Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-05-08

Együttműködési megállapodás nyolc város között

A kulturális és turisztikai kapcsolatok erősítésének érdekében kötött együttműködési megállapodást nyolc város. A Balatonfüred kezdeményezte szerződés célja, hogy valódi tartalommal töltsék meg a partnerséget, hiszen több tekintetben hasonló problémákkal küzdő és hasonló célokért dolgozó, közös értékeket valló településekről van szó.

2017-05-04

Jól halad az aszfaltozás

Remekül halad a munka a Boldog Sándor István úton. A Szántó körutat és a Várkonyi teret érintő beruházással kapcsolatos építkezés a végéhez közeledik, s immár az aszfaltozásnál tart a kivitelező. A közelkedőtől nagyobb türelmet kérünk, s javasoljuk, hogy aki teheti, inkább kerülje el az építkezés környékét.

2017-05-04

Bemutatkozott a SzolnokApp

A Brandatti Vállalkozói Klubjában ismertette meg az érdeklődőkkel a SzolnokApp-ot Nagy János, az applikáció egyik fejlesztője.

2017-05-04

Búcsú a végzősöktől

Hamarosan vége a tanévnek, ami egyet jelent azzal, hogy mintegy ezernégyszáz szolnoki diák búcsúzik a középiskolás évektől. A vizsgák előtt immár hagyományosan a város is köszönti a fiatalokat, ennek egyik formája a faültetés a Tisza-híd lábánál lévő végzős diákok parkjában, majd egy vidám összejövetel, melynek ezúttal az Agóra adott helyet.

2017-05-02

Bronzérmes balatonfüredi bableves - helytálltak a szolnokiak

Az elmúlt évek szolnoki gasztrorendezvényeiből tudjuk, hogy az itt élők nem jönnek zavarba, ha egy finom gulyást kell készíteni, és a Tiszai Hal Napján is már többször is igazoltuk, hogy a szőke folyó halaiból készült ételeknek párja nincs. A hétvégén egy aprócska, ámde lelkes csapat fakanalat ragadott, a bogrács alá gyújtott, hogy a magyar tenger partján, Balatonfüreden is bizonyítson.

2017-05-02

Változatos programok, ingyenes szűrések az Európa-napon

Május 9-én az Európa-napot ünnepeljük, amely az európai béke és egység egyik jelképe. Ennek tiszteletére országszerte 19 helyszínen tartanak rendezvényeket. Szolnokon a Kossuth téren, május 5-én, pénteken 9-18 óra között rendezik az Európa-napot, melyen sok-sok színes programmal és egy szűrőkamionnal várják a lakosokat.

2017-04-28

Ötven éve egy városrész kedvenc ovija

Ma Pöttyös Óvodának hívják az egykor nemes egyszerűséggel csak Rózsa utcainak nevezett nevelési intézményt. A közkedvelt ovi ebben a nevelési évben ünnepli ötvenedik születésnapját.

2017-04-28

Lerakták az M4 alapkövét

Üllő mellett, a már épülő M4-es autóút vonalában helyezték el a Budapestet Szolnokkal összekötő gyorsforgalmi út alapkövét pénteken délben. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Homolya Róbert közelekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, illetve Mayer András, a beruházó NIF Zrt vezérigazgató-helyettese közösen rakta le a jelenkor üzenetét tartalmazó kapszulát az előkészített helyére.

2017-04-27

Áprilisi közgyűlés - családi házas övezet lesz a volt tüdőkórház területe

A napirend előtti kérdéseket követően Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének április ülésén dr. Egedi István rendőr ezredes ismertette a képviselőkkel a város közbiztonsági beszámolóját. A testületi ülésen egyebek mellett elhangzottak az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásáról szóló beszámolók, valamint átadták a Szolnok Rendőre elismerést.

2017-04-26

Szolnokért Emlékérmet kapott Bíber Józsefné

Fennállásának 55 esztendős jubileumát ünnepli idén a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola. Az ebből az alkalomból rendezett gálaműsoron elismerés átadására is sor került.

