Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-06-20

Ultrahang vizsgáló készüléket adományoztak a Hetényi kórháznak

Újabb értékes orvosi műszert, ezúttal egy digitális ultrahang vizsgáló készüléket adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek a Szívügyünk Szolnok Alapítvány hétfőn. Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi főigazgatója, a város polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke is.

2016-06-20

Június 24-én pénteken az ügyfélfogadás szünetel

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala valamennyi szervezeti egységében 2016. június 24-én pénteken az ügyfélfogadás szünetel.

2016-06-19

Kérdőív a szolnoki emberek céljairól

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy egy új lehetőség jelent meg az Európai Unió finanszírozási palettáján, melynek keretében 2016. május 30-án, az önkormányzat, az Aba-Novák Kulturális Központ, a Verseghy Könyvtár, a Damjanich Múzeum, a városfejlesztő társaság, civil szervezetek, egyházak és vállalkozások közreműködésével SzolnOK. 

2016-06-17

Folytatódik a szúnyoggyérítés

Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Szolnokon

– a légi kémiai védekezés 2016. június 22-én lesz a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2016. június 23-24..

2016-06-17

Kezdődik a Vízügyi székház parkolójának felújítása

A Vízügyi székház előtti parkoló és járda felújításának előkészítő munkái várhatóan 2016. június 20-án (hétfő) megkezdődnek.

2016-06-16

Befejeződött a Csaba út felújítása

A Modern Városok Program keretében 4 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült Szolnok, ennek köszönhetően összesen 28 helyszínen valósul meg Szolnokon út, járda, kerékpárút, valamint parkoló felújítása. Elsőként - március 14-én - a Csaba utcában kezdődtek meg a járda és útfelújítási munkálatok, melyek az ütemtervnek megfelelően június elején befejeződtek.

2016-06-16

Már működik a nyilvános illemhely a belvárosban

Már használható a Boldog Sándor István-Hubay út gyalogátkelőnél található köztéri illemhely az év minden napján 0-24 órában. Klímával és fűtő rendszerrel felszerelt, így mindig az évszaknak és az időjárásnak megfelelő hőmérsékletet biztosítja.

2016-06-15

Két helikoptert és katonai felszereléseket adtak át Szolnokon

Két AS-350B típusú, felderítésre, kiképzésre, futárszolgálatra is alkalmas könnyű helikoptert, valamint az MH 2. különleges rendeltetésű ezrednek új fegyverzeti és egyéni felszerelési eszközöket adott át ünnepélyesen Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán a szolnoki Ittebei Kiss József helikopterbázison.

2016-06-15

Változik a kéményseprő közszolgáltatás

Az év második felétől ismételten változik a kéményseprő-ipari közszolgáltatás.  2016. július 1-től a „természetes személy tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be nem jegyzett ingatlan és kizárólag a fenti tulajdonnal bíró társasház, lakásszövetkezeti lakóépület (lakossági ügyfélkör) esetén a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Katasztrófavédelmi Szerv látja el.

2016-06-14

Évadot értékeltek a szimfonikusok

Sikeres évadot zárt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Összegzés és a jövő évi tervek felvázolása volt a téma a Hozam Klubban tartott évadzáró összejövetelen. A bevezetőben Ignácz Ervin ügyvezető értékelte a mögöttük álló időszakot és röviden összefoglalta a zenekar előtt álló feladatokat.

2016-06-14

A tiszai fürdőzés veszélyeiről beszéltek

Az elmúlt hetekben négyen is belefulladtak a vízbe a Tisza szolnoki szakaszán. A megelőzés érdekében a város polgármesterének kezdeményezésére a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a katasztrófavédelem közös tájékoztató kampányba kezdett, s különösen a fiatalokat igyekeznek felhívni a nyári folyami fürdőzés veszélyeire.

2016-06-13

Nagyszínpadán a Szigligeti Színház a leglátogatottabb vidéki teátrum

Nagyszínpadán a Szigligeti Színház a leglátogatottabb vidéki színház ma Magyarországon, és a remények szerint ez így marad a jövőben is - mondta a teátrum igazgatója a 2015/2016-os évadzáró társulati ülésen vasárnap Szolnokon.

2016-06-10

Folytatódnak az út- és járdafelújítási munkálatok Szolnokon

Az Ady Endre úti járdaburkolat felújításánál, a folyamatban lévő munkák mellett június 13-tól, hétfőtől megkezdődik az Ady Endre út páros oldali járdaburkolat bontása, a Pólya Tibor út-Dózsa György út közötti szakaszon.

2016-06-10 09:00:00

Szereti Szolnokot? Pályázzon és nyerjen!

