Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-12-15

Gyerekek vitték házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait a közgyűlésről

Házhoz vitték a szeretetet a szolnoki diákok. A városi diáktanács és a gyermektanács tagjai hagyományosan a decemberi közgyűlésről indulnak útnak, hogy 150 rászorulónak elvigyék az önkormányzat ajándékcsomagját. Az első két csomagot ezúttal is Szalay Ferenc polgármester személyesen adta át, a többi ajándékot a szociális támogatások osztályán vették magukhoz a gyerekek.

2016-12-14

A jégen tartózkodás szabályai

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsokat fogalmazott meg a jégen tartózkodásról.
2016-12-14

Három gyermekét egyedül nevelő apához érkezett a Szolnok Segít program adománya

Három gyermek a családban kifogyhatatlan örömforrást jelent, milliónyi boldog percet. Három gyermek a családban, ha az édesanya helyét is az apa tölti be családfői feladatai mellett, nos, az óriási kihívás, 24 órás szolgálat a maga minden örömével és nehézségével.

2016-12-14

Számítógépeket kaptak a szolnoki rendőrök

Szolnok város önkormányzata minden lehetséges eszközzel segíti a Szolnok Városi Rendőrkapitányság munkáját. A városi kapitányság és az önkormányzat kiváló együttműködése immár hagyomány, ennek jegyében szerdán ötmillió forint értékű eszközt adott át Szalay Ferenc Egedi István ezredesnek, városi rendőrkapitánynak, valamint dr. Urbán Zoltán ezredesnek, megyei főkapitánynak.

2016-12-14

Sikeres évet zárt a Szolnoki Sportiskola

Hagyomány a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola életében, hogy decemberben ünnepi rendezvényen díjazza azon legeredményesebb sportolóit, akik az év folyamán nemzetközi versenyeken értek el kimagasló eredményeket, országos bajnokságokon szereztek bajnoki címeket, ezzel méltó módon képviselve sportiskolájukat, városukat.

2016-12-09

Bajnokokat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – ezzel a Hemingway idézettel kezdődött a mai díjátadó ünnepség avárosházán.A sport tanító ereje nemcsak a pályán, hanem a hétköznapokban is megmutatkozik, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres író által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is.

2016-12-09

Biztonságban az iskolában

Tovább folytatódott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadássorozata, amely ezúttal a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába érkezett meg.

2016-12-08

Színpadon a tehetséges idősek

Napjainkban reneszánszukat élik a különböző tehetségkutatók, ahol kortól függetlenül mutathatják be tehetségüket a vállalkozókedvűek. Bár ma már sokféle névvel illetik őket, korábban Ki Mit Tud címmel nyújtottak szórakozást a nézőknek. Szolnokon ezúttal a Szolnok Televízió karolt fel egy kezdeményezést, s szervezte meg a nyugdíjasoknak szereplési lehetőséget biztosító Ki Mit Tud-ot.

2016-12-08

Új padok és kerékpártámaszok kerültek ki a városba

Az ősz folyamán a város több pontján is utcabútorokat telepített az önkormányzat – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elsősorban az út- és járda felújítási program során érintett területek érintettek, de padok kerültek például a Hetényi Géza kórház taxiállomására, játszóterekhez, parkokba, a Széchenyi lakótelep buszmegállóiba, vagy például a tiszaligeti csónakázó tóhoz.

2016-12-07

Szívből jön a szeretet, szívből jött az ajándék Reutlingenből

Németországi testvérvárosunkkal, Reutlingennel ápolt kiváló kapcsolatunkat, s az ott élők nagylelkűségét bizonyítja, hogy ebben az évben is - immár tizenhatodik alkalommal - érkezett meg ajándékcsomagokkal megpakolt autójuk, hogy örömet szerezzenek vele a szolnoki gyermekotthonban élőknek.

2016-12-06

A melbourni-e vérfürdőre emlékeztek a tanuszodában

A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségsorozat lezárásaként ma az 1956. december 3-án a melbourne-i olimpián lezajlott legendás magyar-szovjet vízilabda meccsre emlékezett. Az eseményen Falusi Vajk önkormányzati képviselő és az intézmény diákjai elevenítették fel az eseményeket.