2017-04-26

Május elejétől irtják a szúnyoglárvákat

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

2017-04-26

Hétvégén lezárják a Várkonyi teret!

A Várkonyi téri körforgalom átépítésének részeként 2017. április 29-én és 30-án (szombat, vasárnap) a körforgalom aszfaltmarási és aszfaltozási munkálatait végzik - jelentette be sajtótájékoztatóján Fejér Andor, hozzátéve: mindez útlezárással és az érintett autóbuszjáratok útvonalának módosításával jár.

2017-04-25

Rekordszámú induló a Coop Májusfa Futáson

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében immár 26. alkalommal indult útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A rendezvényre tavaly minden eddiginél többen, 8100-an jöttek el, az idei nevezések száma azonban ezt is meghaladta.

2017-04-25

Tiszta Udvar Rendes Ház

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Közhasznú Egyesület ebben az évben, május 01.-i kezdéssel ismét lehetőséget biztosít a "Tiszta udvar rendes ház" díj elnyerésére, Szolnok város lakói, lakóközösségei számára.

2017-04-25

Április 29-én és 30-án lezárják a Várkonyi teret

A Szántó körút és Várkonyi téri körforgalom felújítása során jelentősen megváltozik majd a közlekedés a térségben. A munkálatok során a hónap végén két napra teljes egészében le kell majd zárni a körforgalmat.

2017-04-24

Szolnok turisztikai látványosságaival ismerkedtek a hallgatók

A Budapesti Gazdasági Egyetemről érkeztek múlt hét pénteken hallgatók Szolnokra, Dr. Ferkelt Balázs tanszékvezető egyetemi docens vezetésével.

2017-04-21

Kiemelkedő bölcsődei dolgozókat ismertek el a városházán

Díjátadó ünnepséget rendezett Szolnok város önkormányzata április 21-én a Bölcsődék Napja alkalmából, ahol hatodik alkalommal adták át a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet. A rendezvényen Szabó István alpolgármester és dr. Koncz József főorvos, a Bölcsődei Igazgatóság nyugalmazott igazgató főorvosa köszöntötte a megjelenteket.

2017-04-21

Várkonyi tér: gőzerővel dolgoznak

Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Várkonyi tér és a Szántó körút felújításán, átalakításán. Fejér Andor alpolgármester az érintett városrész két önkormányzati képviselőjével, Falusi Vajkkal és Szerencsés Sándoral tekintette meg az építkezést.

2017-04-20

Szívügyünk az egészségügy - rangos konferencia Szolnokon

A Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága április 20-21-én 18. alkalommal tartja a Szolnoki Kardiológiai Nap tudományos konferenciát a Garden Hotelben.

2017-04-20

Kórházi fórum a városrészről

Molnár Iván önkormányzati képivselő vendégeként lakossági fórumot tartott Szalay Ferenc polgármester, valamint Fejér Andor alpolgármester. Az esemény helyszíne a Hetényi Géza Kórház Gergely terme volt.

2017-04-19

Coop Májusfa futás - idén huszonhatodjára

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében idén április 25-én kedden (esőnap 27. csütörtök) immár 26. alkalommal indul útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója.

2017-04-19

Az elhurcolt szolnoki áldozatokra emlékeztünk

Fiatalok, idősek gyülekeztek a Pelikán Szállónál a hűvös időben, hogy együtt emlékezzenek arra a sok ezer emberre, akiket a II. világháború alatt hurcoltak el zsidó származásuk miatt a szolnoki gettóból. A tragikus eseménynek egyre kevesebb túlélője van közöttünk, az egykor elhurcoltak közül is csupán páran tértek vissza Szolnokra, a többiek máshol keresték boldogulásukat.

2017-04-18

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.

2017-04-18

Május elsejétől üzemelnek a szökőkutak

Bár a napokban az ilyenkor megszokottól eltérően szokatlanul hideg az idő, a Szolnoki Sportcentrum már az általa üzemeltetett szökőkutak üzembe helyezésére készül. A téli „pihenő” után hét kút rendbetételét, csinosítását végzik a szakemberek: Ivó nő, Békás kút, Szolnok Ispán szobra, Kérészek, Szőlővivők, Széchenyi gimnázium előtti kút, Kossuth téri szökőkút.

