Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fejlesztésekkel javítják a katona józsef utcai szegregátum helyzetét

 

A TOP-6.9.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámú, „A Katona József utcai szegregátum komplex humán fejlesztése” tárgyú projekt – mely az infrastrukturális projekt kiegészítése - 2018. április 25-én Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt megvalósítása során javul a területen élők társadalmi felzárkózása.
Az infrastrukturális beavatkozásokat a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki.

A pályázat konzorcium formájában valósul meg. A Közgyűlési döntést követően a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálattal került megkötésre a konzorciumi együttműködési megállapodás.

A fejlesztés hatására az alábbi szakmai tartalmak megvalósulására nyílik lehetőség:

 • együttműködés a közösségi- és egyéni szintű társadalmi integráció feltételeinek megteremtésére
 • folyamatos szociális munka
 • törekvés a foglalkoztatás elősegítésére,
 • törekvés a kora-gyermekkori, gyermekkori- és formális oktatáson kívüli fejlesztésre és az oktatás fejlesztésére,
 • törekvés az egészség fejlesztésére,
 • szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása,
 • bűnmegelőzést, a közbiztonság javítását elősegítő programok,

A programhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések során a területen kialakításra kerülő Szolgáltató Pont biztosítja majd a helyszínt a szolgáltatások elérhetőségére, azok kapacitásbővítésére.

A program megvalósítása a területen élők mindennapi élethelyzetét könnyítheti.

A projekt célja a szegregátum fokozatos felszámolása, melyet az életkörülmények javításával, a közszolgáltatások hozzáférhetőségével kívánunk elérni. A projekt a területen élő, közel 200 főt kívánja elérni, valamint lehetőséget biztosít a hasonló sorban lévő környékbeli lakosok bekapcsolódására is.

 A Szolgáltató Pontban megvalósuló programok:

 • a városrészt érintő közösségi rendezvények;
 • motivációs és személyiségfejlesztő tréningek;
 • OKJ-s képzések;
 • csináld magad klub, ahol a résztvevők megtanulhatják, hogyan végezzenek lakásukban, környezetükben kisebb felújítási munkákat;
 • élménypedagógiai foglalkozások: gyerekek iskolai felzárkózását segítő kiegészítő oktatási és készségfejlesztési programok;
 • egészségfejlesztéshez kapcsolódóan célzott szűrővizsgálatok
 • klubfoglalkozás-sorozat, melyek tervezett témakörei: család-egészségügyi, háztartási, egészséges életmód-táplálkozás-, tudatos vásárlói magatartás, szenvedélybetegségek megelőzése, csecsemő-, és gyermek-gondozás területei;
 • Társadalmi bűnmegelőzési akadémia programsorozat (célja, hogy az áldozattá válás kockázatát csökkentse, illetve az egyes rendvédelmi szervezetek munkáját megismerjék a résztvevők)

A projekt várható befejezése: 2020. május 31.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnok is a kultúrát ünnepelte

2022-01-22

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében tartotta kultúra napi ünnepségét Szolnok város önkormányzata. Ez a nap hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is egyben.

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

2022-01-17

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Lakossági tájékoztató

2022-01-13

Tájékoztató Szolnok, kanyarodó sávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése a Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézet országos közúti kapcsolatának javítása érdekében.

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

2022-01-12

Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban

2022-01-11

A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.