Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola energetikai korszerűsítése

  SZEGŐ GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA - A KOR SZELLEMÉNEK MEGFELELŐ PATINÁS ÉS KORSZERŰ INTÉZMÉNYBEN TANULHATNAK A DIÁKOK

       

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 484.840.500 forint összköltségű beruházással valósította meg a Szegő Gábor Általános Iskola épületének fejlesztését. A diákok már a 2018/2019-es tanév kezdetére birtokba vehették az felújított iskolát.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeként a támogatásra benyújtott tartalom 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forint Európai Uniós támogatást nyert. Az épületkorszerűsítés megvalósítására a nyújtott támogatást meghaladó 107.496.805.- forint költséget az önkormányzat saját forrásból biztosította.

A projekt célja, hogy egy teljeskörű épületenergetikai fejlesztésen keresztül, minden tekintetben korszerű, a mai igényeknek megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető épületté váljon az általános iskola. Az épület energetikai minőség szerinti besorolása FF-ről (átlagos) AA+-ra módosult (kiemelkedően nagy energiahatékonyságú).

A diákok már a tanév kezdetre birtokba vehették az felújított iskolát, a projekt véglegesen azonban csak a napokban zárul le.

Az épületenergetikai és megújuló energiatermelési fejlesztési munkák során megvalósultak:

  • külső nyílászárók cseréje,
  • a külső falak, valamint a padlásfödém szigetelése.

Gépészeti beruházásként önálló kondenzációs kazánok kerültek kialakítására indirekt tárolóval, valamint  megtörtént a hőleadók szabályozhatóvá tétele.

A meglévő rossz állapotú radiátorokat azonos hőleadó képességű acéllemez radiátorokra cserélték.

A beruházás során a szabványnak nem megfelelő villamos vezetékek és az elavult fényforrások cseréje is megvalósult. Kiépítésre került egy napelemes rendszer, melynek hatására az iskola villamos fogyasztásra fordított kiadásai a jövőben jelentős mértékben csökkennek. A fejlesztés következtében az épület földgáz fogyasztása is mérséklődik.

Az épület minden szintjén a folyosók új padlóburkolatot kaptak és a tantermi padlók is felújításra kerültek. Ahol szükséges volt, új parketta, vagy új laminált padlóburkolat került lerakásra.

A tantermek falburkolatainak cseréje is megtörtént.

A beruházás során megvalósult az épület akadálymentesítése, ennek megfelelően a vizesblokkokat és bejárati ajtókat átalakították, valamint az iskola egy új liftet is kapott.

Az épület az átalakítás során maradéktalanul megőrizte műemléki jellegét.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app