Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola energetikai korszerűsítése

 

 

 

TOP-6.5.1-15-SL1-2016-00001

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola energetikai korszerűsítése” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.5.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.5.1-15-SL1-2016-00001 azonosító számon regisztrált, 2016. június 30-ai napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2016. év november 10. napon kelt támogatási döntés szerint 340.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett. A Támogatási Szerződés aláírására 2016. december 8-án került sor.

A projekt épületenergetikai és megújuló energiatermelési fejlesztéseket is tartalmaz. A fejlesztés során a külső nyílászárócserék megtörténnek, valamint a külső falak és a padlásfödém szigetelése. Gépészeti beruházásként önálló kondenzációs kazánok kialakítására kerül sor indirekt tárolóval, valamint a hőleadók szabályozhatóvá tétele történik meg. A beruházás során a szabványnak nem megfelelő villamos vezetékek cserére kerülnek az elavult fényforrások cseréjével egyidejűleg, valamint napelemes rendszer telepítése is történik, mely az iskola villamos fogyasztását hivatott csökkenteni. A fejlesztés következtében a földgáz energiahordozó fogyasztása is jelentősen csökken.

A beruházás során megvalósul az épület akadálymentesítése, melynek keretében egy bejárati ajtó, az épület három szintjének vizes blokkjai és a belső bejárati ajtók is átalakításra kerülnek, továbbá egy lift is megépítésre kerül.

A projekt helyi védett épületet érint, ezért a műemléki leltárnak megfelelően, a műemlékvédelmi szakértővel egyeztetetten történik meg a tervezés és kivitelezés, hogy műemléki értékét maradéktalanul megőrizze.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2017. szeptember 13.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app