Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon

2020-07-17
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.4.1-16-SL1-2019-00002 azonosítószámú „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című pályázata, 653 millió forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg.
 
A „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című projekt keretében felújítandó útszakaszok Szolnok Tallinn városrészében, lakótelepi környezetben találhatóak. A projekt keretében felújítandó közlekedési létesítmények fejlesztésével lényegesen javul a Tallinn városrészben élők közösségi közlekedéshez történő hozzáférésének feltételrendszere. 
 
A Balogh Béla utca 105 m hosszan, a kapcsolódó parkoló felülete 100 m2-en kerül felújításra marással és két réteg aszfalt építésével, illetve a sérült alapozású szakaszokon teljes pályaszerkezet cserével. A Balogh utca és a parkoló kiemelt szegélye is átépítésre kerül, és megvalósul a csatlakozó járdaszakaszok szintbe emelése. A parkolóban felfestéssel új parkolási rend kerül kijelölésre, amely a jelenleginél több, összesen 36 db merőleges állású parkolóhely kialakítását teszi lehetővé.
 
A Bacsó úti buszforduló és buszparkoló 1200 m2-es teljes burkolt felülete szintén felújításra kerül a projektben. A megsüllyedt szakaszokon pályaszerkezet csere valósul meg két réteg aszfaltburkolattal, a kevésbé tönkrement felületeken marással és aszfaltszőnyegezéssel kerül felújításra az út. A külső kiemelt szegélysor és a csatlakozó járdaszakaszok szintbe emelése is megvalósul.
 
A felújítandó közúti létesítményekhez kapcsolódóan megújításra kerülnek a térség járdaszakaszai is. A Bacsó Nándor utcában lévő, a Balogh utca burkolata mellett haladó, illetve a buszfordulóhoz kapcsolódó, és a lakótelepi épületek közötti területeken húzódó felújítandó aszfaltjárda szakaszok felülete mintegy 1800 m2.  A járdaszakaszok meglévő szélességükben újulnak meg aszfaltburkolattal, kerti szegéllyel megtámasztva.
 
Ugyancsak a projekt keretében kerül megépítésre a Tószegi úti kerékpárút. A tervezett kerékpáros létesítmény a József Attila út – Indóház utca jelzőlámpás csomópontja és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főbejárata között valósul meg. A létesítmény teljes hossza mintegy 1380 m lesz.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Beruházásösztönző támogatáshoz juthatnak a vállalkozások

2021-10-27

Példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatás segíti a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését a Technológiaváltó támogatási programban - jelentette ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Szolnokon, a ragasztóanyagok gyártásával foglalkozó Szolvegy Kft-nél.    

Szolnokon is dolgoztak a TeSzedd! akció önkéntesei

2021-10-26

A kilencedik alkalommal megrendezett TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióban idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek a múlt héten. Az akcióhoz csatlakoztak önkormányzatunk munkatársai is.

Nemzetközi kitüntetést kapott a Szolnoki Kodály Kórus

2021-10-25

Szolnok testvérvárosában a lengyelországi Bielsko-Bialaban a Szolnoki Kodály Kórus Molnár Éva karnagy vezetésével Ezüst Diplomát kapott és a legjobb külföldi kórus különdíját nyerte.

„A haza minden előtt"

2021-10-23

Ahogyan szerte az országban, úgy Szolnokon is az ’56-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek ma. 

Működésbe lépett az ipari park vizét biztosító telep

2021-10-21

Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep. A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt.