Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-10-29

Ide minden szülő szívesen engedi szórakozni kamasz gyermekét

Megnyílt az ország első Szer-Telen Szórakozóhelye Szolnokon. Az egyedülálló, innovatív kezdeményezés a Z generációt célozza. A középiskolásoknak nyílt, családias hangulatú teaházat a hozzá tartozó színházteremmel és kerthelyiséggel 24 millió forintból alakították ki. A beruházást anyagilag is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

2016-10-27

Döntöttek a képviselők: ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein

Támogatta a testület a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bankszámla szerződésének meghosszabbításáról szóló előterjesztést.Az ez év végén lejáró önkormányzati bankszámla szerződést, változatlan kondíciók mellett, újabb egy évvel hosszabbítják meg.

2016-10-27

Értéktár vetélkedőt hirdetnek

Hungarikum vetélkedőt hirdet a megye vezetése. A rendezésre elnyert pályázati pénzen két fordulót bonyolítanak le. Cél, hogy a diákok is megismerjék szűkebb régiónk értékeit. A győztes csapatok képviselik majd Jász- Nagykun Szolnok megyét a Kárpát- medencei döntőn.

2016-10-26

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte megyénk azon jeles személyiségei, akik nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át a közelmúltban.

2016-10-26

Ezért lesz magasabb a gázszámla

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített számlázást választotta.

2016-10-26

Lezárják éjszakára a piacot

Kerítéssel védik a szolnoki piac mögötti területet. A csarnok és a Spar áruház közötti részen így csak a piac nyitvatartási idejében lehet immár átjárni. A szigorításra vagyonvédelmi okok miatt volt elsősorban szükség.

2016-10-26

Értesítés fúrási munkálatokról

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Szolnok város belterületén, a Prizma és a Gyökér utak környékén az O&GD Central Kft. a Szolnoki Bányafelügyelet engedélyével kutatófúrást végez. 

2016-10-25

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát - hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon.

2016-10-24

Sikeres a szolnoki állatorvosi ügyelet

Országszerte párját ritkítja a szolnoki állatorvosi ügyeleti rendszer. Az immár tíz hónapja működő, a város önkormányzata által támogatott rendszer tapasztalatairól a napokban egyeztettek az állatorvosok és Fejér Andor alpolgármester.

2016-10-24

Megkezdődött az ünnepi díszvilágítás kihelyezése

Ezen a héten megkezdődik az ünnepi díszkivilágítás kihelyezése a város több pontján, a szakemberek november 21-től próbaüzem során ellenőrzik, hogy műszakilag rendben vannak-e, szükség esetén javítják, cserélik a lámpatesteket.

2016-10-24

MINDENSZENTEK ÉS A HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is.

2016-10-24

Szalay Ferenc: Csoda történt 56-ban

Az ország első ötvenhatos emlékművénél emlékezett Szolnok számtalan polgára a hatvan évvel ezelőtti eseményekre: a forradalom és szabadságharc történéseire. Kautzky Armand színművész Petőfi Nemzeti dalát mondta el ugyanúgy, mint hat évtizeddel ezelőtt színész édesapja, aki akkor a városháza erkélyéről a Kossuth téren összegyűlt több ezer embernek szavalta el a szabadság költőjének talán legismertebb versét.

2016-10-21

Simon Ferenc nevét őrzi a tanterem

A szolnoki művésztelep ikonikus alakjának, Simon Ferencnek az emlékét már utca is őrzni Szolnokon. Mától a Széchenyi István Gimnázium rajztanterme is az ő nevét viseli. A kiváló szobrászművész ugyan nem szolnoki születésű, de több mint fél évszázadot élve a megyeszékhely művésztelepén, igazi lokálpatritává vált.

2016-10-21

Fejet hajtottak 56 hősei előtt

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület immár hagyományos rendezvényén a Széchenyi Gimnázium diákjai, illetve a városrész iskolásai, óvodásai előtt helyezték el a megemlékezés koszorúit a gimnázium előtti kopjafánál.

2016-10-21

A honvédség és a TEK gyakorlatozik

A Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ 2016. október 24-én és 25-én közös demonstrációs gyakorlatot hajt végre Szolnok város különböző helyszínein

2016-10-20

A forradalom szolnoki veteránjait köszöntöttük

Dancsi József, Vitéz Szathmári József, Kablay Lajos… csak néhány név azok közül, akik hatvan évvel ezelőtt szembeszálltak az elnyomókkal, akik kiálltak a nemzet szabadságáért itt, Szolnokon. S bár a forradalmat vérbe fojtották,  de ez alatt a néhány nap alatt az egész világ elképedve figyelte egy kis ország elkeseredett harcát egy hatalmas, elnyomó birodalommal szemben.