2016-12-06

A színház akciója csempész örömet a rászoruló gyermekek ünnepébe

Nincs szebb érzés annál, amikor az önzetlen ajándékot fogadva felcsillan az öröm és a hála fénye a megajándékozott szemében - mondta Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója azon a Humán Szolgáltató Központban tartott ünnepségen, melyen a cipősdoboz akció során összegyűlt ajándékokat adták át.

2016-12-05

Kezdjük mindjárt a közepén!

"Advent Szolnokon. Kezdjük mindjárt a közepén! A város közepén. A Kossuth téri Adventi Falu a kicsik és nagyok számára egyaránt rejt izgalmas programokat és meglepetéseket." - kezdődik az a Szolnokról szóló, adventre megjelent cikk a MOL havonta megjelenő, ingyenes magazinjának hasábjain. Az újsághoz a MOL töltőállomásain  lehet ingyenesen hozzájutni.
2016-12-05

Nehéz körülmények között, de nagyszerűen teljesítenek

Az ebben az évben példaértékű tanulmányi-, sport és közösségi teljesítményt nyújtó, - szociális körülményeik alapján rászoruló - Szolnok általános-, és középfokú oktatási intézményeiben tanuló gyerekeket ismertek el a városházán. A diákokat Szabó István alpolgármester köszöntötte.

2016-12-05

Nyugdíjas dolgozóit köszöntötte a polgármesteri hivatal

A karácsony közeledtével minden évben hagyomány a szolnoki polgármesteri hivatalban, hogy egykori dolgozóikat bensőséges ünnepségen köszöntik. A mintegy 170 nyugdíjasból több mint százan léptek be hétfőn korábbi munkahelyük kapuján, sokan közülük évtizedekig vettek részt a hivatal munkájában.

2016-12-02

Az Év Turisztikai Attrakciója lett a szolnoki RepTár

A szolnoki RepTár lett 2016-ban Az Év Turisztikai Attrakciója. Hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat. Az ajánlott attrakciók (kiemelkedő vonzerővel bíró célpontok) között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő, vagy éppen a fertődi Esterházy-kastély.

2016-12-02

Nagy sikere volt a Szépkorúak Akadémiájának

Dr. Szegedi János belgyógyász, osztályvezető főorvos, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara címzetes docensének előadásával véget ért a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozat csütörtökön.

2016-12-02

Csalók ígérnek szénmonoxidmérőt

Feltehetően csalók keresik fel a megyeszékhely polgárait, s az önkormányzat nevében ingyenes szénmonoxidmérőt ígérnek.

2016-12-01

Üzenet az Üzenettel a balesetmegelőzésről

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság baleset-megelőzési tevékenységébe új elemként illeszkedik, hogy a táncon keresztül is megszólítsa a közlekedőket, elsősorban a fiatalabb korosztályt. E törekvésükben partnerük a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata, akik egy 2016-os tehetségkutató műsor sikeres résztvevői voltak. Velük közösen egy 2017-es roadshow előkészítésén is dolgoznak.

2016-12-01

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

Szalay Ferenc polgármester egy új, Szolnokot bemutató könyvről és várost népszerűsítő kisfilmről is beszélt mai sajtótájékoztatóján.

2016-12-01

Új cég a város gazdasági életében: raktáráruház nyílt a Thököly úton

Új raktáráruház nyitotta meg kapuit a Thököly úton, a beruházás egyúttal munkahelyteremtéssel is jár. A cukrász, sütőipari és gasztronómiai nagykereskedés 15 ember számára biztosít munkahelyet, a cégvezetők a december elsejei megnyitás apropóján invitálták Szalay Ferenc polgármestert egy bejárásra.

2016-11-29

Átadták a TOP 50-et

Az országban egyedülálló módon a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal immár 21. alkalommal is elkészítette TOP 50 kiadványát. A kötetben ezúttal is a megye gazdaságát leginkább befolyásoló és meghatározó cégek, vállalkozások kaptak helyet.

