Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Általános tájékoztató

SZOLNOK HAZAVÁR PROGRAM
 
A Szolnok Hazavár Program elsődleges célja a piacképes diplomával, illetve szakképesítéssel rendelkező fiatalok helyben maradásához munka- és megélhetési lehetőség biztosításával, lakhatási problémáik segítésével a város lakosságmegtartó erejének növelése a programelemekben meghatározott kritériumok szerint. 
 
A Szolnok Hazavár Program törekvései szorosan kapcsolódnak Szolnok Megyei Jogú Város Ifjúsági Koncepciójához, mely figyelembe veszi a fiatalok kulturált szórakozási, sportolási és művelődési lehetőségeire vonatkozó igényét.
 
A Szolnok Hazavár Program két pillérre épül, melynek elemei és programjai a következők:
 
1. Munka, munkahely, karrier
1.1. Felsőoktatási ösztöndíjprogram
1.2. A szolnoki felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatása
1.3. „Szolnokon a Jövőd!” - gyakornoki program
 
2. Lakhatás
2.1. önkormányzati bérlakás biztosítása
2.2. első lakáshoz jutó fiatalok támogatása
 
1. Munka, munkahely, karrier 
1.1. Felsőoktatási ösztöndíj program
A felsőoktatási ösztöndíj célja, hogy jelentős mértékű anyagi támogatással hozzájáruljon ahhoz, hogy a jelenleg más városokban felsőfokú tanulmányokat folytató szolnoki fiatalok a jövőben Szolnokon a végzettségüknek megfelelő munkát vállaljanak. 
 
1.2. A szolnoki felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatása
 
A program célja a Debreceni Egyetem közreműködésével a Jász-Nagykun-Szolnok Megye településein élő fiatalok megtartása a megyeszékhelyen, a helyben folytatott felsőfokú tanulmányaik támogatása, ösztönzése.
 
1.3. „Szolnokon a Jövőd!” – gyakornoki program
A Munka, munkahely, karrier programelem részelemként „Szolnokon a Jövőd!” gyakornoki program célja, hogy szakmai gyakorlat, munkatapasztalat megszerzésével támogassa a szolnoki szakképző intézményekben végzett, szakmát szerzett pályakezdő fiatalok elindulását a munka világában. 
 
2. Lakhatás 
2.1. Önkormányzati bérlakás
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnok Hazavár Program második pillérének keretében lehetőséget biztosít a szolnoki kötődésű (általános iskolai, vagy középfokú tanulmányait Szolnokon végezte) fiatalok lakhatásának megoldására az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 25/2005.(VI.30.) önkormányzati rendelet szabályai szerint.
 
2.2. Szolnok Hazavár Programban résztvevők lakásvásárlás célú támogatáshoz jutásának feltételei 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnok Hazavár Program második pillérének keretében a szolnoki kötődésű (általános iskolai, vagy középfokú tanulmányait Szolnokon végezte) fiatalok lakáshoz jutásának támogatását az első lakáshoz jutó fiatalok helyi támogatásáról szóló 30/2017. (XI.6.) önkormányzati rendeletében szabályozza. 
 
A Szolnok Hazavár Program működtetése
A Szolnok Hazavár Program megjelenítése a Szolnok Megyei Jogú város honlapjáról elérhető Szolnok Hazavár Portálon történik (http://info.szolnok.hu/alap.php?mid=3&aktid=29) a legfrissebb információk közzétételével.
 
A programmal kapcsolatban a döntéshozók munkáját a Szolnok Hazavár Munkacsoport segíti, melynek tagjai:
1./ az Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottság delegáltja
2./ az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság delegáltja
3./ a Pénzügyi, Költségvetési és Közbeszerzési Bizottság delegáltja
4./ a Sport, Turisztikai és Civil Kapcsolatok Bizottság delegáltja 
5./ a Városüzemeltetési, Városfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottság delegáltja
6./ a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja
7./ a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály, Munkaerőpiaci Osztály delegáltja
8./ a Debreceni Egyetem Szolnok Campus delegáltja

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app