2017-04-15

Bíber Pál judo emlékverseny Szolnokon

Egy nagyszerű pedagógusra, egy kiváló sportemberre is emlékezünk ma - mondta a Bíber Pál nevét viselő utánpótlás cselgáncsverseny megnyitóján Szabó István, Szolnok alpolgármestere.

2017-04-13

Két és fél tonna hal jutott a holtágba

Két és fél tonnányi háromnyaras pontyot telepített a Holt-Tiszába a Tisza Horgász Egyesület. A rendszeres haltelepítésnek köszönhetően a közkedvelt horgászvíz bőségesen ad halat.

2017-04-12

A művésztelep alkotóit köszöntötték

Rangos elismerést kapott a közelmúltban a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Szolnoki Művésztelep, melynek alkotógárdáját dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte szerdán délután.

2017-04-12

Emeletes vonatokat gyártanak Szolnokon

Aláírta az emeletes motorvonatok gyártásáról szól szerződést a mai napon. A svájci Stadler vonatgyártó negyven KISS típusú jármű várhatóan 2019 tavaszán állhat majd forgalomba – adta közre az MTI.

2017-04-12

Bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde

A Széchenyi 2020 program keretében 210 millió forintból bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde. A pályázat 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A város önkormányzata a megítélt támogatáson kívül 3,8 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez – mondta el szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2017-04-11

Aszfaltozási munkálatok a városban

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódva 2017. április 12-13-án (szerda, csütörtök) a Szántó krt. Pozsonyi úti körforgalmi csomópont és  Várkonyi téri körforgalmi csomópont közötti szakaszán aszfaltozási munkálatokat végeznek.

2017-04-11

Szúnyoggyérítés

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata.
2017-04-11

Schwajda György nevét vette fel a Széchenyi gimnázium drámaterme

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Széchenyi István Gimnázium drámatagozata. Ennek apropóján az intézmény drámatermét a Szigligeti Színház és a magyar drámairodalom egyik meghatározó egyéniségéről, Schwajda Györgyről nevezték el. Az ünnepélyes eseményen - amelyet a költészet napjához kapcsolódva április 11-én tartottak - a 11.c osztályos diákok Kéri Ferenc: Meghalsz banya! című darabját adták elő.

2017-04-11

Diákok és nagyszülők vetélkedtek az egészségnevelési versenyen

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában a Korosztályos Egészségnevelési Verseny városi döntőjét a város Önkormányzatának támogatásával. A programot ezúttal is a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete védőnőinek összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig.

2017-04-08

Ne dobd el! - a Holt-Tisza partján takarítottak

Rezák László önkormányzati képviselő volt az egyik ötletgazdája a Ne dobd el! címet viselő köztisztasági kampánynak. A megyeszékhely által felkarolt kezdeményezés első eseményeként a Holt-Tisza partját takarították önkéntesek.

2017-04-07

Ifjú katasztrófavédők versenyeztek

A Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. Ennek helyi fordulója pénteken volt a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban.

2017-04-07

Megnyílt a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Tourinform Szolnok Iroda közreműködésével április 7-8. között rendezi meg a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására programot. A rendezvényt Szalay Ferenc polgármester és a díszvendég Cegléd polgármestere nyitotta meg.

2017-04-07

Hiánypótló kiadvány mutatja be Szolnokot az első világháború idején

Könyvbemutatónak adott helyet pénteken a városháza jegyzői tárgyalója: a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára legújabb kiadványát mutatta be Bojtos Gábor főlevéltáros. Bojtos Gábor „Szolnok és az első világháború. Hátország, hősök, emlékezet” című könyve Szolnok város első világháborús helyzetét ismerteti a Nagy Háború százéves centenáriumára emlékezve.

