Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Milléri turisztikai célterület elérhetőségét szolgáló út fejlesztése

TOP-6.1.4-15-SL1-2016-00002

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március 09-ei ülésén tárgyalta és 52/2016. (III. 9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Milléri turisztikai célterület elérhetőségét szolgáló út fejlesztése” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.1.4-15 „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.1.4-15-SL1-2016-00002 azonosító számon regisztrált, majd 2016. szeptember 19-én befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága2016. november 15-én kelt támogatási döntés szerint 740.000.000,- Ftösszegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett. A Támogatási Szerződés aláírásra 2016. december 14-én került sor.

A projekt keretein belül Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata turisztikai attrakció megközelítését szolgáló utat alakít ki. Az út kezdőpontja a Mester út végpontjában időközben létesítendő körforgalom, mely egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig épül meg. Jelen projekt keretében megépülő út az Alcsi városrészt bekapcsolja Szolnok város kerékpáros hálózatába. Az úthálózat fejlesztésének eredményeként a város főbb turisztikai szolgáltatásai – többek között a szolnoki Repülőmúzeum és a Sörárium is - a Milléri horgásztótól kerékpárúton megszakítás nélkül megközelíthetővé válik.

A befejezés tervezett dátuma: 2018.08.31

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app