Az elmúlt években rengeteget szépült, fejlődött városunk, és a közeljövő újabb nagyléptékű fejlesztéseket hoz a megyeszékhelyen. Hogy megmutassuk a város szerethető arcát az idén negyedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot.

2016-06-10

Indulhat az IC+ kocsik sorozatgyártása

Még ebben az évben megkezdődik az IC+ vasúti kocsik sorozatgyártása, amelyben - a szándékok szerint - a magyar beszállítók a lehető legnagyobb szerephez juthatnak - közölte a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója pénteken a beszállítói tájékoztatón, Szolnokon.

2016-06-09

Kiváló diákokat köszöntöttek

Immár hagyomány, hogy a szolnoki önkormányzat valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből a legjobb eredményt elért diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat köszönti a városházán.

2016-06-09

Az olvasás életünk fontos része

Immár nyolcvanhetedik alkalommal nyílt meg az Ünnei Könyvhét országszerte. A szolnoki programokat Szalay Ferenc polgármester köszöntőjével indították. A város vezetője az olvasás fontosságát hangsúlyozta.

2016-06-09

Tiszavirág fesztivál: a hangulat hete

Június 14-én nyitja meg képzeletbeli kapuit a Tiszavirág Fesztivál Szolnokon. A megyeszékhely egyik legnépszerűbb rendezvényének sajtótájékoztatóján Kovács Ákos főszervező és Szalay Ferenc polgármester beszélt a programokról.

2016-06-09

Előzzük meg a tragédiákat!

Az elmúlt időszakban több tragikus kimenetelű eset történt, amelyek a fürdőzés szabályainak megszegése miatt következtek be. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság ajánlásaival kívánja felhívni a figyelmet ezek megelőzésére.

2016-06-08

Csak tiszta forrásból

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórusnak különlegesen szép feladat a Bartók évben Szolnokon és országszerte megmutatni közös gyökereinket, zenei anyanyelvünket. A zeneszerző születésnapjára Szolnokon rendezett koncertet követően áprilisban a kamarakórus a Magyar Rádió Márványtermében felcsendülő koncertjét élőben közvetítette a Bartók Rádió.

2016-06-07

Elhivatottság és felelősség: a város pedagógusait köszöntötték

Díszokleveles pedagógusokat, Pedagógus Szolgálati Emlékérmes, valamint állami, és egyéb kitüntetésekben részesült pedagógusokat köszöntöttek hétfőn este a Szolnoki Galériában a városi pedagógus napi ünnepségen.

2016-06-03

Trianon tragédiája eggyé kovácsolta a nemzetet

A Nemzeti Összetartozás Emléknapjának városi rendezvényét tartották pénteken délután Szolnokon a Tiszai hajósok terén. A Verseghy Gimnázium műsorát követően Szalay Ferenc polgármester emlékezett vissza a 96 esztendővel ezelőtti békediktátumra.

2016-06-03

Út- és járdaépítések Szolnokon

Folytatódnak a Modern Városok programjának forrásaiból megvalósuló út- és járdaépítések Szolnokon.

2016-06-02

Körzeti megbízotti irodát avattak

A kertvárosiak nagyon régóta szeretnék, ha a területen dolgozó körzeti megbízott saját irodával rendelkezne – mondta Rezák László, a terület önkormányzati képviselője a kertvárosi körzeti megbízotti iroda átadásán.

2016-06-01

Az önkormányzat is segíti Simon Béla és Juhász Adrián olimpiai felkészülését

Juhász Adrián és Simon Bélát köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán. A közelmúltban Európa-bajnokságot nyert páros a normál súlyú kormányos nélküli kettesben 2000 méteren szerzett olimpiai kvótát múlt hét kedden. Edzőjük, Molnár Dezső is meghívást kapott a polgármesterhez.

2016-06-01

Százak vesztek oda a bombázásokban: emléktáblát kaptak az áldozatok

Az 1944-ben Szolnok városában a szövetséges légierők bombatámadásai során életüket vesztett polgárok, vasutasok, magyar és német katonák, valamint a mentést végző tűzoltók és légoltalmi szolgálatosok tiszteletére készíttetett emléktáblát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség.

2016-05-31

A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt diagnosztikai központot adtak át Szolnokon

Az intézmény 12 milliárdos fejlesztésének záró akkordjaként skandináv országok egészségügyi színvonalát elérő diagnosztikai központot adtak át ma ünnepélyesen az alapításának 120 évfordulóját ünneplő Hetényi Géza kórházban. A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt központban gyorsabban és több beteget tudnak ellátni, az egyik legfontosabb cél, a betegutak racionalizálása is megvalósult.

2016-05-31

Nem feledhetjük hőseinket!

