Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-08-25

Az év polgármestere lett Szalay Ferenc a megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés ünnepi ülését tartották pénteken a megyeháza dísztermében, ahol Kovács Sándor elnök és Berec Zsolt alelnök adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai kitüntető díjait, címeit. A rendezvényen Szalay Ferenc, Szolnok első embere tevékenységéért az Év Polgármestere Jász-Nagykun Szolnok Megyében Díjat vehette át.

2017-08-25

Megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság Szolnokon

A Kossuth téren csütörtök este megtartott ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a XXIV. Női Horgász Világbajnokság, ahol az Alcsi-szigeti versenypályán tizenhét ország 102 versenyzője, köztük az éremesélyesnek tartott magyar női horgász válogatott küzd meg a csapat- és egyéni világbajnoki címért. A város nevében Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket.

2017-08-23

Tekeregtek, okosodtak - minden résztvevő nyert

Játékos, ugyanakkor a Szolnokkal és a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos tudást felfrissítő, bővítő vetélkedőn mérték össze tudásukat kedden délután felsős és középiskolás diákok. Az egyes állomások kézenfekvően a belváros kerékpárútjain lettek kialakítva. Lelkes és okos gyerekek hada teljesítette a pályát, az élen két ifjú hölgy végzett, nyereményük egy-egy 64 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amelyet a Thököly úti Csepel Kerékpárcentrumban vásárolhatnak le.

2017-08-23

Ismét BikeSafe Szolnokon!

Hazánkban több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagyrészük azonosítatlan marad, ezért ritkán kapja vissza a tulajdonosa. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerült, de nyilvántartás nélkül a rendőrség nem tudhatta ki a gazdája, így nem volt kinek visszaadni.

2017-08-22

Új épületbe költözik a felnőtt háziorvosi ügyelet

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található felnőtt háziorvosi ügyelet 2017. augusztus 24-től új épületbe költözik.

2017-08-21

Kerékpáros vetélkedő iskolásoknak

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. augusztus 23-án kerékpáros ügyességi vetélkedőt szervez felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Nyár végi teker(g)ő” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Tourinform Szolnok Iroda és a Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével - tájékoztatta a sajtót Fejér Andor alpolgármester.

2017-08-21

Nagybányára is jutott a Kárpát-medence kenyeréből

Idén először Szolnok testvérvárosa, az erdélyi Nagybánya is kapott a Művésztelep óriáskemencéjében sült kenyekerkből. A nemzeti ünnep jelképének is számító székely pityókás cipót Szabó István alpolgármester úr személyesen adta át a városban rendezett ünnepségen.

2017-08-20

Kisült a 300 kilós óriáskenyér

A legnagyobb székely kemencében, a Szolnoki Művésztelepen kisült a Kárpát-medence 300 kilogrammos óriáskenyere. Diószegi László sepsiszentgyörgyi mesterpék vezetésével hazai és határon túli pékek alkották meg a kenyércsodát, amit vasárnap délután 19 órakor szentelnek, meg, majd osztanak szét.

2017-08-18

Horgász VB Szolnokon

Szolnokon, az Alcsi-Holt-Tisza MOL-bázistelep felé eső részén rendezik meg a női horgász világbajnokságot. A rendezvényről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

2017-08-17

Mindenkihez szólnak az ünnepi programok

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programokat ígért augusztus 20-ra Szabó István alpolgármester, Rózsa József, a főszervező Sportcetrnum igazgatója, valamint a Kárpát-medence Kenyeréval kapcsolatos eseményeket szervező Szolnok TV vezérigazgatója, Pogány Attila.

2017-08-16

Elbúcsúztak dr. Karmazin Györgytől

A Tiszavirág Arénában búcsúzhattak el családtagjai, barátai, sporttársai Szolnok város Ezüst Pelikán díjasától, dr. Karmazin Györgytől. A tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló sportember és sikeres üzletembertől sokszázan köszöntek el.

2017-08-15

Kiváló adatszolgáltató Szolnok

Kiváló adatszolgáltatásért jutalmazta a szolnoki önkormányzatot a Belügyminisztérium.  A minisztérium azokat a településeket részesítette pénzjutalomban, melyek a 2016-os évet lezáró államháztartási adatszolgáltatásukat határidőre, valós tartalommal, megfelelő minőségben teljesítették.

2017-08-14

Szolnok nyerte a Legvirágosabb Úticél címet

A Virágos Magyarországért versenyen belül facebook-os közönségszavazással Szolnok elnyerte a Legvirágosabb Úticél címet. A szavazás augusztus 13-án vasárnap éjfélkor zárult.

