Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2016-09-08

Üzletek, lakások és kávézó épül a Tiszaliget kapujában

A Tiszaliget, városunk pihenő, sport és oktatási központja folyamatosan szépül és gazdagodik. Megújult a stadion, a főiskola épülete, megépült a Vízilabda Aréna és Tiszavirág gyaloghíd. A liget kapujában évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotú egykori Moment diszkó épülete régóta várta „megmentőjét”, aki meg is érkezett: a magánberuházó csütörtökön Szalay Ferenc polgármestert kalauzolta a helyszínen, s ismertette vele, illetve a sajtó képviselőivel terveit.

2016-09-07

Idén Brazília a díszvendége a Gulyásfesztiválnak

Szeptember 8-tól 11-ig ismét gulyásillattal és programokkal telik meg a Tiszaliget, ahol többszáz bográcsban több ezer liter gulyás fog főni. A város idegenforgalmi szempontból is legfontosabb rendezvényéről Szalay Ferenc polgármester és a szervezők, Csányi Sándor, illetve Királyházi Andor beszélt szerdai sajtótájékoztatójukon.

2016-09-07

Értéket teremtenek a közfoglalkoztatottak

A megyei kormányhivatal ebben az évben is megrendezte a II. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítását Szolnokon, a Kossuth téren. A szerda reggeli megnyitón dr. Hoffmann Imre államtitkár, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester értékelte a közfoglalkoztatást.

2016-09-07

Folytatódnak az útfelújítások

Az Ady Endre út és a Baross út felújítását követően sem álltak le a Modern Városok Program keretében megvalósuló rekonstrukciós munkálatok. Ezekben a napokban, hetekben is több helyszínen kell ideiglenes forgalomkorlátozásokra számítani.

2016-09-05

Húsz éves az Impulzus Egyesület

Idén húsz esztendeje annak, hogy bejegyezték az Impulzus Egyesületet, melyet 7 középfokú tanintézet, azok pedagógusai és más szakemberek hoztak létre. Hétfőn délután ezt a szép évfordulót ünnepelték a civil házban.

2016-09-05

REPtár Interaktív Repülőmúzeum belépőt nyertek

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szervezésében Szolnok Napja alkalmából a látogatóknak lehetőségük nyílt Szolnok fejlesztéseiről szóló kvíz kitöltésére.

2016-09-02

Boldog 160. születésnapot!

Kerek évfordulót ünnepel a Máv Járműjavító Szolnokon. Azt szinte már minden szolnoki tudja, hogy a város napját nem véletlenül szeptember elsején tartjuk: ekkor adták át 1847-ben a Budapest-Szolnok vasútvonalat.

2016-09-02

Koszorúzással kezdődött az ünnepségsorozat

A Széchenyi városrész kopjafájának megkoszorúzásával kezdődött a városnapi megemlékezések sora. A nap során a vasútállomásnál és a katonai temetőben helyezté el a megemlékezés virágait.

2016-09-02

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

Szolnok város legrangosabb elismeréseit, az Ezüst Pelikán-díjat és a Szolnok Város Díszpolgára címet adták át csütörtök este a Szolnok Napja alkalmából rendezett gálaműsoron, melynek ezúttal is az Agóra adott otthont. Az Ezüst Pelikán-díjat első alkalommal ítélték oda posztumusz.

2016-09-02

Megnyílt Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum

Megnyílt csütörtökön Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum. A honvédelmi miniszter egyedülálló gyűjteménynek nevezte 2,7 milliárd forintból épült létesítményt.

2016-09-01

Az Anconai szerelmesekkel nyitja az évadot a Szolnoki Szigligeti Színház

Az Anconai szerelmesek című vígjáték lesz a Szolnoki Szigligeti Színházban új évad első bemutatója szeptember 23-án, a darabot Molnár László rendezésében mutatják be - mondta a teátrum igazgatója a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen.

2016-09-01

Rakvere képviselői is részt vesznek a RepTár megnyitóján

A Szolnok napi rendezvénysorozatra érkezett rakverei vendégeket fogadta a városházán Szalay Ferenc polgámester és Szabó István alpolgármester. Észtországi testvérvárosunk képviselői a RepTár átadására is meghívást kaptak.