2016-10-20

Köztársaság-napi ünnepséget tartottak a KMKK Zrt.-nél

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. csütörtökön délelőtt tartotta hagyományos Köztársaság-napi ünnepségét az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Szabó István alpolgármester, majd díjak, elismerések átadása következett.

2016-10-20

56-os vetélkedő középiskolásoknak

Az 1956-os forradalom és szabadsáharc 60. évfordulója alkalmából várostörténeti vetélkedőt szervezett a Damjanich múzeum, a Verseghy könyvtár, valamint a megyei levéltár. A történelmi megmérettetésre megtelt a könyvár Verseghy terme.

2016-10-20

Számít az Ön véleménye!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt hónapok során kifejlesztette a SzolnokApp mobil applikációt. Olyan szolnoki lakosokat keresünk, akik szívesen tesztelnék a programot, s véleményüket a közösségi hálón egy erre a célra kialakított zárt csoportban szívesen megírnák számunkra.

2016-10-19

Több mint kétezer diák láthatja ingyenesen a Szigligeti Színház előadását

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett szolnoki megemlékezéssorozat részeként összesen 5 alkalommal mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József: Az angyalok nem sírnak című előadást a szolnoki diákokból álló közönségnek.

2016-10-18

Közel ötven szakmát ismerhetnek meg a fiatalok a pályaválasztási kiállításon

Az élet nagy döntései közül talán a legelső minden ember életében, hogy milyen pályát válasszon, melyik iskolában tanuljon tovább. A döntés meghatározó, éppen ezért nagy körültekintés igényel, ebben segít a továbbtanulás előtt álló diákoknak a „Szakmák Világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napok.

2016-10-17

Csodás táncprodukció a színházban

Az ’56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja tegnap Szolnokra érkezett. Több, mint száz táncos részvételével felejthetetlen előadást láthatott hétfőn este a Szigligeti Színház közönsége.

2016-10-17

Egy nap az egészségért

Idén is nagy sikerrel zárult a Családi Egészségnap Szolnokon, az egészséges életmód híveit és a mozgás szerelmeseit a Tiszavirág Arénába várták vasárnap egész nap.

2016-10-16

40 évnyi asztaliteniszes barátság

Idén negyven esztendős a Tiszaparti Baráti Egyesület, melyet egykor ismert sportolók, közéleti személyiségek alakítottak. A csapat azóta minden évben megrendezi öregfiúk tornáját, melyre idén Faházi Janika személyében egy világhírű "veterán" is ellátogatott.

2016-10-16

A Varga nyerte az egynapos vetélkedőt

Három gimnázium vitte a prímet a 16. 24 órás vetélkedőn. A Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában parádés hangulatban végül a Varga diákjai lettek a legjobbak.

2016-10-15

Tenk László kapta az életműdíjat

„Az áldozat szabadsága”– a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítása 2016 című tárlat ünnepélyes megnyitóját és díjátadóját tartották szombaton este a Szolnoki Galériában. A hagyományosan a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó tárlat idén az 1956-os forradalom-és szabadságharc 60. évfordulójának állít emléket tematikájával.

2016-10-15

Az ország nem kér a betelepítési kvótából

Az október 2-i népszavazás eredménye nagyon erős üzenet Brüsszelnek és az ellenzéknek is, hogy Magyarország nem kér a betelepítési kvótából - mondta a Fidesz pártigazgatója és alelnöke szombaton szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-10-14

Megújulás és bővítés a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságán

Megújult a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei Igazgatóságának épülete, ebből az alkalomból tartottak ma sajtótájékoztatót Dancsó József, a MÁK elnökének részvételével.  Az eseményen jelen volt dr. Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár, dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc polgármester és a Kovács József, a MÁK megyei igazgatója.

2016-10-13

EGYSÁVOSRA SZŰKÜL A PIACNÁL AZ ADY ENDRE ÚT

Csütörtökön 10 órától kétszer egysávosra szűkül az Ady Endre út a piaci parkoló kijárata és a Fiumei úti csatlakozás közötti szakaszon.

2016-10-12

Kamionok vásárlásával munkahelyeket is teremtett a BI-KA Logisztika Kft.

Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő BI-KA Logisztika Kft. 2012 óta évente 2 alkalommal szervezi meg Szolnoki Gazdasági Fórum című konferenciáját, mely a szolnoki régió kiemelkedő gazdasági eseménye. Az esemény ezúttal ünnepélyes kamion átadással is kibővült.

2016-10-10

Különleges zászlót készített Wittner Mária a Szigligeti Színháznak

Különleges ajándékot kapott hétfőn Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Wittner Mária, az 56-os forradalom halálra, majd életfogytiglanra hőse, volt országgyűlési képviselő saját kezűleg készített, egyedi, az 56-os forradalmat jelképező zászlót adott át a teátrum vezetőjének.

