Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-02-16

Átépítik a Szabadság téri csomópontot

Hamarosan megkezdődik a Szabadság téri csomópont átépítése – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Fejér Andor alpolgármester.

2017-02-16

Lakossági fórum - Mester út és környéke...

Tisztelettel meghívjuk Önt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megvalósuló TOP-6.1.5-15-SL1-2016-00001 azonosítószámú „Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló fejlesztése” című projekt lakossági fórumára.
2017-02-16

Elfogták a gördeszkás fiú szobrát megrongáló férfiakat Szolnokon

A szolnoki rendőrök széleskörű adat és információgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként három napon belül azonosították a rongálás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

2017-02-15

Elbúcsúztak Hollóy Tamástól

Barátai, tisztelői, hozzátartozói vettek végső búcsút ma délben közelmúltban elhunyt Hollóy Tamástól, a Szolnoki Dózsa szakosztály-igazgatójától, a Szolnoki MÁV SE egykori elnökétől, kiváló súlyemelőtől.

2017-02-15

Véget ért a Jégvirág adománygyűjtő akció

Szeretettel telt meg a jégvirág adománygyűjtő akció első szív-szirma-fogalmaztak a mai átadó ünnepségen. Az Aba-Novák-Agóra Kulturális Központ januárban meghirdetett akciójára több mint fél millió forint értékű adomány érkezett.

2017-02-14

Rotarysok a RepTárban

Rotary diákok érkeztek Szolnokra nyelvi táborba. A közel negyven fiatalt változatos programokkal várták a szervezők, szerdán a RepTárban tettek látogatást, ahol Szabó István alpolgármester köszöntötte őket.

2017-02-13

Megkezdődnek az egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai

2017. február 15-én, szerdán megkezdődnek a Piroskai úti és Tószegi úti egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai. A befejezés várható időpontja: 2017. május 19.

2017-02-13

Szolnok is képviselteti magát 40. Utazás Kiállításon

Szolnok is képviselteti magát márciusban, a fesztiválturizmus jegyében megtartandó 40. Utazás Kiállításon, ahol látványos, egyedi standdal, játékokkal, nyereményekkel és nem utolsó sorban hazai habos islerrel várnak minden kedves érdeklődőt!

2017-02-11

Évértékelőt tartott a képviselő

Rezák László bő egy esztendővel ezelőtt nyerte meg az önkormányzati választásokat. Évértékelő lakossági fórumán Fejér Andor alpolgármesterrel a 6-os választókörzetben történtekről tájékoztatták a kertvárosi fórumra érkezőket.

2017-02-08

Felújítás kezdődik a piacnál

Elkezdődik a piaccsarnok Boldog Sándor István krt. felőli járdájának és a külső elárusító területnek az aszfaltozása.
2017-02-08

Megyei Foglalkoztatási Paktum

Fontos állomásához érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum. A 32 tag 2017. február 7-én Szolnokon a Megyeházán írta alá a Paktumszervezet alapító dokumentumát, az együttműködési megállapodást. 

2017-02-07

Energy School találkozó Szlovéniában

A szlovéniai Celjében egyeztették az iskolák energia gazdálkodásának ésszerűsítését az Energy School projekt tagjai. Szolnokot Szabó István alpolgármester és Magyar Anikó az önkormányzat nemzetközi referense képviselte.

2017-02-06

Két Stradivari-hangszer is hallható lesz a szolnoki szimfonikusok koncertjén

Egy Stradivari-cselló és egy Stradivari-hegedű hangja is hallható lesz a Szolnoki Szimfonikusok Arcok című hangversenyén február 6-án, hétfőn, a Tisza-parti város Aba-Novák Agóra Kulturális Központjában

2017-02-06

Figyelemfelhívás vízkárok megelőzésére!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több települést is belvízzel fenyeget az olvadás. A fagyos földfelszín nem engedi beszivárogni a kiolvadt havat és az esővizet, a hó olvadása miatt fokozottan telítődnek a vízelvezető árokrendszerek. 

