Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

Fotó: Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

2022-07-04

Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol négy kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Szalay Ferenc polgármestertől. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére.

Fotó: Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben
2022-07-01

Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.

Fotó: Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő
2022-06-30

Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő

Eskütétellel kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülése. A vasárnap megtartott időközi választáson - a szavazatok 73 százalékát megszerezve - a civil jelöltként Fidesz-KDNP támogatással indult Menkó Gyula lett a Pletykafalu és a Nagy Imre körúton élők önkormányzati képviselője.

Fotó: Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula
2022-06-30

Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula

Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülésén letette képviselői esküjét Menkó Gyula, aki a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként a szavazatok 73 százalékát szerezte meg.

Fotó Több intézkedés is életbe lépett a hőségriadó miatt Szolnokon
2022-06-27

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, az előttünk álló napok rendkívül megterhelik a szervezetet, valamint az állat- és növényvilágot is. A város több intézkedést is bevezetett a következő napokra.

Fotó Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
2022-06-23

SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

Fotó Tűzgyújtási tilalom lépett életbe
2022-06-22

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Fotó Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket
2022-06-15

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

Fotó Múzeumok éjszakája - Több mint négyszáz intézmény készül programokkal
2022-06-15

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben.

Fotó A civil szervezetekről tárgyaltak a városházán
2022-06-15

A térség civil szervezeteivel találkozik megyei körútján Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szolnokon a városházán tartott fórumot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel, valamint Hubai Imre megyei közgyűlési elnökkel, dr. Berkó Attila kormánymegbízottal és Fejér Andor alpolgármesterrel.

Fotó Tájékoztató a központi orvosi ügyeleti rendről
2022-06-15

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található, az alapellátás keretében szervezett központi orvosi ügyelet 2022. június 1. és 2022. december 31. között az alábbiak szerint fogadja a betegeket:

Fotó Begurult Szolnokra a Lime
2022-06-13

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. 

Fotó Bohém karnevállal indul a Szolnoki Szimfonikus Nyár
2022-06-13

Ezen a nyáron is csodás, népszerű dallamok csendülnek fel a Tisza-partján, június 16-án elkezdődik a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Ignácz Ervin és Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetői tartottak sajtótájékoztató, és jelen volt Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület el

Programok

Fotó Virtuális légi túra Szolnokon

Szolnok Hazavár Program plakátja

Szolnok Hazavár Program

Szolnoki kötődésű fiatal vagy? A szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Tanulmányaid elvégzése után Szolnok szeretnél letelepedni, munkát találni? Segítünk!

A Szolnok Hazavár Program célja szolnoki kötődésű fiatalok támogatása, akik a város jövője, fejlődése szempontjából értékes szaktudásra tesznek szert tanulmányaik során, s e szellemi tőkét Szolnokra visszatérve, helyi munkaadóknál kívánják kamatoztatni.

Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Ösztöndíj-programjainkkal kapcsolatos tudnivalókat a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? A „Szolnokon a Jövőd!” – gyakornoki programunkkal kapcsolatos információt a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Már dolgozol és lakhatási segítségre van szükséged? A ”Lakhatás” fül alatt két lehetőséget is kínálunk!

Munkáltatóként felkeltettük érdeklődését? Felsőoktatási Ösztöndíjprogramunkról és a Szolnokon a Jövőd! – gyakornoki programunkról a „Munkáltatóknak” fül alatt talál további tájékoztatást.

Regisztráció

Fiataloknak Munkáltatóknak
Bejelentkezés