2016-09-01

Becsöngettek

A Liget úti általános iskolában tartott városi tanévnyitó ünnepségen már izgatottan mozgolódtak a diákok, örömmel üdvözölték osztálytársaikat, tanáraikat szerda délután. Az új tanévet közel 12 ezer fiatal kezdi meg Szolnok általános és középiskoláiban, közülük több, mint hatszázan első alkalommal ülnek iskolapadba.

2016-08-31

Térfigyelő kamera őrzi a vandálbiztossá tett támfalmúzeumot

Nem sokkal azt követően, hogy két éve átadták Szolnok belvárosában a megújult Tisza-parti sétányt - mely beruházás egyúttal egy magasabb szintű árvízvédelmet jelent -, vandálok megrongálták a régi támfal megőrzött részét fedő üveglapokat. A közelmúltban a Kötivizg helyreállította az üvegfelületet, ebből az alkalomból Szalay Ferenc polgármester és Lovas Attila vízügyi igazgató tartott sajtótájékoztatót a régi támfalnál.

2016-08-31

Óriásplakát kiállítással nyit az 56-os emlékév Szolnokon

2016-ot az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította a kormány. Szolnok városa az 1956-os forradalom eseményeinek meghatározó helyszíne volt, ezért úgy természetes, hogy városunk nagyszabású programsorozattal kíván csatlakozni az emlékévhez – mondta sajtótájékoztatóján Falusi Vajk önkormányzati képviselő.

2016-08-29

Programkavalkád Szolnok Napján

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal 1847. szeptember 1-én nyílt meg. A történelmi dátum előtt tiszteleg Szolnok és rendezi meg évről évre Szolnok Napját. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatón szólt Szalay Ferenc polgármester.

2016-08-29

A munka érték, a piacképes tudás a jövő garanciája

Négy évvel ezelőtt indította el a Nemzetgazdasági Minisztérium Nyári Diákmunka elnevezéssel munkaerő-piaci programját, amely ebben az évben is sok diákot vonzott. A programban önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vettek részt, az állami támogatás mértéke 100%-os volt. A munkaidő napi 6 órás volt, amelyet 2-3 hetes időszakokban töltöttek el a fiatalok.

2016-08-25

Jól haladnak az útfelújítások, változik a forgalmi rend két utcában

Közel fél évvel ezelőtt kezdődtek meg az azóta egyre látványosabbá váló út-, illetve járda felújítási munkák Szolnokon, azóta jó néhány utca kapott új aszfaltburkolatot, s nagyon sok járda is megszépült. Mindez forgalmi korlátozásokkal járt és jár, de az eredmény magáért beszél – mondta Szalay Ferenc polgármester a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásról szóló sajtótájékoztatóján. Az Ady Endre út felújításával párhuzamosan vasárnap megváltozik az Arany János és a Dózsa György utcák haladási iránya – jelentette be a város első embere.

2016-08-24

Forgalom átállítás

2016. augusztus 28-án (vasárnap) 9 órától a Kossuth Lajos utat az Ady Endre úttal összekötő egyirányú utcapáros, az Arany János és a Dózsa György út haladási irányát megfordítjuk.

2016-08-24

Megújul a Simon Ferenc úti bölcsőde Szolnokon

Több mint kétszázmillió forintból újul meg Szolnokon a Simon Ferenc úti bölcsőde, a beruházásnak köszönhetően 28 hellyel bővül a jelenleg 56 személyes intézmény - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.
 
 
2016-08-23

Kolozsvárra is jutott szolnoki kenyér

Kolozsvárott a Szent Mihály templomban áldották meg azt a háromszáz kilós székely pityókás kenyeret, melyet Szolnokon, a Művésztelepen lévő kemencében sütöttek ki.

2016-08-20

Ünnepeljük együtt Szent István napját!

A hagyományokhoz hűen Szent István napján sokszínű programokkal várjuk a szolnokiakat. A Tisza parkban egész napos játszóházzal, vetélkedőkkel és a Fülemüle zenekar műsorával várjuk a gyermekeket.

2016-08-18

Zárva a Sóház út!

Az augusztus 20-i rendezvények miatt lezárták a forgalom elől a Sóház utat! Az Ady Endre út és a Baross út felújítása miatt célszerű kerülőútként a Szolnok ispán körút - Szántó körút irányában kerülni!

