Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól

 • Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól
 • Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól
 • 2020-07-24

  Szolnoki vállalkozók, gazdasági szakemberek kaptak meghívást arra a fórumra csütörtökön, melyet dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint György László államtitkár és Nagy Balázs helyettes államtitkár tartott a városházán. A programot követően volt egy szűkebb körű egyeztetés is, ahová csak néhány cég kapott meghívást – tájékoztatta a Szolnok.hu-t Szalay Ferenc polgármester.

  - Azt gondolom, egy nagyon komoly konferencián vagyunk túl, ahol támpontokat kaphattak vállalkozóink a válságkezelést és a kormányzati terveket illetően – mondta a polgármester. – Örülök annak, hogy nyíltan, őszintén tudtunk beszélni mindenről.

  Szalay Ferenc szerint különösen nagy jelentősége volt annak a szűkkörű megbeszélésnek, ahol hat szolnoki cég terveiről, fejlesztési gondolatairól egyeztettek.

  - Többek között piacbővítés, innováció és szállodafejlesztés volt terítéken a konferencia utáni személyes egyeztetéseken. Talán a Stadler esetét emelném ki, a beszélgetés után elindulhatunk a svájci vonatgyártó összeszerelő, fejlesztő ágazatának Szolnokra hozatala felé. Ez utóbbiban a Debreceni Egyetem lehet nagy segítségünkre.

  A városvezető elmondta azt is, hogy dr. Kállai Mária parlamenti képviselő előkészítő tárgyalásait követően csütörtökön az Ady Endre úti egykori CBA áruház ügyében is szót váltottak a miniszterrel.

  - Segítséget ígértek miniszter úrék abban, hogy megtaláljuk azt az üzlethálózatot, mely fantáziát lát az évek óta üresen álló élelmiszerbolt újbóli működtetésében – tette hozzá Szalay Ferenc.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták a megújult Művésztelepet

  2020-10-19

  A nemsokára 120 éves Szolnoki Művésztelep olyan ékköve a városnak, mely kellőképpen megérdemelte már, hogy egy átfogó turizmusfejlesztési stratégia részeként gondolják újra a szakemberek. 

  Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

  2020-10-16

  Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.

  Virág és dekoráruház nyílt a Városmajor úton

  2020-10-16

  Veszélyes hely – a szó jó értelmében a Városmajor úton megnyílt C&L Flora Virág és Dekoráruház, mivel ha valaki egyszer ellátogat ide, akkor biztosan újra meg újra visszatér és sosem távozik üres kézzel. Mindez a jó ízléssel összeválogatott, igényes és kiváló minőségű kínálatnak és az üzletet működtető profi csapatnak köszönhető.

  Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt.

  2020-10-15

  Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

  Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

  2020-10-10

  Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.