2017-02-03

Népek meséit állítják színpadra a szolnoki diákok

Nyolc esztendővel ezelőtt, 2010-ben Az ember tragédiáját adták elő a diákszínészek a Szigligeti Színházban. Ezzel indult útjára, a ma már országos sikert arató Ádámok és Évák ünnepe. A szolnoki teátrum idén ismét útjára indította színjátszó versenyét. Tizennégy színjátszó csoport áll majd színpadra február 8-án. Az ember tragédiája, a bibliai történetek és a regék, mondák, népmesék után ezúttal népek meséit dolgozzák fel.

2017-02-01

A cianidszennyezésre emlékeztek Szolnokon

Emlékezzünk, hogy soha ne történhessen meg a tragédia! – szól immár tizenhét esztendeje február első napján a figyelmeztetés. A Tisza Élővilágának Emléknapján arra a cianidszennyezésre emlékezünk, mely súlyos károkat okozott a szőke folyó élővilágának.

2017-01-31

Csempésszen színt a mindennapokba - újra primulavásár

Lassan, nagyon lassan magunk mögött hagyjuk a telet, a hetek óta tartó szokatlan hidegnek is a héten várhatóan vége. Ebben a didergős, szürke időben felüdülés jelenthet színes virágokkal dekorálni otthonunkat vagy irodánkat, s a Valentin nap közeledtével érdemes kedvesünkre is gondolni.

 

2017-01-30

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy elkészült aSzolnok településrendezési tervek 2016. évi részmódosítása és a Thököly út menti gazdasági terület szabályozási tervének egyeztetési dokumentációja.

2017-01-28

Gazdaköri beszámoló Szandán

Az idei év első hivatalos ülését tartotta a szandaszőlősi Bereczki Máté Gazdakör. A városrész meghatározó egyesületének ülésére ellátogatott Szalay Ferenc polgármester is.

2017-01-28

Aerobic - központtá válik a Széchenyi?

A Széchenyi Lakótelepért Egyesület a közelmúltban megannyi tehetéges, ügyes ifjú hölggyel bővült, vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy az egyesület szárnyai alá vette a piros iskola aerobicosait. Szombaton egy nagyszabású versennyel ünnepelték ezt a változást.

2017-01-28

Teáján keresztül mutatkozik be Tajvan

Tajvan, vagy ahogyan régen nevezték, Formosa különleges kultúrájának egyik büszkesége a tea, s az ahhoz kapcsolódó hagyományok. Most ezt a világot mutatja be egy látványos tárlaton a Damjanich Múzeum tajvani és hazai partnerei segítségével.

2017-01-27

Újra várják a korcsolyázókat a Holt-Tiszán!

A Szolnoki Sportcentrum ezen a hétvégén is kellemes zenével és meleg teával várja a korcsolyázni vágyókat szombaton és vasárnap 13 és 17 óra között a holtág jegén.

2017-01-26

Képzőművészeti kreatívpályázatot hirdet a RepTár

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum pályázatot hirdet Vitéz Nagybányai Horthy István repülő főhadnagy domborművének méltó elhelyezésére a RepTár területén belül.

2017-01-26

Gyászszünettel kezdődött a szolnoki közgyűlés ülése

A múltheti olaszországi busztragédia magyar áldozatainak tiszteletére, valamint a közelmúltban elhunyt egykori szolnoki képviselő, Csépány Sándor emlékére gyásszünettel kezdődött a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

2017-01-25

Ötéves az Oltalom Idősek Otthona

Öt éve működik kiválóan, a benne élők megelégedésére a Szolnoki Oltalom Idősek Otthona a Kertvárosban. A bensőséges ünepségen a megyeszékhely önkormányzatát Szabó István alpolgármester és Rezák László önkormányzati képviselő képviselte.

2017-01-23

TÁJÉKOZTATÓ

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása alapján a szolnoki, Ady Endre úti automata mérőállomás adatai szerint a szálló por koncentrációja Szolnok belvárosában 2017. január 21-től meghaladta a vonatkozó küszöbértéket.