2016-08-17

Mesterkurzus a zeneiskolában

Szolnok város önkormányzatának támogatásával 2016. augusztus 15-18. között rendezik meg Szolnokon a Bartók Béla Zeneiskolában az első vonós mesterkurzust. A kurzus vezetői Berényi Zsuzsa hegedűművész és Banda Pál csellóművész.

2016-08-17

Felhívás

A 2016 augusztus 20-i városi ünnepi rendezvényen ismét részt vesznek a Szolnokon települő katonai alakulatok a vízi-légi parádé keretein belül. Idén világbajnokokat is láthatunk a Tisza parton

2016-08-15

Elköszönt Szolnoktól a tábornok

Pályafutásom során pontosan annyi felszállásom volt, mint amennyi leszállásom. Jelentem, befejeztem – mondta Lamos Imre dandártábornok, a szolnoki helikopterbázis nyugdíjba vonuló parancsnoka a hétfői ünnepélyes állománygyűlésen. Szolnok város Ezüst Pelikán díjasától Szalay Ferenc polgármester is elbúcsúzott.

2016-08-15

Induhat a Mester úti fejlesztés

Szolnok város közgyűlése egy fontos, jelentős beruházás elkezdéséről döntött augusztus 15-i soron kívüli közgyűlésén. A Szolnok városának biztosított uniós (TOP) keretből elsőként a Mester úti beruházás valósulhat meg. Ennek támogatási szerződését a közgyűlést követően alá is írta Szalay Ferenc polgármester.

2016-08-12

Díszpolgárától búcsúzott a város

Szurmay Ernő neve és munkássága fogalom volt Szolnokon. A közelmúltban elhunyt egykori iskola- és könyvtárigazgató, pedagógustól, a megyeszékhely díszpolgárától az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban búcsúztak el tisztelői, valamint a város vezetése.

2016-08-12

A légierő kiválóságait köszöntötték

Nagyboldogasszony, azaz a reülők védőszentjének napján tartják hagyományosan a Légierő és Repülőfegyvernem Napját a katonák. Ezúttal Szolnokon rendezték az országos ünnepséget.

2016-08-12

Ezúttal a Baross úton indul a felújítás

Pénteken a reggeli órákban elkezdődött a Baross út burkolatának felújítása. Az aszfalt marását a Batthhyány út irányából a Szapári úti csomópont felé kezdték el. Az autósforgalmat jelzőőrök segítik.

2016-08-11

Már festik az Ady Endre út burkolati jeleit

Az Ady Endre út Thököly út és Fiumei út közötti szakaszán már elkészült az új útburkolat. Ezeken a szakaszokon elkezdődött az útburkolai jelek felfestése.

2016-08-09

Ady Endre út aszfaltozása - forgalmi változások!

Az Ady Endre út aszfaltozása miatt jabb forgalmi változásokra kell számítaniuk az autósoknak Szolnokon! A Boldág Sándor István körút (volt Ságvári) Várkonyi tér és Ady Endre út közötti szakasza  csak a Várkonyi tér felől közelíthető meg átmenetileg.

2016-08-09

Búcsú Szurmay Ernőtől

Szolnok díszpolgárának, Szurmay Ernőnek a búcsúztatója augusztus 12-én pénteken 14 órától lesz az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ földszinti nagytermében.

2016-08-08

Tanulj, hogy boldogulj! - ösztöndíjat alapított egy pénzváltó Szolnokon

Ösztöndíjprogrammal segít felső tagozatos szolnoki diákokat egy pénzváltással foglalkozó vállalkozás megyeszékhelyünkön működő üzlete. A kezdeményezés még tavaly év végére nyúlik vissza, az azóta eltelt időben Szolnok önkormányzatával együttműködve kidolgozták a program részleteit, s kiválasztották a támogatásban részesülő első diákokat is.

2016-08-05

Autósok figyelem!

Az Ady Endre út Gárdonyi G. és Fiumei u. közötti szakaszának aszfaltozása miatt jelzőőrös irányítás mellett lesz biztosított a kétirányú forgalom a jövő héten. A munkálatok alatt lezárják a Kolozsvári utat a Kút utcai csatlakozásnál, így a Kolozsvári úti taxiállomás nem üzemel. A Gárdonyi G. utcából a Kút utcánál a jobbra kanyarodás tilos lesz.
2016-08-05

Változnak a helyi és helyközi járatok útvonalai

2016. augusztus 8-án 7 órától megkezdődik az Ady Endre út autóbuszállomás előtti szakaszának aszfaltozása, mely az ONIX Centertől teljes szélességben a Móra Ferenc úti megállóig tart. Ennek megfelelően a Boldog Sándor István krt.- Ady E. csatlakozása szintén új burkolatot kap.

