Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-10-11

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.

Részletek
2019-10-11

Közszolgáltatási problémákkal riogatnak

Az elmúlt napokban több jelzést kapott városunk önkormányzata, hogy az önkormányzati kampányban dolgozó ellenzéki aktivisták közszolgáltatások összeomlásával riogatnak.

2019-10-10

Félidőben a Széchenyi rendelő felújítása

Közel 370 millió forintból újul meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az itt élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2019-10-10

A Széchenyi gimnázium diákjai digitális immunerősítő injekciót kaptak

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

További híreink

2019-10-09

Speciális bevonattal kezelik a MÁV Kórház osztályainak falait egy nagyszerű kezdeményezésnek köszönhetően. A részletekről dr. Rudner Ervin főigazgató, Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, a terméket előállító cég vezetője tartott sajtótájékoztatót az intézményben.

2019-10-09

Idén márciusban együttműködésre hívtuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítéséért. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is – mondta el a Tiszta Szolnokért program díjátadó ünnepségén.

2019-10-09

A Szigligeti Színházban ma már az építőmesterek az urak, a hatalmas felújítás, mely során 21. századivá varázsolják a Táncsics úti épületet, ideiglenes helyre kényszerítette a teátrum színészeit, munkatársait. Persze ez a kényszer jobbára édes, hiszen egy év múlva egy olyan munkakörnyezetbe mehetnek vissza, mely országszerte párját ritkítja.

2019-10-08

Október 2-án kezdődött meg a korábbi Domus áruház épülete mögötti parkoló felújítása, a beruházás költsége megközelítőleg 50 millió forint.

2019-10-08

Négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon az E.ON, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

2019-10-08

Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása zajlott a Vízpart körút környékén, ahol több mint egymilliárd forintból csatornáztak. A munkálatok befejezését követőn már az érintett utcák útfelületének helyreállítása zajlik.

2019-10-07

Szolnokon a déli városrész az egyik legnagyobb területű, bár háromezer fős lélekszámával nem a legnagyobb létszámú lakóövezete a városnak. A területen hétfőn átadták a 9,5 millió forintból felújított Újvárosi Fejlesztési Irodát.

2019-10-07

Egy nagyszerű civil kezdeményezés mellé állt Szolnok város önkormányzata, a helyszín  a Pletykafalu, ahol a közelmúltban egy nagyszerű, aktív közösség szerveződött.

2019-10-07

Idén is sikeres volt a Magyarok Kenyere jótékonysági program, melynek részeként a szolnoki gazdák is jelentős mennyiségű búzát ajánlottak fel.

Diákpolgármester 2019

Kedves Fiatalok!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Szolnok a fiatalok számára is élhető, szerethető város legyen. A városvezetés elengedhetetlennek tartja, hogy megismerje a véleményeteket, kikérje a tanácsaitokat a Benneteket is érintő kérdésekben, és olyan döntéseket hozzon, amelyek a ti érdekeiteket is szolgálják.

2019 októberében immár 5. alkalommal indítunk el egy nagyszabású programot, melynek lényege, hogy szót kapjatok és hangot adjatok a diákság ötleteinek, felvetéseinek. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy milyen kampányokkal álltok elő, milyen javaslatokat fogalmaztok meg a város fejlődése érdekében.

A program során változatos és izgalmas feladatokkal teli kampány után diákpolgármestert fogtok választani, majd a 2019. novemberi diákközgyűlésen megvitathatjátok a nézeteiteket, közös döntést hozhattok a szolnoki középiskolásokat érintő kérdésekben is.

Várjuk kreatív ötleteiteket az októberi kampányidőszak során.

Munkátokhoz sok sikert, kitartást kívánok!
Szalay Ferenc
Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere

Letölthető anyagok:
 

Aktuális

Programok

Program kategóriák:
rendezvénysportcsaládzenefesztiválkiállítás
Programajánló hírlevél
 
8. Csokoládé Fesztivál
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, 2019-11-09 09:00:00 - 2019-11-10 18:00:00
 
Észak-kelet magyarországi szépkorúak akadémiája Szolnokon
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, 2019-10-17 14:00:00 - 2019-12-12 14:00:00
     
 
A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon
Több helyszínen, 2019-10-15 18:00:00 - 2019-10-19 18:00:00

Szolnok Hazavár Program

Szolnoki kötődésű fiatal vagy? A szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Tanulmányaid elvégzése után Szolnok szeretnél letelepedni, munkát találni? Segítünk!

A Szolnok Hazavár Program célja szolnoki kötődésű fiatalok támogatása, akik a város jövője, fejlődése szempontjából értékes szaktudásra tesznek szert tanulmányaik során, s e szellemi tőkét Szolnokra visszatérve, helyi munkaadóknál kívánják kamatoztatni.

Felsőfokú oktatási intézményben tanulsz? Ösztöndíj-programjainkkal kapcsolatos tudnivalókat a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Szolnoki szakképzési centrum végzős tanulója vagy? A „Szolnokon a Jövőd!” – gyakornoki programunkkal kapcsolatos információt a „Fiataloknak” fül alatt találod!

Már dolgozol és lakhatási segítségre van szükséged? A ”Lakhatás” fül alatt két lehetőséget is kínálunk!

Munkáltatóként felkeltettük érdeklődését? Felsőoktatási Ösztöndíjprogramunkról és a Szolnokon a Jövőd! – gyakornoki programunkról a „Munkáltatóknak” fül alatt talál további tájékoztatást.