Szolnokon a Tiszai hajósok terén álló emlékműnél tisztelegtek hétfőn a hősök előtt a város, a megye, a kormányhivatal és a fegyveres szervezetek vezetői, valamint civil szervezetek képviselői.

2016-05-30

Százhúsz éves jubileumát ünnepelte a gyógyítás megyei központja

A Hetényi Géza Megyei Kórház és Rendelőintézet alapításának 120. évfordulója alkalmából rendeztek ma ünnepséget. Az elmúlt években 12 milliárd forintból jelentős részben megújított intézményben visszatekintettek a múltra és értékelték a jelent.

2016-05-27

Egészségtudatos fiatalokból egészséges felnőttek lesznek

Kezedben az egészséged! mottóval rendezték meg – immár tizenegyedik alkalommal - a Korosztályos Egészségnevelési Versenyt a város 12 általános iskolájában. A programot ezúttal is a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete védőnőinek összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig. A vetélkedő döntőjét pénteken tartották a Kodály Zoltán általános iskolában.

2016-05-26

Interneten is megvásárolhatók lesznek a parkolási bérletek

Szolnok közgyűlésének májusi ülésén az egyik legfontosabb napirendi pont a megyeszékhely közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló volt csütörtök délelőtt. Döntés született egyebek mellett a fizető parkolóhelyek kapcsán arról, hogy a bérletek a jövőben interneten keresztül is megvásárolhatók lesznek, valamint beszámoltak a város gazdasági társaságai is 2015-ös évi gazdálkodásukról.

2016-05-25

Fejlesztésekről hallhattak az Idősügyi Tanács ülésén

Kibővített ülését tartotta szerdán a város Idősügyi Tanácsa, ahova ezúttal nem csupán a tanács tagjai, hanem a város nyugdíjas klubjainak érdeklődő nyugdíjasai is meghívást kaptak. A téma ezúttal a közeljövőben megvalósuló szolnoki fejlesztések voltak, az előadó pedig az Idősügyi Tanács elnöke, a város polgármestere Szalay Ferenc.

2016-05-25

Szolnokért Emlékérmet kapott Retkes Ferenc

Egy olyan ember kapott ma Szolnokért Emlékérmet, aki keze munkájának eredményét nap mint csodáljuk a városban járva, s talán nem is gondolunk arra, hogy a gyönyörű parkok, virágágyások kialakítása mögött mennyi ember áldozatos munkája áll. Egyikük, Retkes Ferenc ma a város polgármesterétől vehette át a Szolnokért Emlékérem ezüst fokozatát Szolnok város közterületének szépítéséért, építéséért és rendbentartásáért folytatott több évtizedes munkájáért.

2016-05-24

Megváltozik a Somogyi Béla utca neve

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a Somogyi Béla utca elnevezését dr. Kronberg János utcára változtatta 2016. június 1-jei hatállyal.

2016-05-23

Különleges kiállítás hívja fel a figyelmet a szerencsejáték-függőség veszélyeire

Játék határokkal szerencsejáték-függőségi prevenciós modellprogramja keretében hirdetett képzőművészeti pályázatot három hónappal ezelőtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt.  Szolnokon, Orosházán és Miskolcon.

2016-05-23

Költségvetési támogatás a Modern Városok Programjának

A Modern városok program Magyarország nagyvárosaiban, így Szolnokon is jelentős beruházásokat indít el - mondta a témához kapcsolódó mai hétfői sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2016-05-20

Jubileumot ünnepel a Széchenyi gimnázium

Szolnok jó hírű oktatási intézményeinek sorában az egyik legfiatalabb a Széchenyi István Gimnázium, mely ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 30 esztendős jubileumát. Az elmúlt három évtizedben számos változás történt az intézményben, új szakok indultak, régiek megszűntek, de van, ami állandó: a tanári gárda elhivatottsága, az oktatás magas minősége, amely vonzóvá teszi a gimnáziumot a leendő diákok szemében, s egyúttal rangot ad az itt szerzett érettségi bizonyítványnak.

2016-05-20

Kezdődik a patkánymentesítés Szolnokon

Patkánymentesítés lesz Szolnokon, első ütemben 2016. május 23. és június 30. között a Tiszától északra eső belterületeken. A hatékonyság növelése érdekében a lakosság együttműködésére is számítanak!

2016-05-18

A nyertes iskola tanulóinak több mint 90 százaléka nevezett

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza Szolnokon a májusfa futás, amely az utóbbi négy esztendőben Coop Májusfa Futás néven vált ismertté. A cég támogatása egyúttal azt is jelentette, hogy jelentősen megnőtt az eseményre nevezők száma – mondta a rendezvény szerdai értékelőjén Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője.

