Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-08-09

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

2018-08-07

A világ legjobb ejtőernyősei érkeztek Szolnokra

Idén immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Az elmúlt versenyeken rendre eredményesen szereplő magyar válogatott sikereinek köszönhetően Magyarország kapta a rendezés jogát.

2018-08-03

A japán nagykövet is méltatta Yuza és Szolnok kapcsolatát a városházi ünnepségen

A szolnokiaknak Yuza neve már régóta nem ismeretlen, időről-időre olvashatunk, hallhatunk velük kapcsolatos híreket a városi médiában. Harmincöt évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

2018-08-03

Jubileumot ünnepel Yuza és Szolnok

A japán Yuza és Szolnok város harmincöt esztendeje került kapcsolatba egymással, időközben a két település testvérváros lett. Hogy mennyire élő a kapcsolat, azt a rendszeres látogatások száma, a kialakult barátságok is bizonyítják, legyen szó diákokról vagy felnőttekről.

2018-08-02

Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.

2018-08-01

Újra FIBA 3x3-as Európa-Kupa Selejtező Szolnokon

Az elmúlt két évben megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-Kupa selejtezők után idén ismét grandiózus kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 15 ország 18 csapata mérkőzik meg a továbbjutást érő helyekért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 4-5-én kerül sor a Tiszai hajósok terén. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum Szervezési Osztályának vezetője beszélt az esemény sajtótájékoztatóján.

2018-07-31

Egy egész városrész újul meg - már látványos a változás

Hosszú évek óta várt fejlesztések sora valósul meg a Véső úton és környékén, ahol a beruházásoknak köszönhetően gyakorlatilag komplex városrész rehabilitációról beszélhetünk – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc polgármester, aki a részletekről és az egyes projektek befejezésének várható időpontjáról is szólt.

2018-07-30

Hangulatos nyáresti koncertek a Tisza partján

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket. A koncertsorozat augusztus 4-én veszi kezdetét és augusztus 31-én int búcsút a nyárnak. A nézők öt estén át élvezhetik a nyáresti muzsika örömeit, és kétségkívül rendkívül gazdag palettáról válogathatnak, hiszen a nagy klasszikusok között helyet kapnak a könnyedebb műfajok is, természetesen szimfonikus zenekari hangzásban.

2018-07-30

Tombol a hőség – Intézkedések Szolnokon

A tartós hőség mindenkit megvisel, az eddig kellemes nyári napokat követően ezen a héten Szolnokon is megszervezi a város önkormányzata a vízosztást, két helyen, a Boldog Sándor István út – Ady Endre út kereszteződésében, illetve a vasútállomásnál ezen a héten - keddtől  - hétköznap a legmelegebb órákban időszakosan diákok gondoskodnak a hűsítőről.

2018-07-18

Kétnapos Séf Randevú Szolnokon

Július 20-21. között számos séf ételkülönlegességeit kóstolhatja meg a nagyérdemű az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild téren.

2018-07-13

Forgalmi változások keddtől Szolnokon!

Mint arról korábban többször hírt adtunk, július 16-tól a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-híd felújítása új szakaszához érkezik, s a kivitelező teljes útzár mellett folytatja a híd rekonstrukcióját. A lezárással kapcsolatosan a következő forgalmi változások lépnek életbe Szolnokon és a bevezető utaknál:

2018-07-05

Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

A nettó 193 millió forintos beruházással a 32-es Szolnokra bejöv szakaszán 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

2018-07-05

Múzeumok Éjszakája nyereményjáték

Óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait, több ezren voltak kíváncsiak a 23 helyszín eseményeire. Az előzetesen meghirdetett nyereményjátékban csaknem 650 látogató vett részt. A mai sorsoláson a felajánlott ajándékcsomagokat a következő sorszámokkal rendelkezők nyerték:

2018-07-04

Idén nyáron is jut meleg étel a rászorulóknak

Nem maradnak meleg étel nélkül idén nyáron sem a rászoruló családok gyermekei – mondta a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője hozzátette: az állami támogatást a megyeszékhely kiegészíti, hogy minden olyan hátrányos helyzetű gyermeknek jusson meleg ebéd, akinek szülei kérik azt.

2018-07-02

Egészségügyi díjakat adott a megyeszékhely

A kivételes  szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata minden esztendőben a Semmelweis-napon. Az orvosról elnevezett díjakat Fejér Andor, a megyeszékhely alpolgármestere adta át.

2018-06-28

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Hatodik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül két kategóriában várjuk a pályamunkákat!

2018-06-28

Újra megbízást kapott a Szolnok Televízió és a Szolnok Városi Óvodák vezetője

Induló fejlesztésekről, fiatalok első lakáshoz jutásáról, igazgatói kinevezésekről is tárgyalt júniusi ülésén a Szolnok város közgyűlése.

2018-06-27

A polgárőrség bizonyította létjogosultságát és eredményességét

Az Országos Polgárőrnap alkalmából a város vezetése is fontosnak tartotta, hogy köszöntse a Szolnoki Polgárőr Egyesület tagjait, a város vezetése nevében szerdán Szabó István alpolgármester kereste fel Táncsics Mihály úti irodájukat.