Regisztráció

Fiataloknak
Munkáltatóknak
Bejelentkezés

Szépkorúak akademiája 2019. második félév

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar szervezésében Észak-Kelet Magyarországi Szépkorúak Akadémiája előadásai

2019. október 17. (csütörtök) 14:00

Prof. Dr. Semsei Imre: Az öregedés művészete IV.

Dr. Semsei Imre előadása az idősödés és az időskor aktuális és fontos kérdéseivel foglalkozik. A sorrendben negyedik előadás az időskorra való felkészülés és az egészséges idősödés kérdéseit tárgyalja.

2019. október 31. (csütörtök) 14:00

Önállóság, biztonság és aktivitás digitális eszközök használatával

Cserbán Józsefné, Kuratóriumi elnök, Modus Alapítvány

Az előadó szociálpolitikus, szociális szakember. Az előadás azokat a technológiai fejlesztéseket mutatja be, melyek kényelmesebbé, élhetőbbé teszik az időskorúak életét. Az előadás során az eszközöket megismerhetik és ki is próbálhatják a résztvevők.

2019. november 14. (csütörtök) 14:00

Kovács Mónika gyógytornász, gerinctréner, Kubik Imréné Simon Emília szenior örömtánc oktató: Idős emberek fizikai tréningje, preventív mozgásformák, egyensúly, tánc

A fizikai és a mentális fittség összefügg. Az aktív izommunka gyulladáscsökkentő hatásai mellett kimutatták azt is, hogy az időskori eleséseket és az ebből adódó sérüléseket, töréseket a fizikai aktivitás csökkenti. Az idősek társas élete, főleg a tánc és a sporttevékenység, igen fontos motiváló tényező is, amely hatékony mozgásra ösztönzi az érintetteket.

2019. november 28. (csütörtök) 14:00

Nagy Luca: Az idősek és a kreatív reklámok

Az előadóokleveles pszichológus és másodéves doktori hallgató, szeptembertől tanársegéd a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének Szociál- és Munkapszichológiai tanszékén. Elsősorban szociálpszichológiával kapcsolatos tárgyakat oktat. Kutatási, és egyben érdeklődési területe a reklámpszichológia, főként a társadalmi célú reklámok megítélése; hogy mik azok a tényezők, személyiségjegyek, amelyek hatást gyakorolnak a reklámok véleményezésére, elfogadására.

„Színes, és izgalmas területnek tartom, nagyon érdekes, hogy egyetlen reklámot mennyire különbözően tudnak értékelni a befogadók, és hogy egyben, a különböző célcsoportoknak megfelelően egyetlen témát mennyire másként lehet megjeleníteni (így például az életkor szerint alakuló célcsoportok esetén). Prezentációm ezeket a témákat öleli fel, valamint szeretném megismerni a hallgatóság véleményét is a különböző reklámok kapcsán, eltérő szempontok alapján; egy kötetlen, nyitott és interaktív előadás során.”

Helyszín: Városháza, Hubay Ferenc Díszterem

2019. december 5. (csütörtök) 14:00

Dr. Végh László fizikus,Lővei-Kalmár Katalin tanársegéd, DE EK: A fenntarthatóság időskori aspektusai

Végh Lászlófenntarthatósággal foglalkozó  speciálkollégiumát 1993 óta tartja  a Debreceni Egyetemen.  Előadásában a fenntartható élet felé vezető útról osztja meg nézeteit.

2018-ban nyerte el Debrecen Város Hatvani díját. Ekkor készült róla egy összefoglaló kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=PvxPtfhmCbg

2019. december 12. (csütörtök) 14:00

Dr. Duffek Mihály Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar, egyetemi tanár, zongoraművész: Nagy énekesek, Zenetörténeti kitekintés

Az előadás a hatvanas évek könnyűzenéjének történetétől indulva nyújt betekintést a hazai könnyűzene kiemelkedő szereplőinek életébe és szakmai karrierjük alakulásába.

Az előadásokon való részvétel térítésmentes.

Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (Szolnok, Hild J. tér 1.)

További információ: 56/503-896

Energy@School Szolnok

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek szerdán Szolnokon az Energy@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

Részletek

Az Energy @ School elnevezésű, hét európai ország részvételével megvalósuló projekt szolnoki nyitórendezvényét tartották hétfőn délelőtt a városházán. A rendezvényen öt szolnoki iskola diákjai és pedagógusai vettek részt.

Részletek

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ismételten sikeres pályázatot nyújtott be energiahatékonyság növelése témakörben.

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School programra Szolnok további 12 várossal 7 országból közösen adta be pályázatát.

Részletek

Modern Városok Program

Ügyintézés

Székhely: 5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
5001 Szolnok, Pf.: 40.
Telefon: (56) 503503; Telefax: (56) 503504
E-Mail-cím: szolnph@ph.szolnok.hu

Okmányirodai időpontfoglalás: (56) 503548; (56) 503876;
okmanyidopont@ph.szolnok.hu

Belvárosi ügyfélközpont elérhetőségek:
NHSZ Szolnok Zrt. : 56/503-569
Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt: 56/503-459
MÁV: 56/341-606
Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal: 56/503-428, 56/503-839

Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje:
Hétfő: 13:00 - 16:00
Kedd: szünetel
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: szünetel
Péntek: 08:00 - 12:00
Pénteken az Építéshatósági Osztályon az ügyfélfogadás szünetel.

Belvárosi ügyfélközpont ügyfélfogadási ideje:
Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 20:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 13:00
pénztár nyitva tartása: 08:00 - 17:30

Szervezeti egységeink - Letölthető dokumentumok