2017-08-10

A polgármester is köszöntötte a 8 danos Furkó Kálmánt

A közelmúltban élete újabb jelentős állomáshoz érkezett Furkó Kálmán nyugállományú ezredes: a hatodjára megrendezett, súlycsoportos Shinkyokushinkai Világbajnokságon a World Karate Organization (WKO) illetékes tanácsa egyhangú döntéssel a 8. dan fokozatot adományozta a magyar harcművészeti élet egyik emblematikus alakjának.

2017-08-07 01:00:00

Nyár végi teker(g)ő

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. augusztus 23-án kerékpáros ügyességi vetélkedőt szervez felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Nyár végi teker(g)ő” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Tourinform Szolnok Iroda és a Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével.

2017-08-07

Érkeznek a tankönyvek az iskolákba

Folyamatos a tankönyvek kiszállítása Szolnokon is. Hétfőn a Varga Katalin Gimnáziumba, a Fiumei, Kodály és II. Rákóczi Ferenc általános iskolákba érkeztek meg az új tanévben használatos könyvek, amelyeket hamarosan már a diákok forgatnak haszonnal.

2017-08-04

2017-ben ismét FIBA 3x3-as tornának ad otthont Szolnok

A tavaly megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-bajnoki selejtezők után idén újra nagyszabású kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 19 ország, 25 csapata és 100 sportolója mérkőzik meg a végső győzelemért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 5-6-án kerül sor a Tiszai hajósok terén.

2017-08-02

Elhunyt dr. Karmazin György

Augusztus első napján tragikus hirtelenséggel elhunyt Szolnok város Ezüst Pelikán díjas polgára, a kiváló sportoló és sikeres üzletember, a Bi-Ka Logisztika Kft. alapítója, dr. Karmazin György.

2017-08-02

A roma hagyományokkal ismerkednek a hagyományőrző táborban

Csilingelő nevetés, csillogó gyermekszemek és gyors tempójú gitárzene fogadta a sajtó képviselőit szerdán délelőtt a Tücsök Úti Közösségi Házban, amikor betértek, hogy a  héten rendezett Roma Hagyományőrző Táborról tájékozódjanak. Kozák Ferenc, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat – a tábor szervezőjének elnöke – gyerekekkel körülvéve épp arról beszélt, milyen programok lesznek aznap, s hogyan illik viselkedni a gyerekeknek.

2017-08-01

Hőségriasztás péntekig

Keddtől péntek éjfélig az egész országra harmadfokú hőségriadót rendeltek el, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok.

2017-07-28

Felújítás miatt máshogy járnak a vonatok

Az előttünk álló hétvégén felújításokat végeznek a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal Albertirsa és Ceglédbercel-Cserő közötti szakaszán, ezért korlátozásokat és menetrendi módosításokat vezetnek be - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

2017-07-28

Virágos parkjaival versenyez Szolnok

Szolnok idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre. Az egyre népszerűbb megmérettetés régiós zsűrielnöke csütörtökön pontozta a megyeszékhelyt. Mint mondta: nagyon szép és egyedi megoldásokkal találkozott Szolnokon.

2017-07-27

Családbarát Szolnokért dolgoznak

Családbarát Szolnok programot fogadott el a megyeszékhely közgyűlése. A program ealapvető célkitűzése, hogy Szolnokon a családközpontú szemlélet prioritássá váljon. Ezért többek között erősítik a szolgáltató rendszer családközpontúságát, bővítik a korosztályos programok során, fejlesztik a biztonságos szórakozóhely programot, összehangolják a családokra fókuszáló eseményeket, akciókat.

2017-07-25

Felújították a szolnoki katonai helikoptereket

Teljesen felújítva, tökéletes állapotban érkeztek Szolnokra az Oroszországban felújított MI-17-es helikopterek. A szállító és harci feladatokat egyaránt ellátó gépeket szerdán adta át Simicskó István honvédelmi miniszter.

2017-07-21

A Kossuth tér lezárása a Beer Up Szolnoki Kézműves Sörfesztivál ideje alatt

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2017. július 21-én (péntek) és 22-én (szombat) első alkalommal kerül megrendezésre a „Beer Up Szolnoki Kézműves Sörfesztivál”. A rendezvény ideje alatt a Kossuth tér lezárásra kerül a közúti forgalom elől:
2017-07-20

Lámpa is védi a gyalogosokat a Széchenyin

Csütörtökön délelőtt helyezték üzembe a Széchenyi városrész első közlekedési ámpáit. Az úgynevezett piros iskolánál lévő zebránál, a legforgalmasabb gyalogátkelőnél vált biztonságosabbá a közlekedés.