2016-08-04

Nyílt napot tart az MCC Fiatal Tehetség Programja Szolnokon

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjának szolnoki központja július 12-én és augusztus 9-én szeretettel várja mindazokat, akik szeretnének betekinteni a felső tagozatos diákok számára élményközpontú és iskola mellett végezhető foglalkozásokat nyújtó, ingyenes képzések világába.
2016-08-03

Szolnoki szimfonikusokkal a zene szárnyán

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket Szolnokon. Az idén ötödik alkalommal élvezhetik a zenerajongók a szabadtéri muzsika örömeit, hiszen ismét zeneszó invitálja őket a Tisza partjára.

2016-08-03

Szúnyoggyérítés

Ismét földi és légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Szolnokon - a tervek szerint - 2016. augusztus 6-án, naplemente előtt másfél órával.

2016-08-02

Elhunyt Szurmay Ernő

Pótolhatatlan veszteség érte a várost: elhunyt Szurmay Ernő, városunk díszpolgára, a Verseghy Kör örökös elnöke, a szolnoki oktatás, közművelődés jelentős alakja.

2016-08-02

Elfogadták a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport 2016. május 30-án alakult meg konzorciumként 11 taggal. A közszférát az önkormányzat és négy szervezete, a civil szférát két civil és egy egyházi szervezet, a vállalkozásokat három KKV képviseli.

2016-07-29

A válságkezelést tanulmányozták a nyári egyetem hallgatói

A XVI. Euroatlanti Nyári Egyetem záró rendezvényét tartották pénteken a Széchenyi lakótelepen lévő MH Béketámogató Kiképző Központban, ahol nyolcvan hallgató vette át az akkreditált továbbképzési programon való részvételt igazoló tanúsítványt. A várost Szabó István alpolgármester képviselte az eseményen.

2016-07-29

Új csecsemőotthon épülhet Szolnokon

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást jelentetett meg, amely a gyermekotthonok kiváltását, gyermekotthonok korszerűsítését, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozását szolgálja közel 3 milliárd forintos keretösszegben.

2016-07-27 11:56:00

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszán, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget - közölte dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, fejlesztési kormánybiztos Szalay Ferenc polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján.

2016-07-27

Macival a világ körül – beteg gyermekeknek gyűjt Légrádi Márk

A rákóczifalvi Macimúzeum Légrádi Márkot, egy földkörüli vitorlásútra készülő hajóskapitányt látott vendégül kedden.

2016-07-27

Felújítják a futópályát a szabadidőparkban

Néhány napja nagy a mozgolódás a Tallinn városrészben lévő Wágner úti Szabadidőparkban.

2016-07-22

Megnyílt a Sörárium - kiváló sört főznek a városháza pincéjében

Sörárium néven a sör és a sörfőzés történetét bemutató, a városháza pincerendszerének felújításával és átépítésével kialakított interaktív sörmúzeum nyílt pénteken Szolnokon.

2016-07-21

Szolnoki lány lesz az Anna-bál szépe?

A reformkori Magyarország egyik legszebb hagyományát felelevenítő társadalmi eseményt, az Anna-bált július 23-án rendezik kulturális testvérvárosunkban, Balatonfüreden, ahol ebben az évben Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviseli.

2016-07-21

Rendszeres rongálják a Széchenyi parkot

Az elmúlt években másfél milliárd forintból valósult meg a Széchenyi városrész rehabilitációja, melynek részeként utakat, járdákat újítottunk fel, megszépült és korszerűsödött a Zöld Ház, illetve a Széchenyi István Gimnázium, valamint új parkokat alakítottunk ki. Sajnos azonban ismeretlenek a gróf Széchenyi István emlékparkban található automata öntözőrendszert három alkalommal is megrongálták a közelmúltban.

2016-07-20

Utolsó simítások a városházán

A Sörárium építési munkálatai, illetve a szolnoki városháza homlokzatának, valamint tetőszerkezetének felújítása miatt az épület udvarát hosszú hónapokig számos munkagép és építőanyag foglalta el.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app