Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Véső úti térség bel- és csapadékvízvédelmi fejlesztése

A Véső úti térség bel- és csapadékvízvédelmi fejlesztése

TOP-6.3.3-15-SL1-2016-00001

 

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

 

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „A Véső úti térség bel- és csapadékvízvédelmi fejlesztése” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

A Véső úti térség bel- és csapadékvízvédelmi fejlesztése

TOP-6.3.3-15-SL1-2016-00001

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.3.3-15 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.3.3-15-SL1-2016-00001azonosító számon regisztrált, 2016. május 2.-ai napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága2016. év szeptember 19. napon kelt támogatási döntés szerint 500.000.000,- Ftösszegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett. A Támogatási Szerződés aláírására 2016. október 13-án került sor.

A projekt keretében a Véső úti térség környezet terhelésének csökkentése, a felszíni és a felszín alatti vizek védelme és a gazdasági bázis fejlesztése szükségessé teszi a csapadékvizek elvezetését. A projekt közvetlen célja a belterületi csapadékvíz elvezetési rendszer fejlesztése, ezáltal a belvíz- és helyi vízkár-veszélyeztetettség csökkentése, környezeti káresemények megelőzése. A projekt jelentős mértékben hozzájárul a kiegyensúlyozott vízháztartási viszonyok megteremtéséhez, fenntartásához, eredményeként csökken a valószínűsíthető vízkárok száma. A projekt átfogó célja, hogy tárgyi projekt megvalósításával a térség környezetvédelmi szempontú megítélése kedvezőbbé váljon.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app