Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elkészült a költségvetési koncepció

 • Elkészült a költségvetési koncepció
 • Elkészült a költségvetési koncepció
 • 2020-12-07
  - Tavasszal kezdődött az a munka, melynek végére ma tettünk pontot – mondta Szalay Ferenc polgármester. – Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan figyelve a járványügyi helyzetet, a gazdasági nehézségeket, igyekeztünk előre tervezni – időnként megszorítani – a kiadásainkat, s kerestük azokat a területeket, ahol takarékoskodhattunk. A koncepció szakmai véleményezésére a veszélyhelyzet ellenére lehetőséget biztosítottam valamennyi frakció számára, és online ülés formájában kikértem a szakmai bizottság véleményét, beépítve az észrevételeket, javaslatokat – hangsúlyozta a városvezető.
   
  Szalay Ferenc elmondta: az esztendő előrehaladtával világosan látszott, hogy a világszintű gazdasági megtorpanást és visszaesést hozó koronavírus-járvány bizony Szolnoktól is igen komoly forrásokat vesz el. A koronavírus járvány az élet minden területét kihívás elé állította, és állítja. Negatív hatása erőteljesen érinti a családokat, a gazdasági szférát, az önkormányzatokat és az állami ellátó rendszert. 
   
  Példa nélküli helyzetben kell most helytállnunk. Feladatunk és ezzel együtt felelősségünk óriási: jelentősen szűkülő források mellett kell biztosítani Szolnok városának működését 2021-ben úgy, hogy a már megkezdett és tervezett fejlesztéseket meg tudjuk valósítani, azzal, hogy lehetőleg az elmúlt években elért eredményeinket és értékeinket tovább tudjuk vinni, és biztosított legyen a költségvetési egyensúly.     
   
  - A magyar gazdaság erős lábakon áll, ezt tudtuk, s szerencsére a kormányzati intézkedések is a munkahelyek megőrzését, illetve a cégek megerősítését segítő befektetésösztönzést tekintették elsődlegesnek. Mi is ezt az utat választottuk, amikor a válságtól leginkább sújtott ágazatokban (vendéglátás és szálláshelyértékesítés) támogatási pályázatokról döntöttünk. Mert segíteni kell a cégeket a megmaradásban, az emberek munkahelyének megvédésében! Sajnos a visszaesés elkerülhetetlen volt, ami a mi adóbevételeinket is csökkentette, s ennek hatását bizony még jövőre is érezni fogjuk.
   
  A város jövőévi költségvetési koncepciója a nehézségek miatt komoly megszorításokkal tervez a 2021-es esztendőre.
   
  - Igen komoly döntések előtt állunk, éppen ezért, látva a lehetőségeinket, tárgyalásokat kezdtünk a kormányzattal, miként lehetne elképzeléseinkhez forrásokat találni. Sok területen szükségünk lesz azonnali intézkedésekre, például a szociális, egészségügyi, s egyéb ellátási ágazatokban dolgozó munkatársaink koronavírus-fertőzés miatti táppénzét ki akarjuk egészíteni 100 százalékra. Dr. Kállai Mária parlamenti képviselő asszonnyal karöltve most azon dolgozunk, hogy elképzeléseinkhez forrásokat találjunk, és örömmel mondhatom, nagyon ígéretesek a Kormánnyal való tárgyalásaink. De bármilyen döntés is születik, a költségvetési koncepcióban megfogalmazott elvek szerint összeállítandó konkrét költségvetésünknek biztosítania kell intézményeink és kötelező feladataink fedezetét.
   
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

  2021-01-18

  Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

  Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

  2021-01-15

  A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

  Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

  2021-01-08

  Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

  Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

  2021-01-08

  Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

  Kerékpárosbarát település lett Szolnok

  2020-12-28

  Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.