Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása

Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása

TOP-6.6.2-15-SL1-2016-00001

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-ei ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az „Eötvös téri alapszolgáltatási központ létrehozása” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása
A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.6.2-15 „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.6.2-15-SL1-2016-00001 azonosító számon regisztrált, majd 2019. március 29-én befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.
A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2018. június 21-én kelt támogatási döntés szerint 300.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett. A Támogatási Szerződés aláírására 2018.  július 23-án került sor.
A projekt keretében az 5000 Szolnok, Levente út 1. szám alatti, korábban idősek otthonaként működő épület a fejlesztési elképzelések szerint a szociális és gyermekjóléti alap -, nappali-, és szakellátásokat integráltan biztosító Humán Szolgáltató Központ székhelyévé válik, amely helyet ad több alapszolgáltatásnak és annak koordinációját, kiszolgálását végző szervezeti egységnek. A fejlesztés eredményeként az épületben helyet kap a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása, valamint a család- és gyerekjóléti központ. A projekt hatására az eddig különálló telephelyeken működő szolgáltatás és ellátás egy városközponti telephelyen tud működni, ezáltal lehetővé válik mind a településen, mind a járás településein élő, hátrányos helyzetű társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférése.
A befejezés tervezett dátuma: 2019. augusztus
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app