2016-10-10

Családi Egészségnapra várnak kicsiket és nagyokat

Vasárnap újra megrendezik Szolnokon a Családi Egészségnapot, ezúttal a tiszaligeti Tiszavirág Arénában. A részletes programról a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében dr. Mózer Erzsébet, a MÁV Kórház részéről Nagy Ildikó gyógytornász, míg a várost képviselve Szabó István alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2016-10-10

Városvezetés gyerekszemmel

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

2016-10-10

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár. Egy osztálykirándulással érkező törökszentmiklósi diák október ötödikén volt a repülőmúzeum jubileumi vendége. 

2016-10-10

Láncolvasás a könyvtárban

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

2016-10-08

Negyven éves a Keró!

Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a szolnoki kereskedelmi szakközépiskola, mely mára a Szolgáltatási és Szakképzési Centrum egyik tagintézménye.

2016-10-08

Félpályás útzár Szolnokon

Szolnokon a Temető úti vasúti átjáróban végzendő hibaelhárítási munkák miatt félpályás útlezárás lesz 2016. október 08-án (szombat) 20.00 órától 2016. október 09-én (vasárnap) 06.00 óráig. A forgalomkorlátozást jelzőtáblák és jelzőőrök segítik.
2016-10-06

Az aradi hősökre emlékeztek

Az 1848/49-es szabadságharc hős tábornokaira, az Aradon kivégzett hadvezérekre emlékezett ma Szolnok városa, a megyeszékhely közéleti szereplői, katonai és civil szervezetek. A megyeszékhely koszorúját Szalay Ferenc polgármester, valamint Szabó István és Fejér Andor alpolgármesterek helyezték el.

2016-10-06

Innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen

 A városban egyedülálló, innovatív szabadidőpark épül a Széchenyi lakótelepen. A beruházást az Auchan áruház csaknem 1 milió 300 ezer forinttal támogatja. Az összeget szimbolikusan a szolidaritás napján adták át a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatnak.

2016-10-05

Október 6-tól indul a távfűtés Szolnokon

Az időjárás előrejelzés szerint az elkövetkező időszakban a napi középhőmérséklet tartósan 10 fok alatt marad, ezért a szolnoki távfűtés üzemeltetését végző Alfa Nova Kft. október 6-tól városi szinten elindítja a távfűtést.

2016-10-05

Szolnoki filmfesztivál

Magyarország legrégebbi, 1969 óta folyamatosan megrendezett filmfesztiválján nemcsak a 61 versenyfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A szolnoki Tisza moziban 2016. október 12-én induló vetítések, illetve az aznap esti hivatalos megnyitó és az öt nappal későbbi fesztiválzárás között huszonöt, valamilyen módon a filmhez és a képzőművészethez kapcsolódó kísérőprogram várja a fesztiválozókat.

2016-10-04

Alakulatzászlót adományozott a város a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

A múlt heti közgyűlésen a testület elfogadta az előterjesztést, így Szolnok város nevében kedden alakulatzászlót adományozott Szalay Ferenc polgármester a Magyar Honvédség II. Különleges Rendeltetésű Ezred részére, abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

2016-10-03

Lomtalanítási akció Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

2016-09-30

Szeressük, tiszteljük, támogassuk az időseket!

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

2016-09-30

Street workout pályát avattak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Szolnokon az elmúlt években több közterületi street workout pályát is átadtak, pénteken pedig egy iskola udvarán avatták a legújabbat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai testnevelés óráikon használhatják majd az eszközöket.

2016-09-29

Megújul a Móra úti rendelő, új buszjárat indul a RepTárhoz - fontos döntések a közgyűlésen

A nyári szünet utáni első ülését tartotta Szolnok város közgyűlése, melyen a képviselők meghallgatták a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület beszámolóját, döntöttek a Verseghy Ferenc könyvtár vezetőjének személyéről, és elfogadták az előterjesztést, mely szerint megújul a Móra Ferenc úti rendelő. Szabadidőpark létrehozására is pályázik a város, sikeres pályázat esetén a Széchenyi lakótelepen alakítják ki a parkot.

2016-09-29

Ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe

Október 1-jétől 22-éig tart a rókák veszettség elleni őszi vakcinázása megyénkben, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

2016-09-29

A népszavazáson való részvételre buzdít az elnök

A Munkáspárt támogatja a népszavazást, nemmel szavaz az EU diktátumára – ez volt a központi mondanivalója Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének csütörtöki, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2016-09-29

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Ismét Múzeumok Őszi Fesztiválja Szolnokon is. A több napos rendezvény különleges, nem egyszer interaktív módon mutatja be a múzeumi munkát, nyit kaput a kicsik és az idősebb korosztály előtt. Az idei fesztivál a “hidak” tematikára épít.

2016-09-26

1 hét 8 rendezvény

Jász-Nagykun-Szolnok megye toborzó csoportja - lehetőség szerint - minden településen megjelenik.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app