2017-01-23

Nyílt nap a Pallasz Athéné Egyetemen

Nyílt napot tart 2017. január 24-én, kedden a Pallasz Athéné Egyetem (PAE). Kecskeméten és Szolnokon nemcsak az összes kar lesz kinn, hanem a duális partnerek is. Így a szülők, és a diákok első kézből kaphatják meg a legfontosabb információkat.

2017-01-23

A városházára is kitűzték a fekete zászlót a nemzeti gyásznapon

A szombati kormánydöntés alapján nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.
 
2017-01-22

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

A tizenhat halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset áldozataira emlékezve egy perces néma főhajtással kezdődött Szolnok városnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gálaműsora vasárnap az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen adják át minden évben a megyeszékhely legrangosabb díjait, elismeréseit.

2017-01-21

Dombormű őrzi Szurmay Ernő emlékét

Szolnok díszpolgárának, a tavaly elhunyt egykori iskolaigazgatónak, Verseghy-kutatónak, a kiváló könyvtárigazgatónak, Szurmay Ernőnek a bronzból készült portréja is bekerült a Damjanich János Múzeum Pantheonjába.

2017-01-20

Kerékpárút - ebben a hidegben nem ajánlott!

A rendkívül hideg időjárás miatt nincs biztonságos síkosságmentesítési módszer a kerékpárutak esetében, így a megyeszékhely hivatal nem javasolja, hogy a kerékpárutakat használják a szolnokiak.

2017-01-20

Sikeres lett a családi vállalkozás

Lits Józsefné neve nem ismeretlen a varrodák világában, az ő irányításával lett sikeres vállalat az Euroszol is. Új, családi vállalkozásuk immár Startker néven pénteken nyitotta meg varrodáját az egykori cukorgyár egyik épületében.

2017-01-19

Kezdődik a Szegő felújítása

Február 15-én adják át teljesen kipakolva, kiürítve a Szegő Gábor Általános Iskolát a kivitelezőnek. Ekkor kezdődik ugyanis az intézmény szeptember 13-ig tartó felújítása.

2017-01-18

Parkolás, Véső út: lakossági fórum a Rákócziban

A Véső úti beruházás az egész lakóövezetet megváltoztatja, mégpedig pozitív irányban – mondta szerdai, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában rendezett lakossági fórumán Szabó István alpolgármester, egyben a városrész önkormányzati képviselője.

2017-01-16

Tüzelővel segíti a város a rászoruló családokat

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa – mondta Szalay Ferenc polgármester annak apropóján, hogy a leghidegebb időszakban ismét tűzifát kaphatnak a nehézséggel küzdők az önkormányzattól. A napokban kiszállított tűzifából mintegy 300 megyeszékhelyen élő család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segítik.

2017-01-12

Magyarrá lett az ausztrál vízilabdás

Magyar állampolgár lett az ausztrál születésű vízilabdázó, Aaron Younger. A Szolnoki Dózsa játékosa Szabó István alpolgármester előtt tette le az állampolgársági esküt.

2017-01-11

Megtörtént a Pallasz Athéné Egyetem PPP konstrukcióinak kiváltása

Megtörtént a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának főépületét és kollégiumát érintő PPP (public-private partnership) szerződések kiváltása. Mindez a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma mintegy bruttó 5 milliárd 383 millió forint támogatásának köszönhető – hangzott el az intézmény szolnoki karán tartott sajtótájékoztatón. A részletekről Dr. Ailer Piroska rektor, dr. Solti Péter miniszteri biztos és Szalay Ferenc polgármester beszélt szerdán.

2017-01-11

A doni katasztrófában elesett hősökre emlékeztünk

A doni áttörésre, a II. világháború magyarok számára legtöbb halálos áldozatot követelő csatájára emlékeztek a Tiszai hajósok terén. A hetvennégy évvel ezelőtti katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, ez történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt.

