Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Móra Úti Bölcsöde fejlesztése

TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00001

 

2019-re átalakul a Móra Úti Bölcsőde épülete. Fejlesztésre és átalakításra kerül az épület szerkezete. Megtörténik a szennyvíz vezetékek cseréje, a belső vakolatok javítása, belső falak festési munkái, tűzvédelem és akadálymentesítés is. Helyreállításra kerül az udvar, a területet pedig újra füvesítik.

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. május 25-i ülésén 167/2017 (V.25) számú közgyűlési határozatával döntött „Móra Úti és a Kolozsvári Úti Bölcsődék fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. július 3-án pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.2.1-16 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámmal, 2017. október 10-i támogatói döntésében 85.000.000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte a kérelmet.

Azonban a konstrukció keretében rendelkezésre álló keretösszeg nem ad lehetőséget a pályázat keretében korszerűsítendő nevelési intézmények komplex felújítására, így a műszaki tartalom energetikai korszerűsítéshez illeszthető részét mindkét intézmény esetében a TOP-6.5.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” pályázati konstrukcióra benyújtandó pályázatból valósítja meg az Önkormányzat. Az energetikai projekt műszaki előkészítése során kiderült, hogy a Kolozsvári Úti Bölcsőde tervezett felújítása a TOP-6.5.1-16 konstrukció belső költségkorlátai miatt csak jelentős önerő biztosítása mellett tudna szakmailag és műszakilag fenntarthatóan megvalósulni. Emiatt a Kolozsvári úti tagintézmény helyett az Aranyi Sándor Úti Bölcsőde komplex felújítását tervezzük megvalósítani a két konstrukcióból.

A „Móra úti és a Kolozsvári úti bölcsődék fejlesztése” című projektben a Támogatási Szerződés megkötését követően műszaki- és támogatáscsökkentés tartalommal módosult a Szerződés 2018. március 22-én, melyben Szolnok Megyei Jogú Városa a „Móra Úti Bölcsőde fejlesztése” című projektre nyert 36.953.000 forint vissza nem térítendő állami támogatást.

 

A projekt célja:

A projekt közvetlen célja, hogy két, 3 éves kor alatti kisgyermekek számára napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei intézmény infrastrukturális fejlesztése megvalósulhasson, fejlesztve ezzel a szolgáltatások minőségét. A beruházás hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának és munkaerőpiacra történő visszajutásának támogatásához, a munkavállalói mobilitás támogatásához, a családok segítéséhez. A projekt Szolnok Megyei Jogú Város Integrált Területi Programjának megvalósulását is biztosítja.

A projekt várható befejezése: 2019. augusztus 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app