2018-06-27

A MÁV Start Zrt. mutatkozott be a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum ülésén

Harmadik ülését tartotta az elmúlt évben megalakult Szolnoki Foglalkoztatási Paktum. A már országos lefedettséggel működő paktumok célja a helyi szintű foglalkoztatás növelése, a közösen kialakított és elfogadott foglalkoztatási stratégia megvalósítása.

2018-06-25

Indulnak a munkálatok a 32-es főút szolnoki szakaszán

A 32. számú Hatvan - Szolnok másodrendű főút szolnoki Széchenyi körúti körforgalom és a Zöldfa utca közötti szakaszán 2018. június 25. - 2018. július 15. közötti időszakban felújítás lesz.

2018-06-21

Nevet kapott a pelikán!

Az elmúlt hetekben sok-sok szavazat érkezett levélben, illetve a közösségi felületen, jobbnál jobb javaslatok születtek, mi legyen a város plüssből megalkotott címerállatának neve. Mint ismeretes, Szolnok címermadara, a pelikán egy mindenki által szerethető kabalafigura képében öltött testet, kulturális díjasunk, Debreczeni Ildikó terveinek köszönhetően.

2018-06-21

Ismét gyémánteső Szolnokon!

A város tudatos marketingtevékenységének köszönhetően az utóbbi években már számokban is kimutatható Szolnok turisztikai vonzerejének növekedése és arculatának pozitív változása, és mindez szakmai elismerésekben is testet ölt – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyen a megyeszékhely idei évben elnyert Városmarketing gyémántdíjairól számoltak be.

2018-06-18

Egy éjszaka a múzeumokban

Idén sem telhet el Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

2018-06-14

Ötezer tő virágot kaptak az előkertek, erkélyek

Befejeződött Szolnokon a közparkok virágágyásainak beültetése. A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. a megmaradó virágokat immár évek óta hagyományosan a szolnokiak rendelkezésére bocsátja.

2018-06-14

Ajándékot hoz az Operaház Szolnokra

Ajándékot, egy 35 felvételt tartalmazó CD-gyűjteményt hozott Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója a megyei könyvtáraknak. A hiánypótló zenei anyagot jelképesen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere vette át.

2018-06-13

Bölcsődei pótfelvételi

Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság a 2018/2019-es nevelési-gondozási évre pótfelvételt hirdet a Móra Ferenc úti bölcsődébe, amely a bölcsődét érintő felújítási munkák ideje alatt a Szolnok, Vércse út 11. sz. alatt, a volt óvoda épületében kialakított bölcsődében fog üzemelni.

2018-06-12

Vasárnap Zilahi Autoglas Kupa!

 Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Zilahi Autoglas Kupát a Szolnok Autósport Egyesület és a Zilahi Autoglas szervezésében. Június 17-én vasárnap 9 órától a lengyelpiac területére várják a versenyezni akarókat, illetve az érdeklődőket.

2018-06-12

Szolnokon koncertezik a Reutlingeni Filharmonikus Zenekar

A szolnoki hangversenyévad nem ért véget a szimfonikus zenekar remekbe szabott évadzáró koncertjével, ugyanis június 17-én a Reutlingeni Filharmonikus Zenekar (Württembergische Philharmonie Reutlingen) koncertezik Szolnokon.

2018-06-11

Szolnok legkiválóbb diákjait és tanáraikat ismerték el

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is.

2018-06-08

Folytatódnak a munkálatok a 4-es főút szolnoki elkerülőjén

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolatfelújítási munkálatai (Tószegi úti különszintű csomópont és a Szent István Tisza-híd Budapest felőli hídfője közötti hálózatrész) 2018. június 11-16. között (24. hét) az alábbiak szerint folytatódnak:

2018-06-08

Múzeumok Éjszakája Szolnokon

Idén jelentősen bővülve, immár 22 helyszín, intézmény, szervezet összefogásával valósul meg a Múzeumok Éjszakája Szolnokon.

2018-06-07

Szépkorút köszöntött a város

Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságokat tartalmazó levelével érkezett Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Rácz Andrea, Szolnok város aljegyzője Andrási Imréhez, aki éppen csütörtökön töltötte be életének kilencvenedik esztendejét.

2018-06-06

Egy hajóban eveztek - Köszönet a VDT-nek!

Kedden a Szolnok Városi Diákok Tanácsa 2017/2018-as tanévben végzett munkáját köszönte meg a Szolnok önkormányzata egy közös, csapatépítő sárkányhajózással a Holt-Tiszán.

2018-06-05

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet

A Nemzeti Összetartozás Napján rajtolt Budapestről az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

2018-06-05

Kölyökpark nyílik Szolnokon

A hamarosan nyíló szolnoki Kölyökpark játszóház közel 500 gyereket ajándékozott meg a Vakációkezdésre.

2018-06-04

Trianon tanulsága nemzetünk jövőjét jelenti

A Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum aláírására emlékezett az ország, arra a szégyenletes eseményre, amely az I. világháború lezárását követően a magyarokat sújtotta Európa népei közül a leginkább. A szolnoki megemlékezést a Tiszai hajósok terén tartották.

