Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 •  

  Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

  Ligeti József, aki a program mentora is egyben, a csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón az egész napos programról elmondta: a Tisza és a Holt-Tisza számos vízisport helyszíne, karnyújtásnyira a szolnoki lakosoktól. Sportolási lehetőségeket mutatnak be szombaton az érdeklődőknek, akik az evezős sportokkal is megismerkedhetnek. Hozzátette: a kikapcsolódás mellett nem titkolt cél a fiatalok, az utánpótlás érdeklődésének felkeltése.       

  Bordács Balázs, a Szolnoki Sportiskola kajak-kenu szakosztályának vezetője elmondta, hogy a családi napon ki lehet majd próbálni szakemberek felügyelete mellett a kenut, a kajakot, a sárkányhajót, a SUP-ot (Stand Up Paddle - a szörfözés egy válfajáról van szó, amiben egy hagyományosnál hosszabb és szélesebb deszkán állva evezővel hajtják magukat előre a résztvevők) és a tengeri evezést. Felhívta a figyelmet a mentőmellény kötelező használatára.

  Erdélyi Gyuláné, a Szolnoki Sportiskola igazgatóhelyettese elmondta: az érdeklődők biztonságos körülmények között, motorcsónakos kíséret és orvosi felügyelet mellett használhatják a sporteszközöket neves sportolók edzőtáborainak helyszínén. A mentőszolgálat által biztosított rendezvényen egész napos büfé várja a kilátogatókat, a várható hőséget pedig  párakapukkal igyekeznek majd enyhíteni. Erdélyi Gyuláné hozzátette: a programban való részvétel feltétele egy egyéni felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, de a rendezvény nyitott és díjmentes.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

  2022-08-18

  Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

  Jelentkezz szerződéses határvadász képzésre!

  2022-08-17

  Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. 

  Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

  2022-08-12

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

  Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

  2022-08-12

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.