Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól

 • Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól
 • Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól
 • 2020-07-24

  Szolnoki vállalkozók, gazdasági szakemberek kaptak meghívást arra a fórumra csütörtökön, melyet dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint György László államtitkár és Nagy Balázs helyettes államtitkár tartott a városházán. A programot követően volt egy szűkebb körű egyeztetés is, ahová csak néhány cég kapott meghívást – tájékoztatta a Szolnok.hu-t Szalay Ferenc polgármester.

  - Azt gondolom, egy nagyon komoly konferencián vagyunk túl, ahol támpontokat kaphattak vállalkozóink a válságkezelést és a kormányzati terveket illetően – mondta a polgármester. – Örülök annak, hogy nyíltan, őszintén tudtunk beszélni mindenről.

  Szalay Ferenc szerint különösen nagy jelentősége volt annak a szűkkörű megbeszélésnek, ahol hat szolnoki cég terveiről, fejlesztési gondolatairól egyeztettek.

  - Többek között piacbővítés, innováció és szállodafejlesztés volt terítéken a konferencia utáni személyes egyeztetéseken. Talán a Stadler esetét emelném ki, a beszélgetés után elindulhatunk a svájci vonatgyártó összeszerelő, fejlesztő ágazatának Szolnokra hozatala felé. Ez utóbbiban a Debreceni Egyetem lehet nagy segítségünkre.

  A városvezető elmondta azt is, hogy dr. Kállai Mária parlamenti képviselő előkészítő tárgyalásait követően csütörtökön az Ady Endre úti egykori CBA áruház ügyében is szót váltottak a miniszterrel.

  - Segítséget ígértek miniszter úrék abban, hogy megtaláljuk azt az üzlethálózatot, mely fantáziát lát az évek óta üresen álló élelmiszerbolt újbóli működtetésében – tette hozzá Szalay Ferenc.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

  2020-08-14

  A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

  Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

  2020-08-11

  Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.