2016-11-28

Érkezik a Coop Mikulás Vonat!

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó  valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

2016-11-26

105 éves a szolnoki repülés

1911-ben szállt fel Szolnokon az első repülőgép, a KVASZ 1-es. A Tisza-parti megyeszéhelyen azóta kiváló otthonra lelt a polgári és később a katonai repülés is. Szombaton ezt ünnepelték katonák és civilek a Reptár Repülőmúzeumban.

2016-11-24

Indulhatnak a projektek: megújul egy iskola, egymilliárd jut a művésztelepre és környékére

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi ülése egy perces néma főhajtással kezdődött. A jelenlévők a múlt héten elhunyt Csepeli Lajosra, a Coop Hungary Zrt. elnökére, és a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatójára emlékeztek.

2016-11-23

Reutlingeni diákokat köszöntöttek a városházán

A Ruhaipari Szakközépiskola és a reutlingeni Laura Schradin Szakközépiskola között 22 éve tart a testvériskolai kapcsolat. A Ruhaipari Szakközépiskola az elsők között volt, aki német partneriskolával kapcsolatot alakított ki.

2016-11-21

Forralt bor és sült gesztenye... Pénteken nyit az adventi falu!

Közeledik advent első vasárnapja, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy a város főterén megnyílik az adventi falu, ahol különböző programokkal, finomságokkal és az elmaradhatatlan forralt borral várják a kilátogatókat. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2016-11-18

Itt a SzolnokApp, a városi mobilapplikáció

SzolnokApp néven új mobilapplikációt fejlesztett ki Szolnok önkormányzata. Az androidos és iOs-es platformokra egyaránt ingyenesen letölthető alkalmazás a tájékozódáson, programok, hírek elolvasásán túl hibabejelentésre, városüzemeltetési problémák jelzésére is alkalmas.

2016-11-18

A lányok, akik szeretik Szolnokot

A Szeretem Szolnokot pályázat nyertese idén az Üzenet Lánycsapat lett különleges videós összeállításukkal. A televíziós vetélkedőben is megfordult tánccsapat csütörtökön este fogyasztotta el fődíjukat, egy vacsorát a Söráriumban.

2016-11-17

Bemutatták eredményeiket a Pallasz Athéné Egyetem karai

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara – csatlakozva a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett Magyar Tudomány Ünnepe 2016. évi programsorozathoz – rendezte meg ez évi Tudományos Konferenciáját. A rendezvényt dr. Ailer Piroska az egyetem megbízott intézményvezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester nyitotta meg.

2016-11-16

Az első női képviselőt Szolnokon választották

 A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára ezúttal a városházán tartotta népszerű Levéltári Esték című sorozatának novemberi rendezvényét.

2016-11-16

Munkahelyek a tolerancia tükrében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa idén harmadik alkalommal szervez pódiumbeszélgetést a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Tolerancia Nap - Tolerancia a munkahelyeken címmel.

2016-11-15

Illegális hulladéklerakót számoltak fel

Nem csúfítja tovább a környezetet az Őrház úton felhalmozott illegális hulladék. Ahogy a város több pontján, sajnos itt is a felelőtlen állampolgári magatartás nyomait kellett eltakarítani.

 

2016-11-15

Tíz diákot támogat a pénzváltással foglalkozó cég

A "Tanulj, hogy boldogulj!" program részleteiről Ablonczy Péter, a cég vezetője és Ábelné Egyed Eleonóra, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály vezetője tartott kedden sajtótájékoztatót a városházán.

2016-11-14

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket.

2016-11-13

Aranymisét tartott a váci püspök Szolnokon

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálta a vasárnap esti szentmisét a szolnoki belvárosi nagytemplomban. Különleges este volt, hiszen huszonegy fiatal bérmálkozott, ráadásul az egyházkerület vezetője idén ötven éve kezdte el pályáját.

2016-11-12

Elkészült a Kiss János út

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária kormánymegbízott, valamint Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

2016-11-10

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor ünnepeljük azokat, akik egész évben szívből, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a hátrányos helyzetűekért, a szegényekért. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadta át Szalay Ferenc polgármester a dr. Adorján Ildikó-díjat.

