Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Felhívás díjak adományozásának javaslatára ("Kaposvári Gyula-díj", "Laki Kálmán-díj", "Szolnok Város Sportjáért Díj", "Szurmay Ernő-díj", "Tiszavirág Turisztikai Díj")

2020-09-28

F E  L  H  Í  V  Á  S

 

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése:

 

- a kultúra munkásai iránt érzett tisztelet és megbecsülésének jeléül Kaposvári Gyula-díjat,

- a városunkban tudományos tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Laki Kálmán-díjat,

- a pedagógusok iránt érzett tiszteletének és megbecsülésének jeléül Szurmay Ernő-díjat,

- a városunkban a sport területén kiemelkedő eredményt, szakmai tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete, megbecsülése és elismerése jeléül Szolnok Város Sportjáért Díjat

-  a városunkban a turizmus és az idegenforgalom területén kiemelkedő eredményt, szakmai tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete, megbecsülése és elismerése jeléül pedig Tiszavirág Turisztikai Díjatalapított.

 

A díjak adományozását javaslattétellel kezdeményezheti minden természetes és jogi személy vagy közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A javaslatokat 2020. október 31-ig írásban kell eljuttatni Szolnok Megyei Jogú Város polgármesteréhez. Amennyiben a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésében ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, ha a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül. A javaslattételekkel kapcsolatos részletes felhívások a www.szolnok.hu oldalon találhatók.

 

A díjak – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi - a tárgyévet követő Magyar Kultúra Napi városi ünnepségen kerülnek átadásra.

 

Szalay Ferenc                                  

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere      

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

2021-01-18

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

2021-01-15

A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

2021-01-08

Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

2021-01-08

Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

Kerékpárosbarát település lett Szolnok

2020-12-28

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.