személyek

Az árusítás feltétele, hogy az értékesíteni kívánt áru árusítása hivatalosan engedélyezett legyen, ezt -ha szükséges- a falugazdásznak is hitelesítenie kell. Áruféleségtől függően minden egyéb hatósági engedéllyel rendelkeznie kell az árusítónak.

A helyfoglalás két módon történhet:

- annak aki hosszabb távon szeretne árulni az asztali helyigénylést minden év december közepéig egy formanyomtatványon kell leadnia. A kérelmeket elbírálják, majd január elejétől meg lehet kötni a szerződéseket. Az így kapott árusítóhely a szerződés időtartamáig az árusítót illeti meg.

- akik nem kívánnak hosszabb távú szerződést kötni, a nyitást követően a szabadon maradt asztalokra pakolhatnak, amiért minden esetben helypénzt fizetnek. A már említett engedélyeknek ebben az esetben is meg kell lenniük.

Szerződést kötni minden esetben az Ady u. 11. szám alatt kell.

www.szollak.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app