2016-11-10

A magyar tudományt ünneplik a Damjanich múzeumban

Idén második alkalommal rendezik meg a Damjanich János Múzeumban a Magyar Tudomány Ünnepét. 1825. november 3-án a pozsonyi országgyűlésen határozták el a magyar rendek a Magyar Tudományos Akadémia létrehozását. A Magyar Tudósok Világtalálkozóján (1996) döntés született arról, hogy ez a nap lesz minden évben a Magyar Tudomány Napja.

2016-11-10

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

A Szandaszőlősi Általános Iskola 7. évfolyamának nyolcvan tanulója nyolc pedagógus kíséretével októberben háromnapos tanulmányi kiránduláson vett részt a Felvidéken.

2016-11-09

Kilenc ovi kapott új udvari játékokat, a program folytatódik

Új udvari játékoknak örülhetnek az apróságok Szolnok több óvodájában. A Szolnok Városi Óvodák önkormányzati támogatásból valósította meg az udvari játszóeszközök beszerzésének első ütemét, melynek során kilenc tagintézmény kapott új udvari játékokat. Hinta, csúszda, mászóka, függeszkedő és számos másik eszköz gazdagította az ovik udvarát.

2016-11-09

Rendhagyó szakmai foglalkozások - cél a szakmák megismerése

Rendhagyó szakmai foglalkozásokat szervez általános iskolásoknak ebben a tanévben Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum azzal a céllal, hogy megismertesse és megszerettesse a diákokkal a különböző szakmákat.  A hagyományteremtő kezdeményezés első állomása a Szandaszőlősi Általános Iskola és Művészeti Iskola volt.

2016-11-09

Elektromos buszt tesztelnek Szolnokon

A gépjárműpark amortizációja miatt a KMKK Zrt. és a város folyamatosan keresi a lehetőségeket annak modernizálására. Jelenleg egy lengyel céggel zajlanak tárgyalások, ennek részeként hétfőtől csütörtökig közlekedik Szolnokon egy elektromos autóbusz a 17-es járat vonalán, a tesztüzem végén a szakemberek összegzik a tapasztalatokat.

2016-11-09

Asztalitenisz eszközöket kapott a Szegő Gábor Általános Iskola

A II. Rákóczi Ferenc és a Szegő Gábor Általános Iskola is sporteszközöket kapott a Sport Legyen a Tiéd! program jóvoltából. Az akció tavaly indult, melynek fő célja, hogy növelje a különböző sportágak utánpótlás-bázisát.

2016-11-08

Új helyen új lendülettel nyílt meg az Új Nemzedék Közösségi Tér

Megújult közösségi tér várja a fiatalokat Szolnok szívében, a Kossuth úton. Az Új Nemzedék Közösségi Tér nem kisebb szerepet vállalt, mint hogy növeli a fiatalok társadalmi aktivitását, megerősíti nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjukat. Mindezt változatos, tartalmas programokkal.

2016-11-08

Háromnapos csokimámor az Agórában

November második hétvégéjén felébred a mindannyiunkban élő Gombóc Artúr. Ki ne esne kísértésbe, ha látna ennyi kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét?

2016-11-08

Filmforgatás a Reptárban

Dokumentum filmet forgattak a szolnoki Reptárban. A II. világháború híres Puma repülő vadászosztályának még élő két pilótája járt a múzeumban. A róluk készülő filmhez készítettek a veteránokról felvételeket.

2016-11-07

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School program

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ismételten sikeres pályázatot nyújtott be energiahatékonyság növelése témakörben.

2016-11-03

Még egy hétig láthatók a plakátok

Már csak egy hétig, 2016. november 10-ig tekinthető meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. éves évfordulójára készült, a szolnoki eseményeket bemutató óriásplakát kiállítás.

2016-11-03

Kolozsváron játszik a magyar válogatott

A 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportjában játszik a magyar válogatott - jelentette be csütörtökön a román (FRB) és a magyar szövetség (MKOSZ) közös kolozsvári sajtótájékoztatóján Horia Paun, a román szövetség elnöke.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app