2016-05-18

Emberéletet menthet ez a tudás!

Újjáélesztési gyakorlaton vehettek részt a szolnoki középiskolások a Szívügyünk Szolnok Alapítványnak köszönhetően. A program az elméleti képzések után elérkezett a gyakorlati oktatáshoz, a mai nap ezen a 10-11. évfolyamos diákok vettek részt.

2016-05-17

Munkálatok Szolnokon

Várhatóan 2016. május 17-én kedden elkezdődik az Ady Endre úti járda felújítása, mely során a járdán térkő burkolat készül. A munkálatokat az Ady Endre út páratlan oldalán kezdik el a Thököly úti csomópont és az Ispán krt. irányából a Boldog Sándor István krt. irányába.

2016-05-12

Roma szakácskönyv készült Szolnokon

Töklecsótól a Bodagig címmel roma gasztro-kulturális kiadványt jelentetett meg Szolnok város önkormányzata. A 70 oldalas tematikus kiadvány elkészítését és szerkesztését a város Integrációs Munkacsoportja koordinálta és támogatta, a receptek gyűjtésére Csányi Sándort, a Szolnoki Gulyásfesztivál főszervezőjét kérték fel.

2016-05-12

Díjjal ismerték el Szolnok közlekedésbiztonságért tett erőfeszítéseit

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán megyei jogú városok kategóriában Közlekedésbiztonsági díjat kapott Szolnok városa, az elismerést Fejér Andor alpolgármester vette át Budapesten szerdán.

2016-05-11

Szolnok is kapcsolódik a vízi turizmus fejlesztését szolgáló pályázathoz

Szolnok városa mindig is a vizes sportok fellegvára volt, s ez a jövőben tovább erősödhet annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Szolnokon kívül négy másik önkormányzat írt alá ma a városházán.

2016-05-10

Milliárdos fejlesztéseket hoznak az uniós források Szolnokra is

A Szolnoki Főiskolán tartotta ülését a GINOP Monitoring Bizottság, melyre a házigazda Szolnok polgármesterét és a megye képviselőjét is meghívták. Szalay Ferenc polgármester és Piroska Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke a 2007/13-as ciklus fejlesztéseiről, illetve a 2014/20-as időszak fejlesztési terveiről, valamint a felhasználható uniós forrásokról tartottak beszámolót, majd Rákossy Balázs államtitkárral közös sajtótájékoztatót.

2016-05-06

Nívódíjas óvodapedagógusokat köszöntöttek a városházán

Hat óvodapedagógust köszöntött pénteken Szalay Ferenc polgármester a városházán, mindannyian a közelmúltban vehették át a „Nívó szintet teljesítő óvodapedagógus” díjat. Önök azok, akik gyermekeinket már legkisebb koruktól kezdve a jövőre készítik fel, tanítanak és nevelnek, s közben érzelmi biztonságot is adnak. Gyermekeink jó helyen vannak a szolnoki óvodákban – mondta köszöntőjében Szalay Ferenc.

2016-05-04

Elkészült a negyedik street workout pálya is

A negyedik szabadtéri kondiparkot, azaz street workout pályát adták át szerdán délután a Zagyva-part mellett, a Szolnok ispán körúton. Ezentúl nem kell a városi sportcsarnok melletti vagy a szandai, esetleg a Széchenyi lakótelepi street workout pályát felkeresni a fiataloknak, hiszen a tabáni sportpályák mögött várja őket a frissen átadott kültéri kondipark. Erdélyi Ádám és társainak látványos bemutatója színesítette ezúttal is az eseményt.

2016-05-03

Helyére került a nyilvános illemhely

Kedden délután a Boldog Sándor István körúton, a "Fehérház mögötti területen,  a daru a helyére emelte azt a nyilvános illemhelyet, amely nem csupán akadálymentesített, de padlófűtéssel és biztonsági kamerával is ellátott. Az automata működésű létesítmény hamarosan üzembe helyezik.

2016-05-02

Újítás a Magyar úti parkolóknál

Európa-szerte egyre több városban használják a parkolóhelyek szabályozására azokat a speciális érzékelőket, melyeket a napokban szereltek be a Magyar út végén lévő parkolóöbölben.

2016-04-29

A fiatal vállalkozók szakmai és anyagi támogatásának lehetőségeiről tartottak konferenciát

A „Vállalkozz Magyarország” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföldi régióban című projekt nyitórendezvényét tartották pénteken a városháza dísztermében. A rendezvényt Szabó István alpolgármester nyitotta meg, az előadók között dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési kormánybiztos, országgyűlési képviselő, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott is szerepelt.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app