2017-04-07

Energy School kampány

Szolnok 5 iskolájában megkezdődött az energiahatékonyságot célzó projekt. az Energy School közép európai programjának célja, hogy a diákok megtanuljanak takarékoskodni az energiával. Ennek érdekében hamarosan elindul az energiaőrök képzése is.

2017-04-06

Turcsányi Zsófia nyerte a 9. Megaverset

Turcsányi Zsófia nyerte a Szolnok Televízió Zrt. és az Aba-Novák Kulturális Központ által szervezett Megavers vetélkedőt. A kilencedik alkalommal kiírt megmérettetés győztese számos értékes különdíj mellett egy párizsi utazást nyert.

2017-04-05

Közel négymilliárdos pályázati lehetőséget jelentett be Czibere Károly államtitkár Szolnokon

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy közel 4 milliárd forintos keretösszegű, döntően uniós támogatású, az átmeneti és rehabilitációs ellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőséget jelentett be szerdai, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2017-04-05

Jelentősen nőtt a civil szervezetek támogatása

Hagyományosan nagy érdeklődés mellett rendezték meg a városházán a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Civil Konferenciát, a megnyitón Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket.

2017-04-04

Két elismerést is kapott Szolnok a Turizmus Trend magazin kommunikációs versenyén

Megszületett az Iránytű, a Turizmus Trend utazási szaklap immár hagyományos kommunikációs versenyének végeredménye, Szolnokot két kategóriában is elismerték.  A díjátadó hétfőn volt Budapesten, a Buddha Bar Hotelben.

2017-04-04

Összefogtak a várkonyi alkotóházért

Bali József, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapítója, Varga Lajos, a Vivaldi Keresztény Kamarazenekar vezetőségi tagja, valamint Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes tiszteletbeli elnöke egy jótékonysági előadást szervezett a közelmúltban lángok martalékává lett tiszavárkonyi alkotóház újjáépítéséért.

2017-04-03

Reutlingeni fiatalok ismerkednek Szolnokkal

Huszonhat éves múltra tekint vissza a reutlingeni Isolde Kurz Gimnasium és a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kapcsolata. Az elmúlt negyedévszázad alatt rendszeresek voltak a látogatások. A testvériskolák diákjai most Szolnokon találkoztak, a német fiatalok egy hetet töltenek a tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-04-03

Konferenciával kezdődött a Verseghy emlékév Szolnokon

Kültéri molinókiállítással és a tudós, költő emléktáblájának koszorúzásával kezdődött meg a Verseghy Ferenc születésének 260. és halálának 195 évfordulója alkalmából rendezett Verseghy Emlékév Szolnokon, a rendezvénysorozat nyitányaként In memoriam Verseghy Ferenc címmel szervezett tudományos konferenciát a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár.

2017-04-01

Egynapos gasztronómiai kalandozás Szolnokon

Gasztronómia felsőfokon, olimpia és világbajnok mesterszakácsok, mestercukrászok is részt vettek a Szolnokon megrendezett XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállításon és versenyen. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, a szervező ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

2017-03-31

Kékbe öltözik a városháza

Az idei évben is folytatódik a hagyomány, és 2017. április 2. és április 7. között esténként 19 órától újra kék kivilágításba öltözik a városháza.

2017-03-30

Rajtra kész a városüzemeltetési cég

Hétfőtől megkezdi működését a közterületen is a Szolnok Városüzemeltetési Kft. A többek között a fűnyírást, közterületek renbentartását is végző cég teljes egészében városi tulajdonú, új gépparkját csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

2017-03-30

Ülésezett a megyeszékhely közgyűlése

A BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft. bemutatkozásával kezdődött a szolnoki önkormányzat közgyűlésének márciusi ülése.

2017-03-30

Szociális tűzifa lesz a kivágott fákból

A megyeszékhely fejlesztései, beruházásai miatt, valamint kertészeti okokból kivágott fákat (helyettük mindig újakat ültetnek) a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. telephelyén tárolják, hogy aztán a következő télen a rászoruló családok között osszák majd szét.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app