2017-01-09

Főhajtás Hanzély Pál emléktáblája előtt

Hanzély Pál hőstettére emlékeztek azon az ünnepségen, amelyet ma délelőtt tartottak a főhadnagy egykori laktanyájának falán a József Attila-Százados út sarkán elhelyezett emléktáblánál. A hős katonatiszt 90 esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

2017-01-07

Veszélyes a szabadvizek jegén tartózkodni

Továbbra is veszélyes a befagyott szabadvizek felületén tartózkodni, mert még nem szilárdult meg eléggé a jég - közölte pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2017-01-06

Figyeljünk egymásra a krízishelyzetben!

A hét végére jelentős lehűlés várható, mely fokozott kockázatot jelent az egyedül élő idős embereknek és a fedél nélkül élőknek. Ebben az időszakban a hajléktalanok, idősek és egyedül élő emberek a legveszélyeztetettebbek. Intézmények és magánszemélyek összefogására van szükség ahhoz, hogy közülük minél kevesebben kerüljenek krízishelyzetbe.
2017-01-06

Teendők rendkívüli hideg idején

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

2017-01-05

Szolnok az Év települése, Rozmaring díjas a Galéria étterem

A Szolnoki Galéria étterem csütörtökön díjátadó helyszíne volt: Szalay Ferenc polgármester adta át az étterem vezetőjének, Fülöp Attilának a Virágos Magyarország versenyen elnyert Rozmaring díjat. A díjjal a kiemelkedő gasztronómiai kínálatú, esztétikus környezetű vendéglátóhelyeket ismerik el a szakemberek.

2017-01-04

Városmarketingről a vállalkozói klubban

A Brandatti Vállalkozói Klubjának tagjai kéthetente találkoznak a Söráriumban, ahol különböző témákban hallgathatnak színvonalas előadásokat. Szerdán Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere érkezett a klubba, aki a város marketing stratégiáját ismertette, prezentációját követően Harcsa Béla, a Szolnok Televízió főszerkesztője mutatta be a város televíziójának felépítését, működését.

2017-01-04

Vigyázat, csaló!

Sajátos trükkel csaltak ki egy önkormányzati lakásra váró családtól 310 ezer forintot. Az önmagát egy ingatlaniroda tanácsadójának kiadó elkövető előzetesen pénzt kért hivatalos költségekre, önkormányzati tulajdonú lakások bérbe vételére, illetve megvásárlására.

2017-01-03

Hetedszer indul Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!

Hetedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat. Erről számolt be az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban tartott sajtótájékoztatón Dr. Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos, a zsűri két tagja: Dr. Bedros J. Róbert, és Dr. Kasler Miklós professzorok, valamint B. Király Györgyi projektvezető.

2017-01-02

Szolnoki idősek is tapsolhattak Mága Zoltánnak

Mága Zoltán fantasztikus újévi koncertjével indult a 2017-es esztendő száz szolnoki nyugdíjas számára, akik a világhírű hegedűművész által felajánlott jegyeknek és az önkormányzat által biztosított busznak köszönhetően jutottak el a gálaestre.

2016-12-28

A nehéz sorsú gyerekeknek jár az ingyenes ebéd

A téli szünetben sem maradhat éhes gyermek - ezért is fontos a kormányzat által finanszírozott közétkeztetési program. A rászoruló családok gyermekei nem csupán iskolaidőben, hanem a szünetekben is kapnak napi egyszeri meleg ételt, nincs ez másként Szolnokon sem.

2016-12-25

Akik az ünnepek alatt is ránk vigyáznak

Ugyan szenteste látszólag megáll az élet, vannak emberek, akik még ilyenkor is ránk vigyáznak. Az ő munkájukat ismerte el jelképesen december 24-én délelőtt Szalay Ferenc polgármester, dr. Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke és Falusi Vajk, önkormányzati képviselő.

2016-12-23

Meleg ételt kapnak Szolnokon is a rászoruló gyerekek a szünidőben

A tavaszi, nyári és őszi szünethez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünetben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szabó István alpolgármester az ételosztás egyik helyszínén, a Liget úti iskolában.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app