2017-07-18

Önkéntes tartalékos rendszer létrehozását kezdik meg

Tartalékos szolgálati forma újraélesztéséről tartottak kedden tájékoztatót a városházán a járás polgármesterei részére. A részleteket Gulyás Zoltán dandártábornok, a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese ismertette.

2017-07-17

KRESZ-parkot kapott a Pöttyös ovi

Örömmel tanulás a célja annak a KRESZ-parknak, amelyet hétfőn délelőtt adtak át a Rózsa úti óvodában. Ahhoz, hogy a gyermekek is biztonsággal lehessenek résztvevői a közlekedésnek, érdemes már minél fiatalabb korban megismerkedniük az alapvető szabályokkal, erre ad lehetőséget a táblákkal, közlekedési lámpával ellátott park.

2017-07-14

Megmozgatta az várost a futóverseny sorozat

Az Auriga ÉRTE, a Gördögök SE, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete – a 10 éves Civil Városmarketing Kerekasztal tagjai - 2017-ben is megrendezte – immár ötödik éve - az AURIGA Erdei Futóverseny sorozatot, melynek pénteken tartották díjátadó gáláját.

2017-07-14

C130 Herkules okoz zajt vasárnap hajnalban

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred kijelölt állománya, és más katonai szervezetektől megerősítésként ide vezényelt állományjúnius 19. és július 26. között végrehajtja a Black Swan (Fekete Hattyú) 2017 nemzetközi gyakorlatot, a nemzetközi együttműködés és a különleges műveleti képességek fejlesztése érdekében.

2017-07-13

Egy éve érhetőek el az Észak-Alföldi Jogpontok szolgáltatásai

Egy évvel ezelőtt, 2016. július 1-ével indult el, egy országos hálózat részeként az Észak-Alföldi Jogpontok projekt, mely a régió három megyéjében, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben biztosít jogi szolgáltatásokat.

2017-07-12

Áder János megtekintette Szolnokon a Black Swan katonai gyakorlat bemutatóját

A Black Swan 2017 nemzetközi katonai gyakorlat VIP napján a szolnoki helikopterbázison Áder János köztársasági elnök és Simicskó István honvédelmi miniszter is megtekintette a katonák statikus és dinamikus bemutatóját.

2017-07-11

Ismét regisztrálhatják kerékpárjukat!

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpár felderítését, megtalálását. Erre szolgál a „Bike Safe” elnevezésű program, amely korábban már országosan elindításra került.

2017-07-08

Egy nap felhőtlen kikapcsolódás - vasutasnap Szolnokon

Szolnokon, a MÁV SE Sporttelep rendezik szombaton a 67. Vasutasnapot, a rendezvény fővédnökei Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese és Schwartz István, a MÁV START Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

2017-07-08

Krakkói repülési múzeummal kötött együttműködési megállapodást a RepTár

Újabb történelmi lépcsőfokhoz érkezett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Az elmúlt hónapokban a RepTár megkezdte a tárgyalásokat a nemzetközi partnerekkel, melynek eredményeképp szombaton együttműködési megállapodást kötött a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal.

2017-07-07

Amerikai-magyar fegyverzettechnikai bemutató lesz szombaton Szolnokon

A Black Swan-2017 (Fekete Hattyú) nemzetközi hadgyakorlat 2017. június 19.– július 26. zajlik Szolnokon, amelynek célja a nemzetközi együttműködés és a különleges műveleti képességek fejlesztése.A gyakorlaton amerikai, bolgár, román, szlovén, horvát, szerb és macedón katonai alakulatok is részt vesznek.

2017-07-07

Ingyenes internet Szolnok közterein

A nyár beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, ezért Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elhatározta, hogy a köztereken is hozzáférhetővé teszi az internet nyújtotta információkat és kapcsolattartást. A részletekről Fejér Andor alpolgármester és Kállai Annamária, a Digi Kft. marketing menedzsere beszélt közös sajtótájékoztatójukon.

2017-07-07

Korosztályuk élén a Fiatal Tehetség Program diákjai

225 felső tagozatos kisdiák fejezte be az oktatási évet a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjában, akiknek teljesítményét tanárok és pszichológusok értékelték. A FIT-es gyerekek iskolai eredményei látványosan javulnak, ügyesebbek az időbeosztás terén és eredményesebbek a problémamegoldásban is kortársaiknál. A kis tehetségekkel foglalkozó Program szeptembertől egy új, kecskeméti központtal bővül.

