Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fejlesztésekkel javítják a Katona József utcai szegregátum helyzetét

2021-09-23

„A Katona József utcai szegregátum infrastrukturális fejlesztése”

Fejlesztésekkel javítják a Katona József utcai szegregátum helyzetét

A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
„A Katona József utcai szegregátum infrastrukturális fejlesztése” tárgyú projekt megvalósítására 180 millió forint, illetve a hozzá kapcsolódó „A Katona József utcai szegregátum komplex humán fejlesztése” tárgyú projekt megvalósítására, szolgáltatások fejlesztésére további 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Szolnok város esélyegyenlőségi politikájában évek óta szerepel a városban található szegregátumokban élők lakókörülményeinek fejlesztése. A város 2010 után több olyan sikeres szociális célú városrehabilitációs fejlesztést valósított meg, amely a város szegregátumaiban élőket célozta.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-6.7.1-16 kódszámú, „Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja” című pályázati felhívásra. A benyújtott „A Katona József utcai szegregátum infrastrukturális fejlesztése” című,
TOP-6.7.1-16-SL1-2017-00001 azonosító számú pályázat 2018. április 25-i döntés szerint
180 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Szolnok városa sikeres szociális célú városrehabilitációs programot valósított meg korábban a Törteli út és környéki szegregátumban és a Tücsök-Hangya utcák környéki szegregátumban.

„A Katona József utcai szegregátum infrastrukturális fejlesztése” tárgyú projektben
10 db önkormányzati tulajdonú bérlakás felújítása és komfortosítása történik meg a Katona József utcai szegregátumban. mellyel a területen élők életkörülményei javulnak, tovább bővül a társadalmi felzárkózásuk feltételrendszere, valamint támogatjuk a lakosság tudatos közösségi bűnmegelőzési szemléletfejlesztését.

A beruházás során az önkormányzati tulajdonú lakások komfortfokozata megemelkedik, legalább félkomfortos lakások jönnek létre.

A fejlesztés hatására megtörténik a falak külső hőszigetelése, nyílászárók cseréje, padlástérben a válaszfalak kialakítása, padlástérbe feljáró és ajtó kialakítása mindkét oldalon, feljáró kialakítása, kerítések javítása, tereprendezés, hulladék elszállítása.

A beruházás során kiépítik a szükséges közművezetékeket, minden lakás hősugárzóval ellátott fürdőszobát kap, az épületek teljes felújításon esnek át. A fűtést egyedi fatüzelésű fűtőberendezés biztosítja, illetve felújítják a kapcsolódó kéményeket. Minden lakásba villanybojlert építenek be.  Felújítják az épületek teljes elektromos hálózatát, mely biztosítja a melegvíz ellátást. Az udvari árnyékszékek megszűnnek és helyükön fa tüzelőanyag tárolót alakítanak ki.  

A projektben egy Szolgáltató Pont is kialakításra kerül, amely előzetes tervek szerint hozzávetőlegesen  100 m2 alapterületű lesz. A közel 30 fő befogadására alkalmas közösségi tér a területen élők számára biztosít komplex szolgáltatásokat. A helyszín munkaállomásként fog szolgálni a szociális munkásoknak, akik itt fogadhatják a klienseket és tarthatnak egyéni fejlesztéseket. A Szolgáltató Pont szolgáltatásai az infrastrukturális beruházásokkal nem érintett lakásokban élők számára is biztosítja az alapvető higiénés szolgáltatásokat, illetve mosási lehetőséget.

A célcsoport számára rendelkezésre álló, közösségi célra hasznosítható épületben kialakításra kerül egy közel 30 fő befogadó képességű terem és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, vizesblokkok, akadálymentes WC, mosókonyha, dolgozói iroda, mosdó- és WC, fűtési helyiség. Az udvaron kialakításra kerül egy szilárd burkolatú, akadálymentes és egy dolgozói parkoló.

A tervezett épület falazott szerkezetű, szilárd födémmel ellátott, magastetős, cserépfedésű, teljes körűen akadálymentesített.

A projekt várható befejezése: 2019. november 30.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Újabb szolnoki gyémántok a városmarketingben

2022-09-29

Az elmúlt években megszerzett elismerések után, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúttal a „Városmarketing Gyémánt Díj” pályázaton szerezte meg a „Városmarketing gyémánt 2022” védjegyet. 

Nehéz döntések - komoly takarékossági intézkedések Szolnokon

2022-09-28

Az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése előtt áll városunk önkormányzata – beszélt a megyeszékhely önkormányzata előtt álló kihívásokról sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Mint elhangzott, a háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is.

Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát

2022-09-26

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

2022-09-26

Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

Jubileumi egészségnap a Tiszaligetben

2022-09-26

Tizedik alkalommal rendeznek egészségnapot Szolnokon, szombaton a Tiszaligetben várják mindazokat, akik számára fontos az egészségük. A részletekről a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében Piroska Miklós igazgató, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos, míg a várost képviselve Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.