Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon

ZÖLDRE GENERÁCIÓ! – A VOLT TÜDŐKÓRHÁZ TERÜLETÉNEK REHABILITÁCIÓJA SZOLNOKON”

TOP-6.3.2-15-SL1-2016-00002

A „ZÖLDRE GENERÁCIÓ! – A volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon” című pályázat keretén belül 555,7 millió forint európai uniós támogatásból szépül meg a volt Tüdőkórház területe. A tervezési területen a fejlesztés eredményeként Szolnok legnagyobb közparkja jön létre. A zöldterület elsődleges célja, hogy kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítson a fiatalok és a családok számára, a fejlesztés hozzájárul a városi zöld környezet megteremtéséhez, gazdaságos fenntartásához. Továbbá a parkban játszótér és fittneszpont, multifunkciós sportpálya, futókör, kávézó kerül átadásra a tervek szerint.

 

Előzmények:

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. május 17-én pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.3.2-15 „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a támogatási kérelmet TOP-6.3.2-15-SL1-2016-00002 azonosítószámmal, 2016. augusztus 09-i támogatói döntésében 555 700 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2016. szeptember 19-én aláírásra került.

 

A projekt várható befejezése: 2019. december 31.

 

 

 

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app