2017-07-07

Fél évszázada gyógyítanak a MÁV Kórházban

Ötvenéves a MÁV Kórház. Ebből az alkalomból tartottak pénteken Jubileumi Ünnepi Tudományos Napot a városháza dísztermében, ezt megelőzően pedig az intézmény parkjában az elmúlt fél évszázadra emlékezve fát ültettek. A rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

2017-07-07

Diplomaátadót tartottak a PAE szolnoki karán

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is zászlóbehozatallal kezdődött a Szolnoki Főiskola ünnepi diplomaátadó szenátusi ülése pénteken délelőtt. A frissdiplomás hallgatókat várja a munka világa: fontos, hogy kitartsanak álmaik mellett, hogy megtalálják azt a hivatást, amelyet szívvel-lélekkel végeznek. A most lezárult szemeszterben a bizottságok előtt 135 fő tett záróvizsgát.

2017-07-06

Idősek otthonába látogattak az Idősügyi Tanács tagjai

Kihelyezett ülését tartotta a Vízpart Körúti Idősek Otthonában az Idősügyi Tanács. Az ülés első részében Buru Györgyné, az egyesített szociális intézmény vezetője tartott tájékoztatót a rendszer működéséről, s válaszolt a felmerülő kérdésekre. Szalay Ferenc polgármesterhez , az Idősügyi Tanács elnökéhez is fordulhattak kérdéseikkel a tanács tagjai.

2017-07-05

Idegenforgalmi jelzőtáblák népszerűsítik a RepTárat

A RepTár a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum 2016-ban elnyerte az „Év Turisztikai Attrakciója” címet. A maga nemében egész Európában egyedülálló szolnoki gyűjtemény az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontja.

2017-07-05

Elkészültek az új parkolóhelyek

Befejeződött a Szolnok Ispán körúti ártézi kút melletti új parkolóhelyek kialakítása, amelyeket már használatba is vehettek az autósok. A parkolók átadását követően a Szolnok Ispán körútnak ezen a szakaszán tábla tiltja a megállást, a járművek két sávban haladhatnak a Várkonyi tér felé. Mindez a forgalom gyorsabb haladását segíti a város egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában.

2017-07-04

Elkezdődött a nyári gyermekétkezetés

A nyári szünetben sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyerekek Szolnokon. Az önkormányzat a nyári szünidei gyermekétkeztetés keretén belül a meleg ebédet július 4. és augusztus 31. között biztosítja 43 munkanapon keresztül. Az ételt az arra jogosultak 9 osztóhelyről tudják elvinni – mondta el mai sajtótájékoztatóján Molnár Iván önkormányzati képviselő.

2017-07-04

Négy tonna élelmiszeradományt kapnak a rászorulók

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Jász-Nagykun-Szolnok megyében 383 gyermek részére jutatta el adományát, melynek ünnepélyes átadása kedden volt, a várost Rehó János önkormányzati képviselő képviselte.

2017-07-03

Kardiológus és pszichiáter főorvos kapta a Kálmándi Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át hétfőn délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2017-07-01

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték

Semmelweis Ignác születésnapján, azaz július 1-én tartják immár hagyományosan az egészégügyben dolgozók ünnepségét. Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban dr. Lippai Norbert megbízott főigazgató köszöntötte az intézmény munkatársait.

2017-07-01

Átmeneti búcsú az ArtJárótól

Átmenetileg, egyetlen esztendőre elbúcsúzhatnak a szolnokiak a sokak által kedvelt művésztelepi rendezvénytől az ArtJárótól. Ennek az oka prózai, jövőre kezdődik ugyanis a művésztelep teljes rekonstrukciója, így legközelebb két év múlva szervezik meg a programokat.

2017-06-30

Kilencven éves nevelőanyát köszöntöttek

Bár sajátja nem lehetett, hét gyermeket nevelt fel Dongó Józsefné. Az egykori nevelőanyát, aki ma a Tószegi Úti Gondozási Központban lakik, Szalay Ferenc polgármester köszöntötte kilencvenedik szüetésnapján.

2017-06-29

Adomány a várkonyi alkotóháznak

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, valamint a Szolnoki Művésztelep alkotóinak összefogásából játékonysági árverést és koncertet tartottak. Az összegyűlt pénz ma adták át az érintetteknek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app