2018-06-04

Meglepetéssel várták kollégái a nyugdíjba vonuló Szügyi Dezső igazgatót

Egy pedagógus élete rendkívül gazdag. Gyerekekkel dolgozik, tanít és nevel, munkája tele van feladatokkal, kihívásokkal, állandóan változó helyzetekkel. A pályafutása lezárásakor joggal érezheti – érdemes volt, hiszen emberi életek százaira hatott, gyermekek sorsát egyengette. Szügyi Dezső, a Széchenyi körúti iskola igazgatója nyugdíjba vonulása alkalmából hétfőn a tantestület meglepetés köszöntést szervezett, ahol a pedagógust Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

2018-06-04

Felfüggesztett börtön a Rózsakert rongálóinak

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be három szolnoki és egy zagyvarékasi fiatalemberrel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt.

2018-06-01

Hétfőn kezdődnek a 4-es elkerülő felújítási munkálatai

Elkezdődnek a 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai az I. ütemmel (Tószegi úti különszintű csomópont és a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli oldal közötti hálózatrész) 2018. június 4-én (hétfőn). Az I. ütem kivitelezésének tervezett befejezése: 2018. július 15.

2018-06-01

Egyre több szolnoki pedagógus jelentkezik a Boldog Iskolák programra

Az emberi élet sokak által megfogalmazott végcélja a boldogság elérése, azonban az iskolákban még sincs a tananyagnak olyan része, amely azt tanítja, hogy érjük el az áhított célt. A Boldog Iskolák program ebben segít. Szolnoki pedagógusoknak immár harmadik csoportja vesz részt a képzésen, melyet ezúttal a városháza dísztermében tartottak.

2018-06-01

Beszélő kuka hívja fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára

Megnyílt a Dokk Terasz, ahol bemutatták a város első beszélő kukáját. A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. és az NHSZ Szolnok közös megvalósításában szervezett „DOKK SzelektálOK” nyitóeseményen a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet.

2018-05-31

Az autótuning szerelmeseit várják a szolnoki Tisza-partra

Bátran kijelenthető, hogy a Szolnoki Tuning Találkozó hiánypótló rendezvény, hiszen a megyében nincs másik ekkora érdeklődére számot tartó autós buli. Több száz autó és több ezer ember érkezik minden évben Szolnokra.

2018-05-31

Javuló közbiztonság, induló fejlesztések - a májusi közgyűlés döntései

Májusi ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők a megyeszékhely közbiztonságáról szóló beszámolót követően meghallhatták a város több cégének gazdasági beszámolóját, illetve ezúttal is döntöttek több induló fejlesztésről is.

2018-05-30

Újjáéled a hagyomány: újra cigányzene a Tisza Szállóban

Az elmúlt évben Muzsikáló Budapest címmel a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza pályázatot hirdetett az éttermi cigányzene népszerűsítésére és hagyományainak újraélesztésére. Szolnok is a nyertesek között van!

2018-05-30

Jubileumi konferenciát tartott a Szolnok Városi Óvodák

Százhúsz évvel ezelőtt alapították az első kisdedóvót Szolnokon, a mai Kolozsvári úti óvoda helyén. Azóta folyamatos az óvodai nevelés a megyeszékhelyen, jelenleg működő összevont formája azonban csupán tíz éve alakult ki, akkor jött létre a Szolnok Városi Óvodák. Az SZVÓ kétnapos jubileumi szakmai konferenciájának második napján Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

2018-05-29

Szolnokra érkezett a kerékpáros békenagykövet

Egy a célunk a béke – Legyen béke - Soha többé háborút elnevezéssel indította el 2018. évi országjáró túráját Zelei József kerékpáros békenagykövet. Az eseménysorozattal a szervező az I. világháború áldozatai előtt tiszteleg.
 
2018-05-28

Megszerzett tudásuk életeket menthet

Sokan kerülhetnek olyan helyzetbe a mindennapok során, hogy elsősegélyben kellene részesíteni egy embertársukat – legtöbbször azonban ezek az ismeretek foghíjasak vagy hiányoznak. Hogy minél többen helytállhassanak egy ilyen helyzetben Szolnok önkormányzata elsősegély-nyújtási alapismereteket elsajátító képzés megszervezését vállalta a városban tanuló 9. évfolyamos diákok számára.

2018-05-28

A magyar hősökre emlékeztünk

A magyar történelmet neves és névtelen hősök írták az elmúlt ezer év során, az ő áldozataiknak is köszönhető, hogy hazánk talpon maradt a zivataros évszázadok közepette. A Hősök napja alkalmából rendeztek ma délelőtt emlékünnepséget Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2018-05-25

Szolnok Hazavár program - egyenesben a gyakornoki program

Sikeres a Szolnok Hazavár program – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a találkozón, melyen a kezdeményezés gyakornoki programjának első két kísérleti évét értékelték, s ahol a programban résztvevő fiatalok is elmondták tapasztalataikat.

2018-05-25

Szolnok is részt vesz a siófoki Nemzeti Regattán

Csütörtökön, stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app